Tignes

Imponerende, smukt og topklasse Skiferie til Tignes

Tignes har altid været vores kæledægge, når det kom til skiferier. Det helt særlige forhold startede helt tilbage i starten af 90’erne, hvor byen var en af vores allerførste destinationer, og vi er stadig forelskede.

I Tignes er alt nemlig lettilgængeligt, hvad enten det er underholdning uden for pisterne, shopping, restauranter eller skiløb i olympisk klasse. 

Den meget internationalt orienterede by har gennemgået en rivende udvikling, som gør at området og byen i dag står knivskarpt og klar til at byde på en perfekt skiferie for alle alpinister. 

Fem hurtige om Tignes

  • Perfekt til grupper
  • Skiløb til Val d'Isère
  • Imponerende skiområde
  • Unik off-piste
  • Masser af aktiviteter udenfor pisten

Læs mere om Tignes her

Fakta om Tignes

300 km pister

90 lifte

170 kmBlå pister
78 kmRøde pister
52 kmSorte pister

Tignes

Byens højde 2100 m

Højeste skiløb 3456 m

Liftkapacitet 147000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Vores mest populære ophold i Tignes

Sportsby med store bogstaver Skiløbet i Tignes

Tignes er uden tvivl et af vores favorit-rejsemål når det kommer til skirejser. Dette dejlige område byder, sammen med den forbundne naboby Val d'Isère, på det absolut bedste inden for skiferier.

Området oser af sport og en international atmosfære, og arven som centrum for de olympiske freestyle-konkurrencer i 1992 holdes højt i hævd. Udover noget af det bedste skiløb i Frankrig byder byen på lækre sportsaktiviteter for store, små og de seriøst nysgerrige.

På ski i Tignes

Skiområdet er formet som et imponerende amfiteater, hvor udsigten er enestående fra alle vinkler. Tignes er forbundet med nabobyen Val d'Isère, hvilket giver hele 300 kilometer pister til rådighed på samme liftkort, uanset hvilken af byerne, du holder skiferie i.

Tidligere hed de to nabobyers store samlede skiområde Espace Killy. Jean-Claude Killy er en lokalt skiløberhelt, der havde sin storhedstid i 60'erne med adskillige medaljer fra Verdensmesterskaber og Olympiske Lege, og Espace Killy er opkaldt efter ham. I dag hedder skiområdet officielt Tignes - Val d'Isere, men navnet Espace Killy hænger stadig fast mange steder. 

Der er i den grad noget for enhver smag. Ikke mindst er der helt enestående muligheder for god off-piste. Alt dette bundet sammen af et ultra moderne og effektivt liftsystem, som altid er inden for gåafstand.

Todelt skiområde

Tignes' skiområde er delt op i to dele: hovedbyen Tignes Le Lac og satelitten Tignes Val Claret. De to områder på hver sin side af en lille sø er forbundet med gratis shuttle-busser, og afstanden er ikke større end et par minutter med bussen., der kører i pendulfart frem og tilbage.

Hovedliften udgår fra en kæmpestor central plads i Tignes Le Lac. Ved denne plads finder man også det store sportscenter, badeland, liftkontor og masser af andre udfoldelsesmuligheder.

Stå på ski på gletsjseren

Tignes Val Claret ligger i 2.100 meters højde for foden af Grande Motte-gletscheren, hvor man med den moderne Funiculaire-togbane gennem bjerget hurtigt kommer op i tyndere luftlag. Faktisk helt op til 3.450 meter, hvis man tager kabineliften videre op til toppen.

Det er ikke kun den tynde luft heroppe, der tager pusten fra dig, for udsigten er helt vild!

Tignes pistekort - Ideelt for let øvede og opefter

Destinationen er højt elsket af skientusiaster fra hele Verden af en årsag. Der findes nemlig flest udfordringer for dem, der allerede er glade for at stå på ski.

At kalde Tignes for en nybegynder-destination er en tilsnigelse, for selv om der findes børneområder, så er det især de røde men også de sorte pister, der er flest af. Tignes-Val d Isère Ski Area giver træningsplads til enhver skiløber, der ønsker at udfordre sig selv til næste niveau.

Vejr i Tignes

Hvis du har lyst til at holde øje med, hvordan vejret arter sig i Tignes, har vi de seneste opdateringer her på vores side med skivejr i Alperne. Her giver siden, der opdateres løbende, dig et godt overblik med snedybde, vejrudsigt og prognoser.

Vores hjemmebane

Det er ikke tilfældigt, at det er her vi mange gange i årenes løb har uddannet vores egne guider. Vi kan således, stolte og uden tøven, roligt sige, at vi er eksperter i skiferier til Tignes.

Læs mere om byen Tignes her

Spis godt og gå i byen Om byen Tignes

Udover at være en destination, der er berømt for at være et udpræget sportssted, så kan Tignes også noget, når det handler om at gå ud om aftenen.

Overalt i byen finder du hyggelige spisesteder, der tilbyder lækre retter, der for det meste er centreret omkring det fransk alpine køkken. Så der er god mulighed for at nyde den klassiske fondue savoyarde, tartiflette eller raclette. Alt sammen med alpernes oste som omdrejningspunkt.

