Les Deux Alpes

Snesikkert gletcher skiløb Skiferie til Les Deux Alpes

Kært barn har mange navne: Les Deux Alpes, Les 2 Alpes - og udtales Le Døs Alp. Ikke desto mindre er denne perle et paradis for dig, som er vild med off-piste!

Besøg et af de ældste skiområder i Frankrig, hvor sneen og skiløbet er fantastisk! Gletcheren i Les Deux Alpes er en af verdens største, og her kan du stå på ski fra 3.600 højdemeter ned til 1350. Du kan forvente god sne og masser af sol, da Les 2 Alpes ligger sydligt. 

5 hurtige om Les Deux Alpes

  • Et paradis for off-piste-skiløberen
  • Der er 18 freeride/off-piste ruter
  • Snesikkert skiløb fra gletcheren i 3.600 meter til 1350
  • Hyggelig by hvor næsten alt er ski-in/ski-out
  • God til vennerne, kæresterne og familien med børn

Læs mere om Les 2 Alpes her

Fakta om Les Deux Alpes

222 km pister

58 lifte

130 kmBlå pister
58 kmRøde pister
34 kmSorte pister

Les Deux Alpes

Byens højde 1650 m

Højeste skiløb 3600 m

Liftkapacitet 60000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 16 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Vores mest populære ophold i Les Deux Alpes

Snesikkert skiområde Skiløbet i Les 2 Alpes

En længe ventet klassiker er tilbage. Nortlander har siden starten i 1991 haft Les 2 Alpes på programmet, og vi er rigtig glade for at få den tilbage på programmet.

Les 2 Alpes er et godt skisportsområde, hvis du er skisport entusiast! Der er snesikkert, og du finder den største gletscher i Frankrig, der giver dig skiløb op til 3.600 meter. Højden på byen og gletcheren garanterer dig godt skiløb på god sne året rundt. Da Les Deux Alpes ligger sydligt, er der også mange soldage - så husk solcremen! 

Varieret skiløb i Les Deux Alpes

Med 2.300 højdemeter er der masser af varieret skiløb for både de øvede, de virkelig gode og begyndere. Har du gode ski-ben, kan du køre på ski fra toppen af gletcheren i 3.600 meter ned til landsbyen, Mont de Lans, som ligger i 1.300 meter, helt uden at tage én eneste lift. 

Skiområdet består af 225 pistekilometer fordelt på 14 sorte, 18 røde, 45 blå og 27 grønne pister. Der er også 18 freeride ruter - perfekt, hvis du er til enestående off-piste!

Slalom, snowpark og tidstagning

Skiområdet i Les Deux Alpes kan også prale af slalom-porte, tidtagningsbaner og en nyere, god snowpark. Les 2 Alpes ligger ikke langt fra Alpe d’Huez, og der har de sidste mange år været tale om en stor kabine, der skal forbinde områderne - men altså, den venter vi stadig på. Indtil da kan du tage en helikopter tur/retur for 70€ - en oplevelse vi klart vil anbefale. 

På off-pisternes bucketlist

Har du kørt meget på ski, og er du til freeride og god sne med masser af hældning, så er du kommet til det rette sted. Les Deux Alpes et af de største og bedste off-piste og freeride områder!

Det er også muligt at tage på off-piste tur til La Grave, som bør være på enhver off-piste løbers “bucketliste”. Vi anbefaler, at du altid tager en off-piste guide med på turen – det er virkelig det værd.

Er du til de sorte pister, så kan du prøve La Valentin, Bellecombe, La Fée og Le Super Diable, som er både stejle og udfordrende - hvis du er heldig, kan der her være gode store pukler.

Områder til nybegynderen på skiferien

Langs bjergsiden, mod det store bjergområde, er der en masse små lifter og pister, som er grønne, blå eller røde. Grønne pister er ikke noget man ofte ser i Frankrig, og det giver, specielt for børn og begyndere, et stort område at lege på - især fordi fem af lifterne ikke kræver liftkort og kan benyttes helt gratis. Pisterne og området er omgivet af Alpetoppe, så der er en smuk og betagende udsigt, hvor end du er.

Vil du udforske skiområdet på en behagelig måde, kan vi anbefale Jandri; en blå piste der starter ved 3.200 meter og går hele vejen ned til byen. 

Store investeringer i skiområdet

I perioden 2021 – 2024 foretager Les Deux Alpes store investeringer af skiområdet for intet mindre end 101 millioner euro.

