St. Anton

Stanton eller Sankt Anton Skiferie til St. Anton

Kært barn har mange navne, og hvis du kan lide skirejser til Østrig, vil du elske denne by. Her finder du ikke bare et af verdens mest eftertragtede skiområder, men også et livligt og varieret byliv.

Det går selvfølgelig hånd i hånd med fantastisk offpiste, varieret skiløb samt hyggelige og rolige omgivelser uden for gågadens pulserende liv, som også gør det muligt for hele familien at nyde denne perle midt i Arlberg området.

 

Fem hurtige om St. Anton

  • En verdensberømt klassiker
  • Rigtig god puddersne
  • Varieret skiløb
  • Livlig by 
  • Plads til hele familien

Læs mere om St. Anton her

Fakta om St. Anton

305 km pister

88 lifte

131 kmBlå pister
123 kmRøde pister
51 kmSorte pister

St. Anton

Byens højde 1304 m

Højeste skiløb 2811 m

Liftkapacitet 144711 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 9 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

St. Christoph

Rendl

Galzig Bergstation

Gampen

Favoritter i St. Anton

Legendarisk sværvægter Skiløbet i St. Anton

Det er stort set umuligt at tænke på skiferie i Østrig uden at inkludere St. Anton.

Der findes næppe en by, der favner så bredt i publikum, som det er tilfældet her. Her finder man sublimt skiløb og et livligt byliv i verdensklasse.

Men selvfølgelig også lige wellness og spa, luksushoteller og fem stjernede restauranter. Her er der noget til selv den mest kræsne skiløber!

En skiferie til St Anton er toppen

St. Anton, Sankt Anton eller blot Stanton. Den hæderkronede skisportsby i Tyrol er indbegrebet af det bedste inden for skiferier og skisport generelt, som Østrig kan byde på. Og de ved, hvad de laver.

Turismen i Arlberg kan dateres tilbage til det 19. århundrede, men det var dog først med fremkomsten af det alpine skiløb, at regionen fik sit fremragende ry, som vi kender det i dag. Her er fire fremragende grunde til at St Anton får skientusiaster verden over til at valfarte hertil.

Verdens ældste skiskole

Verdens første skiskole, Skischule Arlberg, blev grundlagt i St. Anton i 1921. Johann “Hannes” Schneider var manden bag skiskolen, som blandt andet også er kendt for Arlberg-teknikken, der er en af de første teknikker inden for alpin skiløb.

Skischule Arlberg er i dag Østrigs største skiskole, og Schneiders idéer kendetegner stadig det alpine skiløb, som vi kender det i dag. Det var altså her i St. Anton, at det hele startede, og det er netop af den grund, at destinationen også kaldes Skiløbets Vugge.

På ski i St. Anton

Det store skiområde dækker byerne Lech, Zürs, St. Christoph og selvfølgelig St. Anton, der hænger sammen i et effektivt og logisk lift- og bussystem. Uden for de 305 kilometer pisteløb, finder du et sandt offpiste-mekka. Uofficielt er området kåret til verdens tredje bedste sted for pudderkørsel.

De fire byer byder på pister i forskellige niveauer, flere aktivitetsområder med blandt andet funparks, fartmålere og markerede slalombaner.

97 lifter binder det hele sammen, og gør dermed St. Anton til et af Østrigs største sammenhængende skiområder.

Hent pistekort og se piste anbefalinger for St. Anton her 

Udsigt til fem lande

Der er høj sol og perfekt sne i St. Anton, men hvor skal du starte? Svaret er ligetil, nemlig Valluga! Valluga-toppen går helt op til 2.811 meter, og det er et bjerg enhver skiløber bør besøge mindst en gang. Ikke mindst for at køre på de herlige, brede pister ned fra bjerget, men udsigten er slående. På en god dag kan du nemlig se ud på hele fem forskellige lande: Østrig, Liechtenstein, Italien, Schweiz og Tyskland.

Legendarisk alpin skisportsby

St. Anton er uden tvivl Østrigs legendariske sværvægter. Skiområdet var da også vært for Verdensmesterskaberne i alpint skiløb i 2001, men på trods af sit brede udvalg af varierende nedfarter, henvender det sig nok mest til den rutinerede skiløber. Dette bør dog ikke afskrække mindre rutinerede skiløbere fra at lægge vejen her forbi, da den lokale skiskole har rigeligt med kyndige skiinstruktører til at klæde jer på til pisterne.

