Tignes

Imponerende, smukt og topklasse Skiferie til Tignes

Tignes har altid været vores kæledægge, når det kom til skiferier. Det helt særlige forhold startede helt tilbage i starten af 90’erne, hvor byen var en af vores allerførste destinationer, og vi er stadig forelskede.

I Tignes er alt nemlig lettilgængeligt, hvad enten det er underholdning uden for pisterne, shopping, restauranter eller skiløb i olympisk klasse. 

Den meget internationalt orienterede by har gennemgået en rivende udvikling, som gør at området og byen i dag står knivskarpt og klar til at byde på en perfekt skiferie for alle alpinister. 

 

Fem hurtige om Tignes

  • Perfekt til grupper
  • Skiløb til Val d'Isère
  • Imponerende skiområde
  • Unik off-piste
  • Masser af aktiviteter udenfor pisten

Læs mere om Tignes her

ExploreFrance

Fakta om Tignes

300 km pister

90 lifte

170 kmBlå pister
78 kmRøde pister
52 kmSorte pister

Tignes

Byens højde 2100 m

Højeste skiløb 3456 m

Liftkapacitet 147000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Favoritter i Tignes

Sportsby med store bogstaver Skiløbet i Tignes

Tignes er uden tvivl et af vores favorit-rejsemål når det kommer til skirejser. Dette dejlige område byder, sammen med den forbundne naboby Val d'Isère, på det absolut bedste inden for skiferier.

Området oser af sport og en international atmosfære, og arven som centrum for de olympiske freestyle-konkurrencer i 1992 holdes højt i hævd. Udover noget af det bedste skiløb i Frankrig byder byen på lækre sportsaktiviteter for store, små og de seriøst nysgerrige.

På ski i Tignes

Skiområdet er formet som et imponerende amfiteater, hvor udsigten er enestående fra alle vinkler. Tignes er forbundet med nabobyen Val d'Isère, hvilket giver hele 300 kilometer pister til rådighed på samme liftkort, uanset hvilken af byerne, du holder skiferie i.

Tidligere hed de to nabobyers store samlede skiområde Espace Killy. Jean-Claude Killy er en lokalt skiløberhelt, der havde sin storhedstid i 60'erne med adskillige medaljer fra Verdensmesterskaber og Olympiske Lege, og Espace Killy er opkaldt efter ham. I dag hedder skiområdet officielt Tignes - Val d'Isere, men navnet Espace Killy hænger stadig fast mange steder. 

Der er i den grad noget for enhver smag. Ikke mindst er der helt enestående muligheder for god off-piste. Alt dette bundet sammen af et ultra moderne og effektivt liftsystem, som altid er inden for gåafstand.

Todelt skiområde

Tignes' skiområde er delt op i to dele: hovedbyen Tignes Le Lac og satelitten Tignes Val Claret. De to områder på hver sin side af en lille sø er forbundet med gratis shuttle-busser, og afstanden er ikke større end et par minutter med bussen., der kører i pendulfart frem og tilbage.

Hovedliften udgår fra en kæmpestor central plads i Tignes Le Lac. Ved denne plads finder man også det store sportscenter, badeland, liftkontor og masser af andre udfoldelsesmuligheder.

Stå på ski på gletsjseren

Tignes Val Claret ligger i 2.150 meters højde for foden af Grande Motte-gletscheren, hvor man med den moderne Funiculaire-togbane gennem bjerget hurtigt kommer op i tyndere luftlag. Faktisk helt op til 3.450 meter, hvis man tager kabineliften videre op til toppen.

Det er ikke kun den tynde luft heroppe, der tager pusten fra dig, for udsigten er helt vild!

Tignes pistekort - Ideelt for let øvede og opefter

Destinationen er højt elsket af skientusiaster fra hele verden, af en årsag. Der findes nemlig flest udfordringer for dem, der allerede er glade for at stå på ski.

At kalde Tignes for en nybegynder-destination er en tilsnigelse, for selv om der findes børneområder, så er det især de røde men også de sorte pister, der er flest af. Tignes-Val d Isère Ski Area giver træningsplads til enhver skiløber, der ønsker at udfordre sig selv til næste niveau.

