St. Anton

Skiferier til St. Anton St. Anton, Stanton eller bare Anton

Kært barn har mange navne, og hvis du kan lide skirejser til Østrig, vil du elske denne by. Her finder du ikke bare et af verdens mest eftertragtede skiområder, men også afterski som ingen andre steder.

Det går selvfølgelig hånd i hånd med fantastisk offpiste, varieret skiløb samt hyggelige og rolige omgivelser uden for gågadens festligheder, som også gør det muligt for hele familien at nyde denne perle midt i Arlberg området.

Fem hurtige om St. Anton

  • Storslået afterski
  • Rigtig god puddersne
  • Varieret skiløb
  • Livlig by 
  • Plads til hele familien

Læs mere om St. Anton her

Fakta om St. Anton

347 km pister

97 lifte

144 kmBlå pister
147 kmRøde pister
56 kmSorte pister

St. Anton

Byens højde 1304 m

Højeste skiløb 2811 m

Liftkapacitet 120000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 14 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Skicenter

Galzig Bergstation

Gampen

Rendl

Vores indkvarteringer i St. Anton

AccommodationTypes

På skiferie i St. Anton Østrigs legendariske sværvægter

Det er stort set umuligt at tænke på skiferie i Østrig uden at tænke på St. Anton.

Der findes næppe en by, der favner så bredt i publikum, som det er tilfældet her. Her finder man sublimt skiløb og verdensklasse-afterski.

Men selvfølgelig også lige wellness og spa, luksushoteller og fem stjernede restauranter. Her er der noget til selv den mest kræsne skiløber!

Fire grunde til at en skiferie til St Anton er toppen

St. Anton, Sankt Anton eller blot Stanton. Den hæderkronede skisportsby i Tyrol er indbegrebet af det bedste inden for skiferier og skisport generelt, som Østrig kan byde på. Og de ved, hvad de laver.

Turismen i Arlberg kan dateres tilbage til det 19. århundrede, men det var dog først med fremkomsten af det alpine skiløb, at regionen fik sit fremragende ry, som vi kender det i dag. Her er fire fremragende grunde til at St Anton får skientusiaster verden over til at valfarte hertil.

Verdens ældste skiskole

Verdens første skiskole, Skischule Arlberg, blev grundlagt i St. Anton i 1921. Johann “Hannes” Schneider var manden bag skiskolen, som blandt andet også er kendt for Arlberg-teknikken, der er en af de første teknikker inden for alpin skiløb.

Skischule Arlberg er i dag Østrigs største skiskole, og Schneiders idéer kendetegner stadig det alpine skiløb, som vi kender det i dag. Det var altså her i St. Anton, at det hele startede, og det er netop af den grund, at destinationen også kaldes Skiløbets Vugge.

Legendarisk afterski

Østrigs første og et af de mest kendte afterski-steder findes i St. Anton. Festglade skiløbere strømmer konstant til Krazy Kanguruh. I dag ejes stedet af slalomstjernen Mario Matt, som blandt andet vandt olympisk guld i Sotji 2014. ”For a perfect day - you need good apres ski,” er Mario Matts motto. Det er svært at være uenig!

Bier vom Fass

Øllet flyder i St. Anton, og en del mere end i resten af Østrig. Når det handler om øl og afterski i St. Anton, er der ingen vej uden om Mooserwirt. Det er det sted i hele Østrig, hvor der sælges mest øl, og tjenerne bærer rundt på 50-60 kilo tunge bakker med øl og shots.

Syng dertil også med på DJ Gerhards klassiske afterski-hits - han har faktisk underholdt tusindvis af mennesker gennem sine næsten 30 år på Mooserwirt. Det siges, at DJ Gerhard kun har misset 12 shows i løbet af sine 30 år. Så hop op og dans med på bordet til Cowboy und Indianer, drik en flügel eller flying deer, som de bliver kaldt på Mooserwirt. En fest du ikke vil gå glip af!

Udsigt til fem lande

Der er høj sol og perfekt sne i St. Anton, men hvor skal du starte? Svaret er ligetil, nemlig Valluga! Valluga-toppen går helt op til 2.811 meter, og det er et bjerg enhver skiløber bør besøge mindst en gang. Ikke mindst for at køre på de herlige, brede pister ned fra bjerget, men udsigten er slående. På en god dag kan du nemlig se ud på hele fem forskellige lande: Østrig, Liechtenstein, Italien, Schweiz og Tyskland.