Spis med Michelin i Tignes

Skal niveauet lidt højere op er der i Tignes Val Claret to steder, det er værd at fremhæve. Først er der La Table de Jeanne, der fremhæves som et sted, der serverer et godt og veltillavet måltid med fokus på det rustikke og lokale køkken.

Tignes' eneste Michelin-restaurant er Ursus, som også ligger i Val Claret. Dette overordentligt smukke et-stjernede spisested har også rødderne solidt begravet i det lokale, hvorfra stort set samtlige af køkkenets leverandører kommer.

Restauranten er indrettet med brug af mere en 380 træstammer, og man sidder henført i den smukkeste skovatmosfære. Menuerne starter omkring 100 Euro og op til cirka 150 Euro per person. Det anbefales at booke bord i god tid.

En tur i byen i Tignes

I Tignes er alt let tilgængeligt!

Det hele er så koncentreret, at man hele tiden befinder sig centralt med alle fornødenheder inden for rækkevidde. 

La Folie Douce i Tignes

Den højprofilerede og celebre kæde af afterski-barer, La Folie Douce, er naturligvis også på plads i Tignes. For foden af pisten i Val Claret bydes der op til fest og højt humør i skistøvler med pulserende musik og fed feststemning.

Endelig kan baren Tiger i Val Claret anbefales. På Tiger Bar kan du vælge mellem mange forskellige øl på fad eller gode cocktails. Udover dette bliver der samtidig vist de største sportsarrangementer fra hele verden. Om du er til afterski eller sene aftener ude er Tiger Bar stedet for dig.

Læs mere om events i Tignes her

Vores indkvarteringer i Tignes

AccommodationTypes

Masser af sportsaktiviteter Events i Tignes

Til dig der sagtens kan nøjes med korte skidage, byder Tignes heldigvis på meget mere end bare skiløb.

Der er i Tignes en bred vifte af muligheder for at underholde sig på anden vis. Du kan skøjte på den frosne sø Le Lac de Tignes såvel som paraglide på ryggen af en instruktør.

Sportscenter og svømmehal

Byen har et kæmpe indendørs sportskompleks med sportshal, hvor man kan holde formen ved lige med tennis, klatrevæg, squash eller lignende aktiviteter.

Desuden er der i Tignes en svømmehal samt skøjtebane, hvor alle gæster med liftkort på to eller flere dage har adgang.

Bobslædetur på tre kilometer

Toboggan kalder de på fransk det, som vi vil kalde en plastik-bobslæde i klassisk dansk forstand og ikke den olympiske højhastighedsvariant. Du kan prøve (arm)kræfter med en bobslædetur ned ad en 3 kilometer lang specialdesignet rute. Der er fart over feltet, og garanti for at du vælter storgrinende!

Flyvende på ski i Tignes

Faldskærm med ski på er en adrenalin-oplevelse af de helt særlige, med en indbygget og smuk udsigt fra oven over hele området. Tandem paragliding fra 600 meters højde med afsæt fra toppen af Solaise-bjerget. Det er en fantastisk og nærmest berusende oplevelse for alle aldre. OBS: Kun tilladt for erfarne snowboardere - alle skiløbere er dog velkomne. Du vil være mellem 5-10 minutter i luften, alt efter vejret.

Er du frisk på flyvende skiløb ned ad pisterne, skal du prøve speed riding. Denne oplevelse er supersjov og giver et godt kick i enhver skiløber. Speed riding er skiløb med drage som med kite surfing, man ser om sommeren med et surfbræt. Det betyder, at du får skiløb hvor du noget af tiden flyver, og derved kan lave små og store hop. Du letter fra pisten i Tignes Val Claret. OBS: Ikke velegnet til snowboarders.

Oplev naturen fra nye sider

Isklatring giver dig en oplevelse for livet, når du mærker suset i maven fra at klatre op ad et naturligt frosset vandfald i smukke omgivelser i La Daille. Ice climbing er for dig, som gerne vil have en naturoplevelse af en anden dimension. Når du klatrer på de smukke vægge, er der ikke blot mulighed for at få en kanon udsigt, men en sand sanseoplevelse i et af Frankrigs smukkeste områder.

Er du til stille og rolig afslapning med vennerne, familien eller din partner – kan en tur med hundeslæde i Tignes varmt anbefales. Du kommer helt tæt på hundene, hvis fornemmeste opgave er at vise dig den smukke natur på en meget idyllisk hundeslædetur. Turen varer cirka 20 minutter.

Arrangementer med guiderne i Tignes

I Tignes har vi hver sæson et godt ugeprogram, som arrangeres af vores dygtige guider. Indholdet af ugeprogrammet varierer fra sæsonen til sæson, og nogle af arrangementerne er mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i selskab med guiderne opleve dette.

  • Picnic
  • Skibriefing
  • Kælketur
  • Vinsmagning

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet fransk lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste nedfarter og lifte i området, generel information og hvad der er godt at vide.

Tignes er i den grad en ægte skisportsby, der byder på en god skiferie for alle.

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19. 

Få et tilbud til Tignes

Vil du gerne på skiferie til Tignes? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

Så vil du også synes om .. Er Tignes noget for dig?