Tignes

Skiferier til Tignes Imponerende og smukt skiløb i absolut topklasse

Tignes har altid været vores kæledægge, når det kom til skiferier. Det helt særlige forhold startede helt tilbage i starten af 90’erne, hvor byen var en af vores allerførste destinationer, og vi er stadig forelskede.

I Tignes er alt nemlig lettilgængeligt, hvad enten det er underholdning uden for pisterne, afterski, restauranter eller skiløb i olympisk klasse. 

Den meget internationalt orienterede by har gennemgået en rivende udvikling, som gør at området og byen i dag står knivskarpt og klar til at byde på en perfekt skiferie for alle alpinister. 

Fem hurtige om Tignes

  • Perfekt til grupper
  • Skiløb til Val d'Isère
  • Imponerende skiområde
  • Unik off-piste
  • Masser af aktiviteter udenfor pisten

Læs mere om Tignes her

300 km pister

96 lifte

200 kmBlå pister
75 kmRøde pister
25 kmSorte pister

Tignes

Byens højde 2100 m

Højeste skiløb 3450 m

Liftkapacitet 135000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 10 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Le Lac

Snowpark

Grande Motte

Val Claret

Vores indkvarteringer i Tignes

AccommodationTypes

Skirejser til Tignes Sportsby med store bogstaver

Tignes er uden tvivl et af vores favorit-rejsemål når det kommer til skirejser. Dette dejlige område byder, sammen med den forbundne naboby Val d'Isère, på det absolut bedste inden for skiferier.

Området oser af sport og en international atmosfære, og arven som centrum for de olympiske freestyle-konkurrencer i 1992 holdes højt i hævd. Udover noget af det bedste skiløb i Frankrig byder byen på lækre sportsaktiviteter for store, små og de seriøst nysgerrige.

På ski i Tignes

Skiområdet er formet som et imponerende amfiteater, hvor udsigten er enestående fra alle vinkler. Der er hele 350 kilometer pister til rådighed, og der er i den grad noget for enhver smag. Ikke mindst er der helt enestående muligheder for god off-piste. Alt dette bundet sammen af et ultra moderne og effektivt liftsystem, som altid er inden for gåafstand.

Tignes' skiområde er delt op i to dele: hovedbyen Tignes Le Lac og satelitten Tignes Val Claret. De to områder på hver sin side af en lille sø er forbundet med gratis shuttle-busser og afstanden er ikke større end et par minutter med bussen.

Hovedliftstationen udgår fra en kæmpestor central plads i Tignes Le Lac. Ved denne plads finder man også det store sportscenter, badeland, liftkontor og masser af andre udfoldelsesmuilgheder.

Tignes Val Claret ligger i 2100 meters højde for foden af Grande Motte-gletscheren, hvor man med den moderne Funiculaire-togbane gennem bjerget hurtigt kommer op i tyndere luftlag. Faktisk helt op til 3.450 meter, hvis man tager kabineliften videre op til toppen af La Grande Motte. Det er ikke kun den tynde luft heroppe, der tager pusten fra dig, for udsigten er helt vild!

Masser af sportsaktiviteter

Til dig der sagtens kan nøjes med korte skidage, så er Tignes heldigvis meget mere end bare skiløb.

Der er således en bred vifte af muligheder for at underholde sig på anden vis. Du kan skøjte på den frosne sø Le Lac de Tignes såvel som paraglide på ryggen af en instruktør. Derudover har byen et kæmpe indendørs sportskompleks med sportshal, hvor man kan holde formen ved lige med tennis, klatrevæg, squash eller lignende aktiviteter. Alle gæster med liftkort på to eller flere dage har adgang til byens svømmehal samt skøjtebane.

Toboggan kalder de på fransk det, som vi vil kalde en plastik-bobslæde i klassisk dansk forstand og ikke den olympiske højhastighedsvariant. Du kan prøve (arm)kræfter med en bobslædetur ned ad en 3 kilometer lang specialdesignet rute. Der er fart over feltet, og garanti for at du vælter storgrinende!

Ideelt for let øvede og opefter

Destinationen er højt elsket af skientusiaster fra hele Verden af en årsag. Der findes nemlig felst udfordringer for dem, der allerede er glade for at stå på ski.

At kalde Tignes for en nybegynder-destination er en tilsnigelse, for selv om der findes børneområder, så er det især de røde men også de sorte pister, der er flest af. Tignes-Val d'Isère giver træningsplads til enhver skiløber, der ønsker at udfordre sig selv til næste niveau.

Gastronomi i Tignes

Udover at være en destination, der er berømt for at være et udpræget sportssted, så kan Tignes også noget, når det handler om at gå ud om aftenen.

Overalt i byen finder du hyggelige spisesteder, der tilbyder lækre retter, der for det meste er centreret omkring det fransk alpine køkken. Så der er god mulighed for at nyde den klassiske fondue savoyarde, tartiflette eller raclette. Alt sammen med alpernes oste som omdrejningspunkt.

Skal niveauet lidt højere op er der i Tignes Val Claret to steder, det er værd at fremhæve. Først er der La Table de Jeanne, der fremhæves som et sted, der serverer et godt og veltillavet måltid med fokus på det rustikke og lokale køkken.

Tignes' eneste Michelin-restaurant er Ursus, som også ligger i Val Claret. Dette overordentligt smukke et-stjernede spisested har også rødderne solidt begravet i det lokale, hvorfra stort set samtlige af køkkenets leverandører kommer. Restauranten er indrette med brug af mere en 380 træstammer, og man sidder henført i den smukkeste skovatmosfære. Menuerne starter omkring 100 Euro og op til ca. 150 Euro per person. Det anbefales at booke bord i god tid.

Afterski i Tignes

I Tignes er alt lettilgængeligt! Det hele er så koncentreret, at man hele tiden befinder sig centralt med alle fornødenheder inden for rækkevidde. Stedet er særligt velegnet for grupper, som altid har let ved at mødes på afterski på Saloon Bar eller til spisning på en af byens restauranter, man er aldrig langt fra hinanden. 

Den højprofilerede og celebre kæde af afterski-barer, La Folie Douce, er naturligvis også på plads i Tignes. For foden af pisten i Val Claret bydes der op til fest og højt humør i skistøvler med pulserende musik og fed feststemning.

Det er ikke tilfældigt, at det er her vi mange gange i årenes løb har uddannet vores egne guider. Vi kan således, stolt og uden tøven i stemmen, roligt sige, at vi er eksperter i skirejser til Tignes.

Vores mest populære ophold i Tignes

Få et tilbud til Tignes

Vil du gerne på skiferie til Tignes? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.