Passo Tonale

Skisport for hele familien Skiferie til Passo Tonale

I bjergpasset mellem Lombardiet og Trentino finder du den skjulte perle Passo Tonale - også kendt som Pontedilegno-Tonale.

Her bor du i 1.883 meters højde og med pisterne næsten helt ved sengekanten. Selve skiområdet befinder sig i grænselandet mellem Alperne og Dolomitterne, hvilket vil sige, at du faktisk står på ski henover to bjergkæder.

Når du tager på skiferie til Passo Tonale, finder du det meste lige rundt om hjørnet, og det er skønt! Specielt hvis du rejser med børn. 

 

Fem hurtige om Passo Tonale

  • Familievenligt
  • Hyggelig by
  • Afslappet skiløb
  • Tæt på pisterne
  • Snesikkert

Læs mere om Passo Tonale her

 

Fakta om Passo Tonale - Superskirama (Madonna di Campiglio og Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone og Folgaria-Lavarone)

380 km pister

150 lifte

124 kmBlå pister
202 kmRøde pister
54 kmSorte pister

Passo Tonale

Byens højde 1883 m

Højeste skiløb 3000 m

Liftkapacitet 224300 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Favoritter i Passo Tonale

Snesikkert og begyndervenligt Skiløbet i Passo Tonale & Pontedilegno-Tonale

Det er svært at benægte, at vi er rigtig glade for Italien, og Passo Tonale er ingen undtagelse. Passo Tonale er særdeles børnevenligt.

I bjergpasset mellem Lombardiet og Trentino finder du denne uopdagede skiperle, der med sin unikke placering krydrer din skiferie med skønt og varieret skiløb for både børn og voksne.

På ski i Passo Tonale & Pontedilegno-Tonale

Selve skiområdet (Adamello Ski) befinder sig i grænselandet mellem Alperne og Dolomitterne, så du står faktisk på ski henover to bjergkæder. Hvis du ser på de nøgne tal, så lyder 100 kilometer måske ikke af meget, men i Passo Tonale får du aldrig fornemmelsen af at være i et "mindre" skiområde. Du løber nemlig aldrig tør for udfordringer på pisterne.

Udvid dit liftkort

På liftkortet kan du stå på ski i Passo Tonale og Pontedilegno-Tonale, hvor der er 104 sammenhængende pistekilometer. Det er muligt at opgradere dit liftkort ved at tilvælge ”Combi 1”. Dette liftkort giver mulighed for i løbet af ferien at bruge 1 dag på at besøge et andet område i Superskirama (Madonna di Campiglio og Pinzolo, Folgarida-Marilleva, Pejo, Andalo-Fai della Paganella, Monte Bondone og Folgaria-Lavarone). Herved opnås en dags adgang til hele 380 pistekilometer, blot ved at tage en tur med skibussen. Opgraderingen kan vi naturligvis klare for dig under bookingen..

Højtliggende og tæt på pisten

Med en skirejse til Passo Tonale i Italien, bor du i 1.883 meters højde. Byen er nærmest bygget henover bjerget, hvilket betyder, at du altid bor tæt på skiløbet.

Du behøver derfor ikke at bekymre dig om skibusser og lange vandreture i skistøvler, hvor du og dine børn bliver trætte i arme og ben, inden I rammer pisten. 

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Passo Tonale her 

Læs om vejret i Passo Tonale her

Presena-gletsjeren - turen til ømme lår og brede smil

Er du til lange nedfarter med maksimal tid på pisten og minimal tid i liften? I så fald er en tur op på Presena-gletsjeren i 3.016 meters højde det, der skal til. Herfra kan du køre hele vejen ned til de charmerende italienske byer Ponte di Legno og Temu i 1.150 meters højde. Dine lår vil måske hade dig, men du vil elske dig selv.

Begyndervenligt skiløb i Passo Tonale

Pisterne i Passo Tonale er hovedsageligt for begyndere og let øvede skiløbere. Bevares, der er også noget for den mere kræsne alpinist, men Passo Tonale handler primært om at tilbyde godt skiløb for alle. Og fordi, destinationen er lidt under radaren, er der masser af plads på nedfarterne, hvilket skaber tryghed for dem, der i forvejen har nok at koncentrere sig om når det går lidt nedad.

Børnene og deres familier vil også have det fabelagtigt i Passo Tonale. Langt størstedelen af hotellerne og pisterne er centreret omkring den samme store samlingsplads for enden af pisten. Hele netværket er dejligt kompakt, og det er ganske svært at fare vild. Det smarte er, at man bare skal køre ned for bunden af pisterne og så kan alle nemt mødes til frokost eller en sodavand.

Læs mere om byen Passo Tonale her

Italiensk på tallerkenen Om byen Passo Tonale

Byen er ikke den kønneste, men til gengæld er den hamrende god til at give skiløb til gæsterne.