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Tignes her 

Vejr i Tignes

Hvis du har lyst til at holde øje med, hvordan vejret arter sig i Tignes, kan du se de seneste opdateringer fra Tignes her. Siden giver dig et godt overblik med snedybde, vejrudsigt og prognoser.

Læs mere om vejret i Tignes her 

Vores hjemmebane

Det er ikke tilfældigt, at det er her vi mange gange i årenes løb har uddannet vores egne guider. Vi kan således, stolte og uden tøven, roligt sige, at vi er eksperter i skiferier til Tignes.

Læs mere om byen Tignes her

Spis godt og gå i byen Om byen Tignes

Udover at være en destination, der er berømt for at være et udpræget sportssted, så kan Tignes også noget, når det handler om at gå ud om aftenen.

Overalt i byen finder du hyggelige spisesteder, som varierer alt fra thai-take away til fransk madlavning, der tilbyder lækre retter, som i mange tilfælde er centreret omkring det fransk alpine køkken. Så der er god mulighed for at nyde den klassiske fondue savoyarde, tartiflette eller raclette. Alt sammen med Alpernes oste som omdrejningspunkt. 

Spis med Michelin i Tignes

Skal niveauet lidt højere op, er der i Tignes Val Claret to steder der er værd at fremhæve. Først er der La Table de Jeanne, der fremhæves som et sted, der serverer et godt og veltillavet måltid med fokus på det rustikke og lokale køkken.

Tignes' eneste Michelin-restaurant er Ursus, som også ligger i Val Claret. Dette overordentligt smukke et-stjernede spisested, har også rødderne solidt begravet i det lokale, hvorfra stort set samtlige af køkkenets leverandører kommer.

Restauranten er indrettet med brug af mere en 380 træstammer, og man sidder henført i den smukkeste skovatmosfære. Menuerne starter omkring 100 euro og op til cirka 150 euro per person. Det anbefales at booke bord i god tid.

En tur i byen i Tignes

I Tignes er alt let tilgængeligt!

Det hele er så koncentreret, at man hele tiden befinder sig centralt med alle fornødenheder inden for rækkevidde. Det gælder både restauranter, barer, shopping, læge og meget mere. 

La Folie Douce i Tignes

Den højprofilerede og celebre kæde af afterski-barer, La Folie Douce, er naturligvis også på plads i Tignes. For foden af pisten i Val Claret bydes der op til fest og højt humør i skistøvler med pulserende musik og fed feststemning.

Endelig kan baren Coco Rico i Val Claret anbefales. Hvis du om eftermiddagen ikke er færdig med at svinge hofterne efter et besøg på La Folie Douce, så er dette stedet for dig. Baren er placeret ved siden af Funiculaire-togbanen op til La Grande Motte, og ligger dermed lige for foden af pisterne i Val Claret. Oplyst i alle regnbuens farver, spilles her den bedste musik fra de forskellige årtier - ofte også i live version.  

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af turist kontoret, men der er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om events i Tignes her

Vores indkvarteringer i Tignes

AccommodationTypes

Masser af sportsaktiviteter Events i Tignes

Til dig der sagtens kan nøjes med korte skidage, byder Tignes heldigvis på meget mere end bare skiløb.

Der er i Tignes en bred vifte af muligheder for at underholde sig på anden vis. Du kan skøjte på den frosne sø Le Lac de Tignes, såvel som paraglide på ryggen af en instruktør.

Sportscenter og svømmehal

Byen har et indendørs sportskompleks med sportshal, hvor man kan holde formen ved lige med tennis, klatrevæg, squash eller lignende aktiviteter.

Desuden er der i Tignes en svømmehal og skøjtebane, som alle gæster med liftkort på to eller flere dage, har gratis adgang til minimum én dag.

Bobslædetur på tre kilometer

Toboggan - som vi vil kalde en plastik-bobslæde - er ikke den olympiske højhastighedsvariant. Du kan prøve (arm)kræfter med en bobslædetur ned ad en 3 kilometer lang specialdesignet rute. Der er fart over feltet, og garanti for at du vælter storgrinende!