Og hvis man gerne vil se andet end St. Antons skiområde, er Ischgl placeret kun 40 minutter væk i bil. Det er perfekt til en dagstur med endnu mere af det sublime skiløb.

Off-piste i St. Anton

St. Anton er desuden hjemsted for Østrigs bedste off-pist område, der blandt andet indbefatter ruterne Hinterrendl, Schöngraben og Valluga. Valluga er med sin beliggenhed i 2.811 meters højde Arlbergs højeste punkt. 

Det er derfor også herfra, du finder den længste nedfart på hele 9 kilometer, der slutter nede i St. Anton by.

Der er ca. 200 km markerede og sikrede off-piste ruter i St. Anton. De er de stiblede på pistekortet. Vi anbefaler iøvrigt at booke en af deres dygtige off-piste instruktører for den bedste og mest sikre oplevelse. Så bliver du korrekt sikret med udstyr og de finder den bedste pudder på dagen. 

Kontinuerlige investeringer i større kapacitet

St. Anton er ekstremt dygtige til at sørge for at deres liftsystem er i top stand. Seneste eksempel er opdateringen af en gammel traver af en stolelift, der har transporteret skigæster fra Galzig til Schindler Spitze. Som erstatning for den 40 år gamle 3-mands lift er nu etableret en gondollift, Schindlergratbahn, der fragter 10 mennesker ad gangen, og i alt 2.800 i timen.

Den slags investeringer giver mere tid på selve pisten og mindre tid i luften over den.

Læs mere om byen St. Anton her

Læs mere om vejret i St. Anton her

By med hverdag og fest Om byen St. Anton

St. Anton er både hektisk og sprudlende, men i ægte tyroler-rammer.

Dette er en rigtig by med sin egen hverdag, og det er ikke usædvanligt at følges med de mange skolebørn på vej hen til pisterne. 

De mange forskellige typer af ophold i St. Anton består af alt fra fine luksushoteller og hyggelige chaleter i bymidten til mere beskedne lejligheder og hoteller i Nasserein bydelen.

Afterski i St. Anton

St. Anton bliver med rette kaldt afterskiens vugge, og man finder da også et overdådigt og festligt udbud af afterskisteder oppe i terrænet såvel som nede i byen.

Her bliver alle behov tilgodeset, uanset om man er til live-musik i hyggelige omgivelser, dans på bordene i skitøvler til DJ Ötzi eller til internationale hits. Festen er, ligesom byen, for alle.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, er der ingen vej uden om steder som Mooserwirt, Postkeller og Krazy Kanguruh.

Bier vom Fass

Øllet flyder i St. Anton, og en del mere end i resten af Østrig. Når det handler om øl og afterski i St. Anton, er der ingen vej uden om Mooserwirt. Det er det sted i hele Østrig, hvor der sælges mest øl, og tjenerne bærer rundt på 50-60 kilo tunge bakker med øl og shots.

Syng dertil også med på DJ Gerhards klassiske afterski-hits - han har faktisk underholdt tusindvis af mennesker gennem sine næsten 30 år på Mooserwirt. Det siges, at DJ Gerhard kun har misset 12 shows i løbet af sine 30 år. Så hop op og dans med på bordet til Cowboy und Indianer, drik en flügel eller flying deer, som de bliver kaldt på Mooserwirt. En fest du ikke vil gå glip af!

Legendarisk skør kænguru

Østrigs første og et af de mest kendte afterski-steder findes i St. Anton. Festglade skiløbere strømmer konstant til Krazy Kanguruh.

I dag ejes stedet af slalomstjernen Mario Matt, som blandt andet vandt olympisk guld i Sotji 2014. ”For a perfect day - you need good apres ski,” er Mario Matts motto. Det er svært at være uenig!

Restauranter i St. Anton

Maden i St. Anton byder på kulinariske oplevelser i særklasse. Her er et bredt udvalg af nationale og internationale restauranter.

Skal man have en god schnitzel, og det skal man jo i Østrig, anbefaler vi at tage på valfart og styre skispidserne i retning af de eksklusive skibyer Lech og Zürs. Udover de mange pelsklædte damer med store solbriller, byder området her nemlig på hyggelige knejper oppe i terrænet, hvor du hurtigt finder en plads i solen.

