Sölden

Skiferier til Sölden En østrigsk frontløber

Ta' med Nortlander til Sölden

Sölden har længe spredt glæde og smil blandt selv de mest kræsne skiløbere - og jeg forstår dem godt. I Sölden får du ikke bare Østrigs størstforbundne gletscherskiløb, du får også et skiområde, der er så effektivt forbundet og logistisk gennemtænkt, at det burde modtage en pris. Faktisk er det her, at du finder to af verdens mest effektive gondoler, der på ingen tid tager dig fra byens centrum og op i terrænet.

Men du har sikkert også hørt rygterne om en verdensklasse afterski - og til det kan jeg kun nikke ja.

5 hurtige om Sölden

Hvis jeg skulle beskrive Sölden i 5 ord, ville det være: 

  • Sne- og solsikker
  • Gletscherskiløb
  • Effektivt liftsystem
  • Upåklagelig afterski
  • God til familien såvel som vennegruppen

Du kan læse mere om Sölden her

Fakta

254 km pister

35 lifte

100 kmBlå pister
107 kmRøde pister
47 kmSorte pister

Sölden

Byens højde 1377 m

Højeste skiløb 3250 m

Liftkapacitet 66000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Gaislachkogl

Seekogl

Tiefenbachgletscher

Rettenbachgletscher

Indkvarteringer i Sölden

AccommodationTypes

Skirejser til Sölden Et yderst gennemført skiområde 

Tirol når det er bedst

Når årets skiferie til Sölden er købt og betalt, ligger der ofte en lille grad af sikkerhed i at vide, at turen går mod et snesikkert skiområde. Sölden kan byde på både gletscherskiløb og pister, der de fleste steder er kravlet over 2000 meters-grænsen.

Derfor er det meget naturligt for os, at kunne tilbyde Østrigklassikeren Sölden.

Sölden er en gammel svinger, der om nogle har formået at følge med. Områdets effektivitet optimeres hele tiden, og de lokale dynamit-kyndige har for nylig, sprunget Europas længste skitunnel fra den ene gletscher til den anden. Resultat: Østrigs største forbundne gletscherskiløb med fantastiske pister og sne i pulverklassen.

Liftsystemet er over det hele så velfungerende, at det må være udtænkt af en arkitekt med logistiske talenter. Ingen massive kødannelser og optimal sammenhæng. Dejligt!

Sölden har fået vokseværk

Selve skiområdet i Sölden er i den mellemstore kategori, og hilser skiløbere på alle niveauer velkommen med alt fra brede sving på boulevarderne til ottetaler i off-pisten.

Årets nyhed er, at man denne sæson ved køb af liftkort i mere end 3 dage også får adgang til Hochgurgl og Obergurgl og dermed hele 254 km pister! 

Nede i byen i de lidt tyndere luftlag kan du glæde dig over en festlig afterski-stemning og et østrigsk køkken, der ligger i den gode kulinariske ende. Vi har sørget for gode indkvarteringsmuligheder, mens alpehyggen helt automatisk kommer snigende.

Navnet Sölden har længe spredt glæde og smil hos en hel del kræsne danske skiløbere, og vi ved nu hvorfor. Så er det bare op til os at stramme skistøvlerne og levere varen.

Desuden er Sölden samtidig det skisportsted i Østrig, som har flest solskinstimer. Lækkert!

 

Rejser til Sölden