Passo Tonale bliver nok ikke et valfartssted for arkitektur- og byplanlægningsstuderende i den nærmeste fremtid, for det vil være en overdrivelse at kalde byen for et mesterværk. Det er ikke charmen og autenticiteten, der er fremherskende her.

Til gengæld fungerer den fremragende til det, den er til for, nemlig at bringe folk på ski i bjergene. Der er naturligvis spisesteder og shoppingmuligheder at finde i Passo Tonale.

Italien er et land der er berømt for kulinariske bidrag til verdenskulturen såsom pasta, pizza, gelato og meget mere. Passo Tonale er bestemt ingen undtagelse!

 

Restauranter i Passo Tonale

I Passo Tonale kan du få alt lige fra klassisk italiensk mad på Il Foccolare til gourmetmad på Hotel Mirandolas a la carte-restaurant. Her i byen finder du også traditionelle retter fra Trentino-regionen.

Er du ikke til pizza, så er klassikerne vi kender hjemmefra også at finde, som for eksempel hamburger med pommes frites på Il Faita. Med andre ord findes der noget for enhver gane i skønne Passo Tonale!

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Sport Hotel Vittoria. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om events i Passo Tonale her

Vores indkvarteringer i Passo Tonale

AccommodationTypes

Underholdning for alle Events i Passo Tonale

Der er masser af muligheder for sjov og underholdning til store og små feriegæster i Passo Tonale.

Forestil dig at cykle i massevis af sne.

Det kan du prøve i Passo Tonale hos de italienske brødre, Marco og Luca. Cyklerne, som du kører på, er ikke helt normale cykler. De kaldes Fatbikes, og er bygget med det formål at køre på sne eller sand. Cyklerne er i øvrigt el-cykler, hvilket gør det lidt nemmere at køre op ad et sneklædt bjerg. Du kan leje cyklerne, og køre rundt på egen hånd, eller du kan tage på tur med en rutineret guide i form af Marco eller Luca.

Snowkite

Hvis du kan lide ski eller snowboard, så vil du elske snowkite! Det minder om kitesurfing, og du får en god gang høje og lange hop på pisten. Det eneste der kræves er, at du kan stå på ski eller snowboard.

Snescooter

I Passo Tonales smukke natur er der også mulighed for at køre en tur med en snescooter. For selv at køre en snescooter skal du have kørekort. Som passage skal man være mindst 3 år gammel. På hver snescooter er der plads til to voksne og et barn.

Skøjtebane

Ved siden af Hotel Savoia er der en skøjtebane med udlejning af skøjter.

Spa og wellness

På hotellerne Dahu og La Toretta er der mod betaling adgang til deres spaområder, også hvis man ikke er gæst på hotellet. Giv dig selv den perfekte afslapning efter en lang dag på ski.

Er du ude efter en mere eksklusiv spa-oplevelse, kan det anbefales at tage Paradiso- og Presena liften op mod gletscheren. Deroppe kan du besøge Rifugio Capanna Presena, der tilbyder en unik gang wellness i 2.750 meters højde med en enestående udsigt over bjergene.

Museum i Passo Tonale

For de historisk interesserede har Passo Tonale en spændende baggrund. Området udgjorde under Første Verdenskrig grænsen mellem Italien og Østrig-Ungarn, og i det barske klima blev der udkæmpet mange blodige kampe.

Rundt om i Passo Tonale findes der spor fra krigen, og ved toppen af Paradiso-liften er der en tunnel i bjerget, som blev brugt af soldaterne under krigen. Tunellen er i dag et lille museum med gratis entré.

Legepladser

I Passo Tonale er der flere legepladser til børn i alle aldre. Der er en lige ved siden af Presanella-liften, hvor du finder Fantaski-området. Ved toppen af Valbiolo liften ligger også en legeplads.

Helikopter, snesko og hundeslæde i Passo Tonale

Der er desuden et hav af andre aktivitetsmuligheder her. Du kan komme med på en helikoptertur med fantastisk udsigt, gå på vandretur med snesko, få en lektion i at køre med hundeslæde eller måske køre off-piste med en professionel bjergguide.

Arrangementer med Nortlanders guider

Nortlanders dygtige guider i Passo Tonale planlægger hver sæson et godt ugeprogram. Indholdet varierer fra sæsonen til sæson, og nogle af arrangementerne sker mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i Passo Tonale i selskab med vores guider opleve dette.

  • Pistevisning
  • Picnic
  • Vinsmagning

 

I Passo Tonale samarbejder vi med skiudlejningen Noleggio by Maestri.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til Passo Tonale

Vil du gerne på skiferie til Passo Tonale? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Passo Tonale noget for dig?