I St. Anton byder det velassorterede udvalg af restauranter på alt fra Burger Stop, hvor du kan få en burger til fem euro, til La Hacienda, der serverer udsøgte herligheder i luksuriøse omgivelser.

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation lige over for supermarkedet Billa, men der er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om events i St. Anton her

Vores indkvarteringer i St. Anton

AccommodationTypes

Multisport og ugeprogam Events i St. Anton

Skulle der være energi tilbage efter dagens skiløb, er der rig mulighed for at få brændt det sidste krudt af.

I sportscenteret Arl.Rock kan du bowle, klatre, spille squash, tennis, fodbold og meget mere. Arl. Rock har også fået et helt nyt og stort trampolinland, der absolut er et besøg værd på skiferien.

Hvis du keder dig i St. Anton, er det med andre ord din egen skyld, for aktiviteter er der nok af.

 

Arrangementer med vores guider

Nortlanders dygtige guider i St. Anton planlægger og afvikler hver sæson et godt ugeprogram for vores gæster. Hvad programmet består af varierer fra sæsonen til sæson, og nogle af arrangementerne sker mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i St. Anton i selskab med vores guider opleve dette på din skiferie.

  • Pistevisning
  • Kælketur
  • Fælles frokost
  • Ribs night

Skileje i St. Anton

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i St. Anton. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Hjelm u. 11 59 69 89 89 89 109
Hjelm u. 15 109 139 169 179 179 209
Hjelm 209 269 329 359 359 409
Ski bronze u. 15 279 359 419 479 479 539
Ski bronze 559 709 839 959 959 1079
Ski sølv u. 15 409 519 609 689 689 769
Ski sølv 809 1029 1209 1369 1369 1529
Ski guld 1089 1359 1579 1769 1769 1979
Ski og støvler sølv u. 15 589 729 849 969 969 1079
Ski og støvler sølv 1169 1459 1699 1929 1929 2149
Ski og støvler guld 1449 1789 2069 2329 2329 2599
Ski og støvler bronze u. 15 459 569 669 759 759 849
Ski og støvler bronze 919 1139 1339 1519 1519 1699
Ski og støvler u. 12 år inkl. hjelm u. 11 239 289 339 379 379 429
Snowboard bronze u. 15 279 359 419 479 479 539
Snowboard bronze 559 709 839 959 959 1079
Snowboard sølv u. 15 409 519 609 689 689 769
Snowboard sølv 809 1029 1209 1369 1369 1529
Snowboard og støvler sølv u. 15 589 729 849 969 969 1079
Snowboard og støvler sølv 1169 1459 1699 1929 1929 2149
Snowboard og støvler bronze u. 15 459 569 669 759 759 849
Snowboard og støvler bronze 919 1139 1339 1519 1519 1699
Snowboard og støvler u. 12 år inkl. hjelm u. 11 239 289 339 379 379 429
Snowboard u. 12 år inkl. hjelm u. 11 139 179 219 249 249 269
Ski u. 12 år inkl. hjelm u. 11 139 179 219 249 249 269
Bronze ski Intersport 579 739 889 1009 1009 1139
Bronze ski og støvler Intersport 859 1109 1319 1509 1509 1709
Sølv ski Intersport 839 1059 1249 1419 1419 1579
Sølv ski og støvler 1199 1489 1749 1979 1979 2199
Guld ski Intersport 1109 1389 1619 1829 1829 2029
Guld ski og støvler 1479 1819 2119 2389 2389 2579
Børn ski u. 10 149 189 229 259 259 289
Børn ski og støvler u. 10 239 299 359 399 399 449
Junior ski/snowboard u. 14 289 369 459 509 509 569
Junior ski/snowboard og støvler u. 14 469 579 709 789 789 879
Hjelm 209 269 319 359 359 409
Snowboard 839 1059 1249 1419 1419 1579
Snowboard og støvler 1199 1489 1749 1979 1979 2199

I St. Anton samarbejder vi med Sport Jennewin i både St. Anton og Nasserein - alt efter hvad der er tættest på dig.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til St. Anton

Vil du gerne på skiferie til St. Anton? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er St. Anton noget for dig?