Flyvende på ski i Tignes

Faldskærm med ski på, er en adrenalin-oplevelse af de helt særlige, med en indbygget og smuk udsigt fra oven over hele området. Tandem paragliding fra 600 meters højde med afsæt fra toppen af Solaise-bjerget. Det er en fantastisk og nærmest berusende oplevelse for alle aldre. OBS: Kun tilladt for erfarne snowboardere - alle skiløbere er dog velkomne. Du vil være mellem 5-10 minutter i luften, alt efter vejret.

Er du frisk på flyvende skiløb ned ad pisterne, skal du prøve speed riding. Denne oplevelse er supersjov og giver et godt kick i enhver skiløber. Speed riding er skiløb med drage, som med kite surfing, man ser om sommeren med et surfbræt. Det betyder, at du får skiløb hvor du noget af tiden flyver, og derved kan lave små og store hop. Du letter fra pisten i Tignes Val Claret. OBS: Ikke velegnet til snowboarders.

Oplev naturen fra nye sider

Isklatring giver dig en oplevelse for livet, når du mærker suset i maven fra at klatre op ad et naturligt frosset vandfald i smukke omgivelser i La Daille. Ice climbing er for dig, som gerne vil have en naturoplevelse af en anden dimension. Når du klatrer på de smukke vægge, er der ikke blot mulighed for at få en kanon udsigt, men en sand sanseoplevelse i et af Frankrigs smukkeste områder.

Er du til stille og rolig afslapning med vennerne, familien eller din partner – kan en tur med hundeslæde i Tignes varmt anbefales. Du kommer helt tæt på hundene, hvis fornemmeste opgave er at vise dig den smukke natur på en meget idyllisk hundeslædetur. Turen varer cirka 20 minutter.

Arrangementer med guiderne i Tignes

I Tignes har vi hver sæson et godt ugeprogram, som arrangeres af vores dygtige guider. Indholdet af ugeprogrammet varierer fra sæsonen til sæson, og nogle af arrangementerne er mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i selskab med guiderne opleve dette.

  • Picnic
  • Skibriefing
  • Kælketur
  • Vinsmagning

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet fransk lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste nedfarter og lifte i området, generel information og hvad der er godt at vide.

Tignes er i den grad en ægte skisportsby, der byder på en god skiferie for alle.

Skileje i Tignes

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Tignes. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
TIG Hjelm u. 13 109 139 149 169 169 179
TIG Hjelm 129 149 179 199 219 259
Ski og støvler bronze 749 979 1119 1209 1349 1489
Ski og støvler sølv 809 1059 1219 1389 1529 1679
Ski og støvler guld 1029 1359 1529 1669 1859 2049
Ski bronze 539 729 809 869 939 1009
Ski sølv 619 829 939 1009 1119 1209
Ski guld 809 1059 1179 1269 1429 1549
Snowboard og støvler bronze 749 979 1119 1209 1349 1489
Snowboard og støvler sølv 809 1059 1219 1389 1529 1679
Snowboard bronze 539 729 809 869 939 1009
Snowboard sølv 619 829 939 1009 1119 1209
Ski og støvler u. 12 år begynder u. 11 369 449 569 629 699 789
Ski og støvler u. 6 år u. 5 299 349 409 469 529 609
Ski og støvler u. 14 år øvet u. 13 469 579 699 799 919 1029
Ski u. 12 år begynder u. 11 259 299 359 409 469 519
Ski u. 6 år u. 5 199 209 229 269 299 339
Snowboard u. 14 år u. 13 349 379 489 589 659 729
Snowboard og støvler u. 14 år u. 13 469 579 699 799 919 1029
Snowboard guld 809 1059 1179 1269 1429 1549
Snowboard og støvler guld 1029 1359 1529 1669 1859 2049

I Tignes samarbejder vi med Skiset. De har flere butikker i byen, og du vil altid få den, der er tættest på dig. Snowboard kan ikke lejes til børn under 8 år. 

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til Tignes

Vil du gerne på skiferie til Tignes? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Tignes noget for dig?