Store lejligheder & chaleter

- under samme tag! Skiferie med plads til mange skiløbere

Med en stor lejlighed, er der plads til hele rejseselskabet på ferien. I en lejlighed klarer man sig selv og ferien holdes præcis, som man ønsker i forhold til tempo og prioritering.

'Jo flere, jo bedre' lyder ordsproget, og hvad er bedre en at tage på skiferie med hele familien eller vennegruppen?

Der er mange fordele ved at rejse på skiferie og bo i en stor lejlighed. Du får i høj grad fleksibilitet, komfort og ikke mindst mulighed for selv at bestemme tempoet under turen.

Der er lige så mange varianter og typer af lejligheder og chaleter, som der er hoteller. Nogle lejligheder er en del af større komplekser med wellnessområder og restauranter, mens andre er mere basale og drevet af en værtsfamilie, der ofte bor i samme bygning.

Fordele ved at alle bor under samme tag

Intet er selvfølgelig sort eller hvidt, når det kommer til valget mellem at bo i lejlighed eller på hotel på skituren, for mulighederne er mange med begge former for overnatning.

Generelt er det dog disse punkter, der skaber efterspørgsel efter lejligheder i Alperne.

  • Hvis man deler prisen op per person, er det næsten altid billigere at vælge en lejlighed end et hotel
  • Det er mere tilgængeligt at socialisere både før og efter skiløb
  • Har I børn med i selskabet, kan de sagtens hoppe i seng, uden at I voksne skal slutte aftenen af

Læs mere om en skiferie i lejlighed

Rejsetips til Østrig - skirejser for et stort rejseselskab

Rejsetips til Frankrig - skirejser for et stort rejseselskab

Rejsetips til Italien - skirejser for et stort rejseselskab

Skidestinationer som er gode til store rejseselskaber

Skiferie i lejlighed Rejs til Alperne med hele gruppen

En lejlighed eller chalet er den perfekte måde at tilbringe tid sammen på din skitur. Desuden er der mange fordele og friheder ved det.

En af de primære årsager til, hvorfor mange af vores gæster foretrækker at bo i en lejlighed eller en større hytte kaldet "chalet" i Alperne, på skiferien, er friheden til selv at bestemme, hvad og ikke mindst hvornår man skal spise.

Fælles måltider på skiferie i lejligheden

Når man bor i en lejlighed sammen, får man masser af samvær og fællesskab med i købet. For eksempel kan mange af vores gæster godt lide at planlægge menuen for hele ugen sammen og derefter bruge deres fælles kræfter i køkkenet, til alles store fornøjelse. En bivirkning af dette kan være kampen om, hvem der skal tage opvasken bagefter. Heldigvis har mange af Nortlanders større lejligheder opvaskemaskine.

En yderligere frihed ved at bo i en lejlighed er, at man kan beslutte sig for at gå ud og udforske skibyens udvalg af restauranter.

Hvis skiløb virkelig dræner en for energi en dag, og man absolut ikke orker at lave mad, kan man bare bestille take-away i form af pizza, burgere eller hvad man end har lyst til.

Hvorfor bo i en lejlighed på skiferien?

Det er ekstra populært at rejse på skiferie og bo i en stor lejlighed eller hytte i Alperne, når man er flere familier, der rejser sammen. Der opstår en helt særlig stemning og synergi, når voksne og børn i alle aldre bor under samme tag.

Det er en særlig frihed at kunne gå rundt i hyggetøj efter en lang dag på ski. Børnene kan lege sammen i deres eget lille hjørne af stuen med et sjovt spil, samtidig med at de voksne sidder og taler over en omgang kort ved spisebordet sent om aftenen.

Mange af vores gæster kan for eksempel lide, at bedsteforældrene, der måske ikke ønsker at stå på ski hver dag, kan vælge at slappe af og blive hjemme i lejligheden en af dagene og lave mad i fred og ro eller tage sig af de mindste børn.

Valg af lejlighed/chalet i Alperne

Vi ved af erfaring, at det kan være tidskrævende at finde det perfekte sted at bo, der passer til en større rejsegruppe. For at gøre det lettere for dig, kan følgende tips hjælpe dig på vej, når du vælger skisportssted og bolig til din skiferie i Alperne.

Det kan være en god idé at overveje, om I vil bo alle sammen under samme tag, eller om I måske skal have lejligheder ved siden af hinanden og derefter beslutte, i hvilket omfang I vil socialisere.

Det er også en god idé at vælge et skisportssted med varieret skiterræn, så alle kan nyde skiløbet uanset niveau. Hvis du ikke ved, hvilke skisportssteder du skal kigge på, har skisportssteder som Sölden og Passo Tonale mange lejligheder til større grupper.

Generelt set er der ikke så stor forskel på boligformerne i Frankrig, Italien eller Østrig. Der er dog nogle mindre forskelle.

Skiferie i lejlighed eller chalet i Frankrig

I Frankrig er der flere store komplekser med mange lejligheder. En af de største fordele ved det er, at der ofte hører gode wellness-faciliteter til, som man kan nyde efter en dag på pisterne. En anden fordel er, at der i disse komplekser ofte er boliger i mange forskellige størrelser, så store og små grupper kan vælge at bo sammen, men stadig for sig selv.

Skiferie i lejlighed eller chalet i Østrig

I Østrig finder man flere mindre huse med cirka seks til otte lejligheder. Nogle gange bor der en værtsfamilie i en del af huset, som har indrettet boligen med lidt mere personlighed og charme.

Skiferie i lejlighed eller chalet i Italien

At bo i lejlighed eller chalet på en skiferie til Italien minder lidt om at gøre det i Østrig. Udbuddet af chaleter er ikke så stort, da italienerne har tradition for små, familiedrevne hoteller.

I stedet er der et bredt udvalg af lejligheder, hvor stemningen minder om Østrig med masser af dejlig atmosfære og personlighed.

Få et rejseforslag på en skiferie i en større lejlighed/chalet

Udfyld formularen, så vender vi tilbage til dig med rejseforslag.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024
Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.