Frankrig

Skiferie til Frankrig Altid charmerende og velsmagende

La France, c'est la classe! En skiferie i Frankrig er lig med raffinement og elegance på pisten og i byen.

I Frankrig har de en naturlig fordel i at mange af deres skisportsbyer er ganske højt beliggende.

Det betyder snesikkerhed i første klasse og ikke mindst masser af solskinstimer, da et eventuelt skydække ofte ligger lavt nede i dalen.

Grunde til at tage til Frankrig på skiferie

  • Frankrigs ski-destinationer ligger højt, er snesikre og med masser af solskin.
  • En skiferie i Frankrig smager godt.
  • Ski-in/ski-out er der masser af i Frankrig.
  • Utrolig variation i skiløbet med alt fra begyndervenlighed, sorte nedfarter og lækker offpiste.

Her kan du læse mere om skiferie i Frankrig.

Vores destinationer til skiferie i Frankrig

De tre mest populære ophold i Frankrig

Skiferie i Frankrig Vinterferie i de franske Alper

La France - Altid charmerende. Fabelagtigt, højtbeliggende og snesikkert skiløb i et land, hvor det hele bare smager dejligt.

Langt de fleste af vore gæster foretrækker at skiferien går til Frankrig. Her tilbyder vi flere hoteller, som vi selv driver med skandinavisk talende personale.

Det var Frankrig, vi startede med at arrangere skiferier til for mange år tilbage, så vi har et lidt særligt forhold til gallernes bjerge. Det er ikke kun Nortlanders skigæster, der elsker at tage på skiferie til Frankrig, vi gør det også selv. 

Her kan du læse mere om vores skandinaviske hoteller i Alperne.

Skiferie i de største skiområder i verden

Frankrig huser desuden nogle af de største sammenhængende skiområder og liftnetværk i Verden, hvilket gør en skiferie til Frankrig et sandt mekka for entusiaster. Mange af skiområderne kåres gang på gang til at være blandt verdens absolut bedste.

Fransk vin, sublimt skiløb og skirejser i alle prisklasser

Du får ikke kun godt skiløb på skituren til Frankrig. Som en bekvem sidegevinst er franskmændendes køkken lige ved hånden.

Friskbagte baguettes, saftige croissanter, oste i alverdens varianter, det klassiske bistro/brasseriekøkken og selvfølgelig de sublime vine, er alle elementer, der får tænderne til at løbe hos enhver person med bare en snert af livsnydelse i sig.

Gastronomi på en skiferie i Frankrig

Det franske køkken er verdensberømt, og i særdeleshed den enorme variation af oste, landet producerer. I Savoie er de meget glade for deres oste lavet på mælk fra dyr, der græsser i højderne. En ostefondue eller raclette findes simpelthen ikke bedre end i de franske Alper.

Afterski på skiferie i Frankrig

Fransk afterski har som det meste andet i Frankrig et skær af elegance over sig. Modsat den traditionelle måde at fejre afterski i Østrig, så er der ikke meget tyrolermusik over den her. I Frankrig er musikken mere moderne og bassen er tung og det er umuligt at stå stille selv om benene måske er lidt trætte.

Drikkevarernes udvalg er nogenlunde det samme med den ene undtagelse, at champagnen flyder lidt mere i dens hjemland. Det er svært at bevare pessimismen med en skiferie i Frankrig, hvor boblerne og festen flyder godt.

Her kan du læse mere om vores anbefalinger til skiferie med afterski og vennerne.

Renoverede skiområder i Frankrig

Tidligere tiders dystre og kolde betonbyer er renoveret til moderne skibyer med lækre hoteller og lejligheder. Du finder ikke desto mindre stadig skirejser i alle prisklasser i Frankrig.

Eksempelvis er der det semi-mondæne Val d'Isère med adgang til et af verdens bedst sammenhængende skiområder.

Tarentaise-dalen - et kendt skidistrikt i Frankrig

Skiområderne tæt ved den italienske grænse og omkring Tarentaise-dalen høre til blandt klassikerne indenfor skiferier i Frankrig.

Det er her du finder Val Thorens, Tignes, Val d'Isère samt La Rosiere, der alle er skiområder med rigtig gode forhold for skiløbere og snowboardere. 

Hvorfor skiferie Frankrig?

Generelt er Frankrig et af de mest snesikre lande, at tage på ski i. Mange af destinationerne er placeret så højt, at selv om det regner i dalen, så falder nedbøret som sne på bjerget godt ind i april måned.

Snesikker skiferie i Frankrig med masser af sol

Ny sne er altid en fornøjelse at stå på, men når foråret oven i købet så småt nærmer sig sidst i marts og begyndelsen af april, så er lufttemperaturen og ikke mindst solen helt fantastisk.

Det er ikke uden grund, at de lokale elsker at stå på ski sidst på sæsonen. Alpe d'Huez er for eksempel den destination i Alperne med flest solskinstimer. L'Île au Soleil (øen i solen) kalder byen sig med rette, for de 300 årlige solskinsdage er enestående at opleve.

Skiferie i bilfri by i Frankrig

Frankrigs skibyer er langt fremme, når det handler om at tilbyde gode forhold for gæsterne. Avoriaz og Les Arcs er bilfrie byer, og dermed er ski-in / ski-out muligt. Gaderne er dækket af sne, og du kommer utroligt nemt på pisten.

Få det hele og lidt mere på en skiferie til Frankrig

Vi synes, at der er så meget guldkant indbygget i en ferie på ski til Frankrig. Maden, vinen, solen og de højtbeliggende skiområder er i sig selv elementer, der gør Frankrig til vores kæledægge.

Nortlander tilbyder skirejser til mange andre snesikre skidestinationer i Frankrig.

Hvor vil du hen? Her er vores øvrige muligheder i Alperne