Schladming

Skiløb på fire bjerge Skiferie til Schladming

Med en skiferie til Schladming, kan du opleve et af Østrigs største sammenhængende områder. Schladming strækker sig nemlig ikke bare over et, men hele fire bjerge, og giver dig lokalt 123 kilometer pister. Men der er mere endnu.

Liftkortet er af den helt store slags, for du får nemlig adgang til 760 kilometer pister i storområdet Ski Amadé, som Schladming er del af. 

Schladming var vært for verdensmesterskaberne i alpint skiløb i 2013, hvilket betød væsentlige opgraderinger og forbedringer af skiområdet. Derfor er byen i dag også en international skiby, med nye hoteller og et væld af restauranter. 

Fem hurtige om Schladming

  • International skiby
  • Effektivt liftsystem
  • VM-pister
  • Børnevenligt 
  • Et af Østrigs største skiområder

Læs mere om Schladming her

Fakta om Schladming

760 km pister

271 lifte

275 kmBlå pister
390 kmRøde pister
95 kmSorte pister

Schladming

Byens højde 745 m

Højeste skiløb 2700 m

Liftkapacitet 370000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Rittisberg

Hauser Kaibling

Der Dachstein

Ramsau am Dachstein

Hochwurzen

Vores mest populære ophold i Schladming

Højt niveau Skiløbet i Schladming

VM-byen Schladming ligger centralt i Dachstein-Tauern regionen og hører uden tvivl til et af de bedste skiområder i Østrig med enestående skiløb for såvel begyndere som øvede skiløbere.

I dette skiområde finder du brede og lækre pister, men også spektakulære udsigtspunkter. Læg hertil en dejlig østrigsk atmosfære.

På ski i Schladming

Det lokale og sammenhængende skiområde på 123 kilometer pister og 87 lifter strækker sig over de fire bjerge Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen og Reiteralm.

Og så har vi ikke medregnet resten af de 25 skidestinationer i Ski Amadé, som liftkortet desuden giver adgang til. Du har adgang til i alt 760 pistekilometer med dit liftkort til Schladming og Ski Amadé.

Vil man helt til tops kommer man hurtigt med skibussen til Dachstein-gletcheren i 2.700 meters højde.

Hauser Kaibling

Med en top i 2.015 meters højde er Hauser Kaibling det højeste af de fire bjerge i Schladming i Østrig. Her er godt med begyndervenlige blå nedfarter samt røde pister til den med mod på mere.

Planai

Planai er hovedbjerget af de fire alpetoppe, og kaldes også VM-bjerget. Her er et godt og bredt udvalg af pister, der kan tilgodese alle sværhedsgrader. På venstre side af Planais er der desuden en Funpark. Og så er der området omkring liften Mitterhausbahn, der kaldes Paradis af en årsag, du forhåbentligt kommer til at se som indlysende. Der er to pister, der løber parallelt og har noget for både nybegyndere og de mere erfarne skiløbere. Det er genialt, og det samme er liften Mitterhausbahn, der har varme i sæderne.

Hochwurzen

Her er du oppe på 1.850 meter på et bjerg, der kan deles i to dele. Den nedre og flade part er hele områdets bedste til nybegyndere. For de erfarne er gondolliften klar til at tage dig til toppen, hvor der er godt og udfordrende skiløb i vente med adskillige røde nedfarter.

Reiteralm

Dette er et fabelagtigt bjerg, der byder på udfordringer og sjov for alle niveauer. Reiteralm har status som såkaldt elitebjerg med anerkendte priser for dets fremragende pister, heriblandt en World Cup piste. Der er en del gode restauranter på Reiteralm, der alle indbyder til et pist stop undervejs. Reiteralm er et godt sted at stå på ski i blæsevejr, fordi det ligger i læ af de andre bjerge. 

Læs mere om byen Schladming her

Helårsby med det hele Om byen Schladming

Den gamle mineby Schladming byder på et væld af gode restauranter, cafeer og pubber for slet ikke at tale om afterskibarerne, som senest er blevet suppleret med Europas største afterskisted Hohenhaus Tenne, hvor man danser på bordene til solen går ned.

