Historien om en skisucces

Hvem er Nortlander? Skandinaviens førende skirejsebureau

Entreprenante studerende på ski 

For fire årtier siden begyndte to studerende på CBS at arrangere skiture for deres medstuderende. 

Hvad de dengang ikke vidste var, at det skulle føre til skabelsen af et af Skandinaviens uden sammenligning største skirejsebureauer. 

Mads Nortvig og Michael Melander var i starten af 90’erne studerende på Copenhagen Business School. De så hurtigt  et stort hul i vinterrejsemarkedet som bare ventede på at blive udnyttet. De to unge mænd tog hver sin halvdel af deres efternavne og døbte firmaet Nortlander. 

I midten af 90’erne gik det stærkt 

Ifølge Mads og Mikhael kom det store gennembrud i midten af 90’erne, da de valgte at gå ”all-in” på den særdeles populære skidestination Val Thorens i de franske Alper. 

Val Thorens er højtbeliggende med et effektivt liftsystem, hvilket er lig med god infrastruktur og snesikkerhed. Den slags sætter man af indlysende grunde stor pris på i denne branche. 

Egne hoteller og charterfly 

Satsningen om at fokusere på Val Thorens, og senere andre højtbeliggende skiområder i Alperne, viste sig at være en kæmpe succes. Det førte til, at Nortlander købte sig plads på nogle af de første charterfly til Alperne og begyndte at drive deres egne hoteller. Selvfølgelig fordi Mads og Michael vurderede, at det var en god forretning, men ifølge Mads Nortvig var der også en anden grund. 

Vi kunne konstatere, at franskmændene ikke var så gode til den særlige skandinaviske form for afterskiing, som mange af vores kunder elsker - og vi fik efterhånden også en fornemmelse af, hvordan hoteller kan drives mere effektivt, fortæller Mads Nortvig. 

Historien fortsætter

Nortlander har udvalgt de fedeste og bedste destinationer i Alperne. Vi sender årligt titusindvis af skiglade danskere og svenskere til mere end 20 forskellige destinationer i de franske, østrigske og italienske Alper både med fly, bus, tog og egen bil. Nortlander har desuden i dag egen drift af en række hoteller i Østrig med skandinavisk personale og et solidt netværk af samarbejdspartnere rundt omkring i Alperne. Alt sammen med det ene mål for øje at gøre din skiferie til den rejse, du fortjener. Hver gang, for vi byder naturligvis virkelig mange skigæster velkommen igen næste år.

Nortlander, Skinetworks & Travelheart Family

Skinetworks & Travelheart Family

Nortlander er en del af Skinetworks, der er Nordens største skirejsebureau, som også består af de velkendte brands Danski og Slopetrotter. Skinetworks er din garanti for at der er styr på det praktiske og besværlige, så du kan nyde din velfortjente skiferie. Vi sørger for at der er styr på alt det kedelige, der bare skal være på plads, for at skiferien kan nydes. Du har sikkerhed for, at der er mange års erfaring og mange dedikerede Skinetworkers bag alt det praktiske omkring din rejse.  

Skinetworks er, fra november 2020, en del af rejsekoncernen der nu hedder Travelheart Family, der har jyske rødder og og samme kerneværdier som os - nemlig fokus på nærhed til gæster, dansktalende personale på destinationerne, gode rejseoplevelser og et højt serviceniveau. Det betyder at der er stærke kræfter bag Skinetworks og vores brands.  

Travelheart Family består af 15 selskaber der arbejder tæt sammen som en familie, for at skabe de bedste rejseoplevelser for vores gæster.

Ikke sovende til succes

Positionen i dag som et førende skirejsebureau er opbygget og forstærket gennem årene takket være blod, sved, tårer og særdeles hårdt arbejde - og så selvfølgelig lidt skiløb ind i mellem. Det handler trods alt om at kende sit produkt, før man kan sælge det.