På ski i St. Anton

Det store skiområde dækker byerne Lech, Zürs, St. Christoph og selvfølgelig St. Anton, der hænger sammen i et effektivt og logisk lift- og bussystem. Uden for de 347 kilometer pisteløb, finder du et sandt offpiste-mekka. Uofficielt er området kåret til verdens tredje bedste sted for pudderkørsel.

De fire byer byder på pister i forskellige niveauer, flere aktivitetsområder med blandt andet funparks, fartmålere og markerede slalombaner.

97 lifter binder det hele sammen, og gør dermed St. Anton til et af Østrigs største sammenhængende skiområder.

Legendarisk alpin skisportsby

St. Anton er uden tvivl Østrigs legendariske sværvægter. Skiområdet var da også vært for Verdensmesterskaberne i alpint skiløb i 2001, men på trods af sit brede udvalg af varierende nedfarter, henvender det sig nok mest til den rutinerede skiløber. Dette bør dog ikke afskrække mindre rutinerede skiløbere fra at lægge vejen her forbi, da den lokale skiskole har rigeligt med kyndige skiinstruktører til at klæde jer på til pisterne.

Og hvis man gerne vil se andet end St. Antons skiområde, er Ischgl placeret kun 40 minutter væk i bil. Det er perfekt til en dagstur med endnu mere af det sublime skiløb.

Off-piste i St. Anton

St. Anton er desuden hjemsted for Østrigs bedste off-pist område, der blandt andet indbefatter ruterne Hinterrendl, Schöngraben og Valluga. Valluga er med sin beliggenhed i 2.811 meters højde Arlbergs højeste punkt.

Det er derfor også herfra, du finder den længste nedfart på hele 9 kilometer, der slutter nede i St. Anton by.

Ny lift med større kapacitet

Vintersæsonen 2019/20 indledes med en opdatering af en gammel traver af en stolelift, der har transporteret skigæster fra Galzig til Schindler Spitze. Som erstatning for den 40 år gamle 3-mands lift er nu etableret en gondollift, der fragter 10 mennesker ad gangen, og i alt 2.800 i timen.

Den slags investeringer giver mere tid på selve pisten og mindre tid i luften over den. Schindlergratbahn skal nok skabe mere skiglæde i St. Anton!

Indkvartering i St. Anton

Består af alt fra fine luksushoteller og hyggelige chaleter i bymidten til mere beskedne lejligheder og hoteller i Nasserein bydelen.

Afterski i St. Anton

St. Anton bliver med rette kaldt afterskiens vugge, og man finder da også et overdådigt og festligt udbud af afterskisteder oppe i terrænet såvel som nede i byen.

Her bliver alle behov tilgodeset, uanset om man er til live-musik i hyggelige omgivelser, dans på bordene i skitøvler til DJ Ötzi eller til internationale hits. Festen er, ligesom byen, for alle.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, er der ingen vej uden om steder som Mooserwirt, Postkeller og Krazy Kanguruh.

Restauranter i St. Anton

Maden i St. Anton byder på kulinariske oplevelser i særklasse. Her er et bredt udvalg af nationale og internationale restauranter.

Skal man have en god schnitzel, og det skal man jo i Østrig, anbefaler vi at tage på valfart og styre skispidserne i retning af de eksklusive skibyer Lech og Zürs. Udover de mange pelsklædte damer med store solbriller, byder området her nemlig på hyggelige knejper oppe i terrænet, hvor du hurtigt finder en plads i solen.

I St. Anton byder det velassorterede udvalg af restauranter på alt fra Burger Stop, hvor du kan få en burger til fem euro, til La Hacienda, der serverer udsøgte herligheder i luksuriøse omgivelser.

Øvrige aktiviteter

Skulle der være energi tilbage efter dagens skiløb, er der rig mulighed for at få brændt det sidste krudt af. I sportscenteret Arl.Rock kan du bowle, klatre, spille squash, tennis, fodbold og meget mere. Arl. Rock har også fået et helt nyt og stort trampolinland, der absolut er et besøg værd på skiferien. Hvis du keder dig i St. Anton, er det med andre ord din egen skyld, for aktiviteter er der nok af.

Livet i byen

St. Anton er både hektisk og sprudlende, men i ægte tyroler-rammer. Dette er en rigtig by med sin egen hverdag, og det er ikke usædvanligt at følges med de mange skolebørn på vej hen til pisterne. 

Vores mest populære ophold i St. Anton

Få et tilbud til St. Anton

Vil du gerne på skiferie til St. Anton? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.