Den første store investering er allerede i brug, nemlig Super Venosc gondolliften, som har gjort det lettere for gæster i det område at komme på ski. Denne åbnede i vinteren 2021. 

I vinteren 2022-2023 åbner et nyt område til begyndere med blandt andet to nye grønne pister på Vallée Blanche. Derudover er der et transportbånd og en træklift for begyndere i bunden, så hvis du er helt ny på ski, kan du starte godt ud der.  Derudover vil Diable og Vallée Blanche stoleliften blive erstattet en lift med en blanding af stole og gondoler.

Slutteligt vil der i 2024 stå en ny lift klar i stedet for Jandri Express. Den nye gondol vil være mere pålidelig under de varierede vejrforhold og transportere tre gange så mange mennesker med et stop på 2.600 meter og derefter endnu en lift fra 2.600 meter til 3.200 meter. Du kommer altså hurtigt til tops!

Læs mere om byen i Les Deux Alpes her

Charmerende bjergby Om byen Les Deux Alpes

Les 2 Alpes er en hyggelig by, der med sin aflange form, har ski-in/ski-out fra næsten alle hoteller. Byen byder også på gode, franske restauranter, hyggelige træhytter, butikker, barer og afterski.

Den charmerende Les 2 Alpes består for det meste af hyggelige franske træhytter, hoteller, restauranter, caféer og butikker. Byen er cirka to kilometer lang, så der aldrig er langt til piste, lift, restaurant eller café - uanset hvor du bor.

Afterski i Les Deux Alpes på skiferien

Byen af omgivet af imponerende bjergtoppe og har en livlig og god stemning og atmosfære og byder på varieret udvalg af restauranter, afterski-steder, caféer, pubber og og sportsbarer. Se for eksempel videoen her fra afterski-baren Pano Bar, som ligger på bjerget: Se videoen her

Frankrigs ældste skisportsområde

Les Deux Alpes ligger i Isère, i hjertet af Ecrins-massivet, i Oisans-regionen. Byen ligger i 1.650 meter og er sammen med Chamonix de ældste skisportsområder i Frankrig.

Smag på det franske køkken på skiferien

Les 2 Alpes har er et bredt udvalg af restauranter og creperier med mad lige fra det traditionelle franske køkken til det veganske - og naturligvis alle klassikerne med gode pizzaer, burgere og gode, franske salater. Meget af dette kan nu også hentes som take-away

Husk at prøve det traditionelle Savoyard-køkken, for du har ikke været på skiferie i Frankrig uden at have prøvet RacletteTartiflette eller Fondue!

I byen ligger der også forskellige butikker og naturligvis en masse ski-butikker 

Nortlander anbefaling

Vi anbefaler, at bo på Hotel La Brunerie, som ligger perfekt placeret midt i Les Deux Alpes.

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Posthuset og ved turist kontoret. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om events i Les Deux Alpes her

Vores indkvarteringer i Les Deux Alpes

AccommodationTypes

Meget mere end skiløb Events i Les 2 Alpes

Har du ømme ben en dag? Så er der masser at lave udenfor pisterne i Les Deux Alpes.

Wellness og fitness. To ting der ikke nødvendigvis behøver at hænge sammen. Hvis du har mere overskud efter en dag på ski, kan er der mulighed for at deltage i yoga og andre aktiviteter i Les Deux Alpes. 

Hvis du derimod er træt og har brug for lidt lækker wellness, er der også rig mulighed for det her i byen. 

Bowling, lasergame og biograf

I Les Deux Alpes finder du en bowlinghal, en lasergame bane, spillerum og sågar en biograf. Så hvis det er overskyet en dag eller du har trætte ben, så er der rigeligt at give dig til her i byen. 

Arrangementer med guiderne

I Les Deux Alpes har vi også hver sæson et godt ugeprogram som vores dygtige guider arrangerer. Arrangementerne varierer fra sæsonen til sæson og nogle er mod ekstra betaling.

  • Barbecue picnic
  • Skibriefing
  • Kælk
  • Fælles frokost 
  • Fransk aften

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet den franske lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste pister i området, godt at vide og meget mere.

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19. 

Få et tilbud til Les Deux Alpes

Vil du gerne på skiferie til Les Deux Alpes? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

Så vil du også synes om .. Var Les Deux Alpes noget for dig?