Historien om en skisucces

Hvem er Nortlander? Skandinaviens førende skirejsebureau

Entreprenante studerende på ski

For snart tre årtier siden begyndte to studerende på CBS at arrangere skiture for deres medstuderende.

Hvad de dengang ikke vidste var, at det skulle føre til skabelsen af et af Skandinaviens uden sammenligning største skirejsebureauer.

Mads Nortvig og Michael Melander var i starten af 90’erne studerende på Copenhagen Business School. De så hurtigt i vinterrejsemarkedet et stort hul, som bare ventede på at blive udnyttet. De to unge mænd tog hver sin halvdel af deres efternavne og døbte firmaet Nortlander.

Ikke sovende til succes

Positionen i dag som et førende skirejsebureau er opbygget og forstærket gennem årene takket være blod, sved, tårer og særdeles hårdt arbejde.

Og så selvfølgelig lidt skiløb ind i mellem. Det handler trods alt om at kende sit produkt, før man kan sælge det. 

I midten af 90’erne gik det stærkt

Ifølge Mads og Michael kom det store gennembrud i midten af 90’erne, da de valgte at gå ”all-in” på den særdeles populære skidestination Val Thorens i de franske Alper.

Val Thorens er højtbeliggende med et effektivt liftsystem, hvilket er lig med god infrastruktur og snesikkerhed. Den slags sætter man af indlysende grunde stor pris på i denne branche.

Egne hoteller og charterfly

Satsningen om at fokusere på Val Thorens, og senere andre højtbeliggende skiområder i Alperne, viste sig at være en kæmpe succes. Det førte til, at Nortlander købte sig plads på nogle af de første charterfly til Alperne og begyndte at drive deres egne hoteller. Selvfølgelig fordi Mads og Michael vurderede, at det var en god forretning, men ifølge Mads Nortvig var der også en anden grund.

"Vi kunne konstatere, at franskmændene ikke var så gode til den særlige skandinaviske form for afterskiing, som mange af vores kunder elsker. Og vi fik efterhånden også en fornemmelse af, hvordan hoteller kan drives mere effektivt", fortæller Mads Nortvig.

Historien fortsætter

I dag sender Nortlander årligt titusindvis af skiglade skandinaver til mere end 30 destinationer i de franske, østrigske og italienske Alper både med fly, bus og egen bil. Nortlander har desuden i dag egen drift af en række hoteller i Østrig og Frankrig med skandinavisk personale og et solidt netværk af samarbejdspartnere rundt omkring i Alperne. Alt sammen med det ene mål for øje at gøre din skiferie til den rejse, du fortjener. Hver gang, for vi byder naturligvis virkelig mange skigæster velkommen igen næste år.

Powdered by Skinetworks

Nortlander en del af Skinetworks, der er Nordens største skirejsebureau - læs mere her.

Prisgaranti med Nortlander

Vi giver fuld prisgaranti på samtlige skirejser. Det kan vi gøre i kraft af vores store volumen, når vi køber ind hos vores leverandører, hvilket igen kommer vores kunder tilgode. På den måde er du sikker på, at du har Danmarks bedste priser ved at booke en skiferie hos Nortlander. Se mere om Nortlanders prisgaranti her.

Vil du vide mere?

Ring til os på 70 10 50 95. Så tager vi gerne en hyggelig snak fyldt med inspiration og gode idéer til, hvordan vi hjælper dig med at finde din næste skiferie i Alperne.