Passo Tonale

Skiferier til Passo Tonale En skisportsby for hele familien

I bjergpasset mellem Lombardiet og Trentino finder du den skjulte perle Passo Tonale.

Her bor du i 1.883 meters højde og med pisterne næsten helt ved sengekanten. Selve skiområdet befinder sig i grænselandet mellem Alperne og Dolomitterne, hvilket vil sige, at du faktisk står på ski henover to bjergkæder.

Når du tager på skiferie til Passo Tonale, finder du det meste lige rundt om hjørnet, og det er skønt! Specielt hvis du rejser med børn. 

Fem hurtige om Passo Tonale

  • Familievenligt
  • Hyggelig by
  • Afslappet skiløb
  • Tæt på pisterne
  • Snesikkert

Læs mere om Passo Tonale her

 

Fakta om Passo Tonale

100 km pister

28 lifte

24 kmBlå pister
61 kmRøde pister
15 kmSorte pister

Passo Tonale

Byens højde 1882 m

Højeste skiløb 3016 m

Liftkapacitet 32000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 4 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Valbiolo

Passo del Tonale

Vores indkvarteringer i Passo Tonale

AccommodationTypes

Skirejser til Passo Tonale Snesikkert og begyndervenligt skiløb

Det er svært at benægte, at vi er rigtig glade for Italien, og Passo Tonale er ingen undtagelse.

I bjergpasset mellem Lombardiet og Trentino finder du denne uopdagede skiperle, der med sin unikke placering krydrer din skiferie med skønt og varieret skiløb for både børn og voksne.

På ski i Passo Tonale

Selve skiområdet (Adamello Ski) befinder sig i grænselandet mellem Alperne og Dolomitterne, så du står faktisk på ski henover to bjergkæder. Hvis du ser på de nøgne tal, så lyder 100 kilometer måske ikke af meget, men i Passo Tonale får du aldrig fornemmelsen af at være i et "mindre" skiområde. Du løber nemlig aldrig tør for udfordringer på pisterne.

Med en skirejse til Passo Tonale, bor du i 1.883 meters højde. Byen er nærmest bygget henover bjerget, hvilket betyder, at du altid bor tæt på skiløbet.
Du behøver derfor ikke at bekymre dig om skibusser og lange vandreture i skistøvler, hvor du og dine børn bliver trætte i arme og ben, inden I rammer pisten. 

Presena-gletsjeren - turen til ømme lår og brede smil

Er du til lange nedfarter med maksimal tid på pisten og minimal tid i liften? I så fald er en tur op på Presena-gletsjeren i 3.016 meters højde det, der skal til. Herfra kan du køre hele vejen ned til de charmerende italienske byer Ponte di Legno og Temu i 1.150 meters højde. Dine lår vil måske hade dig, men du vil elske dig selv.

Begyndervenligt skiløb i Passo Tonale

Pisterne i Passo Tonale er hovedsageligt for begyndere og let øvede skiløbere. Bevares, der er også noget for den mere kræsne alpinist, men Passo Tonale handler primært om at tilbyde godt skiløb for alle. Og fordi, destinationen er lidt under radaren, er der masser af plads på nedfarterne, hvilket skaber tryghed for dem, der i forvejen har nok at koncentrere sig om når det går lidt nedad.

Børnene og deres familier vil også have det fabelagtigt i Passo Tonale. Langt størstedelen af hotellerne og pisterne er centreret omkring den samme store samlingsplads for enden af pisten. Hele netværket er dejligt kompakt, og det er ganske svært at fare vild. Det smarte er, at man bare skal køre ned for bunden af pisterne og så kan alle nemt mødes til frokost eller en sodavand. Passo Tonale er særdeles børnevenligt.

Instruktørerne taler dansk på pisten

Det er nu bare rart, når vi forstår hinanden. Især når vi ikke er så gamle og i forvejen er lidt usikre på det hele. Derfor kan du roligt overlade dine børn til den lokale skiskole - de taler nemlig dansk og skal nok sørge for, at de små hurtigt bliver verdensmestre i det store børneområde med legeland.

Byen Passo Tonale

Passo Tonale bliver nok ikke et valfartssted for arkitektur- og byplanlægningsstuderende i den nærmeste fremtid, for det vil være en overdrivelse at kalde byen for et mesterværk. Det er ikke charmen og autenticiteten, der er fremherskende her. Til gengæld fungerer den fremragende til det, den er til for, nemlig at bringe folk på ski i bjergene.

Der er naturligvis spisesteder og shoppingmuligheder at finde i Passo Tonale, men det er skiløbet, det handler om.

Vores mest populære ophold i Passo Tonale

Få et tilbud til Passo Tonale

Vil du gerne på skiferie til Passo Tonale? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.