Champoluc

Skiferier til Champoluc Klassisk italiensk charme og varme i Alperne

Hvis du er til varieret skiløb med en majoritet af røde pister, hvor du kan give den gas, så er Champoluc stedet for dig!

At der er garanti for hjertevarm gæstfrihed, charme og velpræparerede pister, når man tager på skiferie til Italien, er nok ikke den helt store nyhed. Men når du så kombinerer det med et hyggeligt byliv, kulinariske smagsoplevelser og rigtig godt skiløb, så har du opskriften på en skiferie til Champoluc. 

Fem hurtige om Champoluc

  • Velpræparerede pister
  • Ingen liftkøer
  • Afslappet atmosfære
  • Hyggeligt byliv
  • Godt til let øvede og rutinerede skiløbere

Læs mere om Champoluc her

Fakta om Champoluc

180 km pister

54 lifte

40 kmBlå pister
120 kmRøde pister
20 kmSorte pister

Champoluc

Byens højde 1587 m

Højeste skiløb 3260 m

Liftkapacitet 49000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Colle Sarezza

Colle Bettaforca

Vores indkvarteringer i Champoluc

AccommodationTypes

Skirejser til Champoluc Charmerende Champoluc er ægte guldkant

Enhver der har være på skiferie i Italien ved, at man kan forvente velpræparerede pister, hyggeligt byliv og god mad, og Champoluc er på ingen måde en undtagelse.

Champoluc er en af de mest undervurderede destinationer i Italien, for her er hygge, charme og personlighed til overflod. Det sjove er, den hastige udvikling af turistområderne nærmest synes at være forgået lidt hen over hovedet på byen. Og det er i den grad til Champolucs fordel, for byen stråler med autenticitet og charme. Og ikke desto mindre er skiløbet stadig fabelagtigt. Faktisk er det så godt, at byen er vært ved adskillige internationale skikonkurrencer.

Champoluc - skiferie med guldkant

Det svenske udtryk guldkant betegner den der lille detalje, der gør en ting eller en oplevelse bare en lille smule ekstra lækker. Det er, ligesom guldkanten på en tallerken, ikke noget bombastisk og prangende, men mere en lille detalje, der hæver det hele et lille nyk over gennemsnittet. Italienerne ville måske bruge et fingerkys til det samme formål. Champoluc er guldkant.

På ski i Champoluc

Champoluc tilhører det største skiområde i Monte Rosa-regionen, som består af 3 dale med byerne Champoluc, Gressoney og Alagna.

Området byder på både 180 kilometer velpræparerede pister med gode muligheder for off-piste og heliskiing (du bør dog kun prøve kræfter med off-pisten i selskab med en bjergguide).

Det perfekte skiområde til let-øvede og rutinerede

En skirejse til Champoluc er det oplagte valg, hvis du er til godt og varieret skiløb. Kører du over mod Antagnod, finder du et stort udvalg af piste for nybegyndere og let-øvede skiløbere.

De røde pister i området er der virkelig mange af, så området er velegnet til både den erfarne skiløber, og dem som er afsted for første gang.

Du har ofte pisterne for dig selv i løbet af ugen, men henimod weekenden vil der være flere, når de lokale italienere også ønsker at spænde støvlerne og nyde sneen.


Charme og autenticitet i byen Champoluc

Hvis vi skulle lære italienske skiløbere om ordet hygge, ville et billede af Champoluc i ordbogen være et særdeles fornuftigt sted at lægge ud. Champoluc er ikke som de fleste skibyer. Her er ikke store brutale betonkomplekser uden sjæl eller et hovedstrøg fyldt med internationale super-brand butikker. Det super-rige internationale jetset promenerer heller ikke i Champoluc.

Champoluc er en gammel italiensk landsby, der ligger i 1570 meters højde. Byen er omgivet af skovklædt terræn, der er placeret i den ene ende af Monte Rosa-området, hvor Gressoney er den centrale dal. Champoluc har en klassisk skisportsbys atmosfære med mange hyggelige cafeer, barer og restauranter, både på pisterne og i landsbyen. Atmosfæren er afslappet, hyggelig og hjertevarm som kun en rigtig bjerglandsby kan have det.

Restauranter i Champoluc

Mange af hotellerne i Champoluc har gode restauranter, der byder gæster velkommen selv om de ikke bor på hotellet. Madstilen i Aosta-dalen er rustik, solid og rigelig med fokus på oste, polenta, pasta og lignende italienske klassikere. Som noget særligt er vildt en af råvarerne, der kræses meget om i de italienske alper.

Særligt værd at fremhæve er restauranterne Le Sapin og L'Essentiel da Andreone, der begge serverer mad i bistrostil, hvor alle finder noget, de kan lide - og servicen er berømmet for at være af høj kvalitet.

På bjerget er Rifugio L'Aroula og Frantze absolut besøget værd. Stilen er rustik og autentisk både hvad angår mad og indretning.

Afterski i Champoluc

Champoluc har uden sammenligning den bedste afterski i området. Du skal dog ikke forvente, at det er på niveau med de østrigske områder - men det behøver det heller ikke at være for at være godt.

Med en skiferie til Champoluc er du garanteret verdensklasse skiløb, italiensk charme og god lokal mad.

Velkommen til en skiferie på italiensk - velkommen til en skiferie med guldkant i Champoluc.

Vores mest populære ophold i Champoluc

Få et tilbud til Champoluc

Vil du gerne på skiferie til Champoluc? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.