Schladming var vært for VM i alpint skiløb i 2013 og er i den forbindelse blevet opgraderet, så den i dag fremstår som en international skiby med flotte hoteller, lækre butikker og moderne faciliteter herunder svømmehal og skøjtebane. Det er sket uden at gå på kompromis med den charmerende østrigske stemning.

Flere hoteller ligger lige ved pisten med ski-in/ski-out, hvilket gør skiløbet ekstra behageligt.

Indkøb og shopping i Schladming

Schladming er en by, der er beboet året rundt, hvilket betyder, at indkøbsmulighederne er ganske gode, og ikke kun som i en sæsonbesøgt satellitby. Det gælder både supermarkeder, men også tøj, skiudstyr, apotek og kosmetik.

I byen har de et godt og varieret udvalg af supermarkeder. Det er der såvel i den centrale del af Schladming som i byens udkant. Uanset hvor du bor, kan du nemt finde et sted at gøre dine indkøb.

Blue Tomato

I centrum af Schladming ligger den verdenberømte skibutik Blue Tomato. I dag er det en international kæde, men det hele startede i Schladming. Blue Tomato har et kæmpesortiment af udstyr, tøj og tilbehør til ski.

Spiseteder i Schladming

Papa Joes er godt sted, hvis lysten siger burger og pomfritter. Der er åbent fra omkring middagstid, og er en fin restaurant med god mexikansk mad. Det er en hyggelig, moderne og anbefalelsesværdig restaurant. Beliggenheden er central og prisniveauet er middel.

Marias Mexican serverer god hjemmelavet mexikansk mad i hyggelige omgivelser. Sortimentet er bredt, og der er noget for enhver. Stedet er også en sportsbar, hvor man kan se sport og nyde kolde øl og drinks. Det er et populært sted, hvilket gør at det er en god ide at bestille bord i højsæsonen.

Afterski i Schladming

Selvfølgelig byder Schladming på klassisk østrigsk afterski, og her er godt med steder at besøge for den festglade skiløber. Her er et par populære steder, der kan fremhæves.

Hohenhaus Tenne er med sine ni barer på tre etager Europas største afterski-sted, og her er altid gang i den. Beliggenheden for enden af VM-pisten, gør det til det perfekte sted at indlede en god afterski.

Lige over for Planai-hovedliften ligger Platzhirsch Alm, hvor der også er god afterski og festlig stemning.

Læs mere om events i Schladming her

 

 

Vores indkvateringer i Schladming

AccommodationTypes

Sjov i sneen og vandet Events i Schladming

På skiferien til Schladming er der masser af ting at tage sig til, når du skal have en pause fra skiløbet.

Skal der fart på, finder du i Schladming en af landets længste kælkebaner på hele syv kilometer. Turen er sjov for legebørn i alle aldre, og er oven i købet åbent om aftenen, hvor kælkebanen er belyst.

Tandem-paragliding

Certificerede paraglidingpiloter er klar til at tage dig med på en flyvetur med udsigt over den smukke natur. Alt efter vejrforholdene er der varierende åbningstider. Turen sker med udgangspunkt fra Hauser Kaibling, der er det højeste af Schaldmings fire bjerge.

Fatbike-tur

Mærk adrenalinen i kroppen og giv den gas på en fatbike i snelandskabet. En tre timers tur på 28 kilometer af medium sværhedsgrad tager dig på en ytur, du sent glemmer.

Hestekane

Tag med på en vidunderlig tur i hestetrukket kane, og nyd stilheden, den friske luft og den enestående natur på en køretur, der varer to til tre timer.

Svømmehal i Schladming

I udkanten af byen ligger den store svømmehal, Erlebnisbad Schladming. Her er der aktiviteter og afslapning for alle aldersklasser. Mens børnene boltrer sig på vandrutsjebanerne, kan de voksne passende slappe af i en af saunaerne. Til de helt små er der en opvarmet babypool.

Arrangementer med vores guider

Nortlanders dygtige guider i Schladming planlægger og afvikler hver sæson et godt ugeprogram for vores gæster. Hvad programmet består af varierer fra sæsonen til sæson, og nogle af arrangementerne sker mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i Schladming i selskab med vores guider opleve dette på din skiferie.

  • Picnic
  • Pistevisning
  • Kælketur

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19. 

Få et tilbud til Schladming

Vil du gerne på skiferie til Schladming? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

Så vil du også synes om .. Er Schladming noget for dig?