Saalbach / Hinterglemm

Skiferier til Saalbach/Hinterglemm En østrigsk klassiker

Velkommen til kongen af ski og afterski

Udover de adskillige tildelte priser og kåringer, som det bedste og vildeste sted i Østrig, at fejre en veloverstået dag på ski, så har Saalbach/Hinterglemm fortsat meget mere at byde på. Selve skiområdet der består af 270 km. pister og et yderst effektivt liftsystem, byder nemlig på udfordringer til både de garvede og de grønne. 

Og der er noget om det, når eksperterne nævner Saalbach/Hinterglemm på deres liste over topdestinationer. Byen har nemlig været vært for både VM i skiløb og flere World Cup arrangementer.  

 

5 hurtige om Saalbach/Hinterglemm 

Hvis jeg skulle beskrive Saalbach/Hinterglemm i 5 ord, ville det være: 

  • Storslået afterski
  • Hyggelig by 
  • VM værdigt skiområde
  • God familiedestination
  • Sublim offpiste i Fieberbrunn  

Du kan læse mere om Saalbach/Hinterglemm her

Fakta

270 km pister

55 lifte

140 kmBlå pister
110 kmRøde pister
20 kmSorte pister

Saalbach / Hinterglemm

Byens højde 1003 m

Højeste skiløb 2096 m

Liftkapacitet 89000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Schattberg Ost

Wildenkarkogel

Zwölferkogel

Lärchfilzkogel

Indkvarteringer i Saalbach/Hinterglemm

AccommodationTypes

Rejser til Saalbach

Tag med Nortlander til Saalbach/Hinterglemm

Saalbach kan beskrives med to ord - After Ski!

Hvis du ikke lige kan huske, hvad det er for nogle rygter, der går om Saalbach, kan det siges med to engelskklingende ord: After-Ski! Den charmerende skiby er gang på gang blevet kåret til det bedste og vildeste sted i Østrig, at fejre en veloverstået dag på ski. Hvis du vil vide, hvor du præcis skal gå hen, når klokken bliver fire om eftermiddagen, skal du sigte mod baren 'Hinterhagalm' for enden af børnebakken. Kan du ikke få nok, valfarter de fleste festglade mennesker videre i Saalbachs stjerneklare aften, for så til sidst at ende på baren 'Underbar'.

Mere end bare øl og støvledans

Saalbach er heldigvis også andet end støvledans, Glühwein og fællesskråleri. Skiområdet 'Saalbach-Hinterglemm' er et meget moderne system af nye lifter, der hurtigt fragter dig rundt i det 270 km store område. Skiløbet er varieret og er specielt pædagogisk overfor børn og lettere øvede. Er du mere trænet, er der dog masser af udfordringer at hente i et skiterræn, som mange mener hører til, i den absolutte top af østrigske skiområder. En garanti for disse rygter kan være, at Saalbach har været værtsby for VM i skiløb. Så noget må der være om snakken.

Offpiste mekka i Fieberbrunn

Hvis du foretrækker at have de brede planker på, når du er på skiferie, så skal du lade vejen gå forbi Fieberbrunn. Hvis vejret har været til det, bliver du mødt at frisk puddersne og utallige skiruter. Det er også her, at Freeride World Tour hvert år afholder konkurrencer for de profesionelle freeride skiløbere. 

Plads til familien

Et andet rygte, vi bestemt kan skrive under på er Saalbachs evner som familiedestination. Her tages tingene meget stille og roligt, og byens mange restauranter er kun glade for besøg af familier med et hold unger. Byens indkvarteringsmuligheder er gode og præges af den atmosfære, der gør Østrig så charmerende. I Saalbach dufter der af historie og patina, og værtsfolkene i din feriebolig er oftest smilende og tyrolerhyggelige. Saalbach skummer af stemning og fadøl, og glæder sig til at se dig, din familie og alle vennerne.

Til dig der skal afsted med børnene på årets skiferie, eller bare trænger til at få genopfrisket dine evner på ski, tilbyder vi selvfølgelig skiskole i Saalbach. 

NYHED! Skiløb til Zell am See

Med virkning fra sæsonen 2019-20 er skinetværket blevet betragteligt udvidet, da naboområdet Zell am See nu er forbundet med Saalbach-Hinterglemm. Fra at have 270 km pister til rådighed kommer der yderligere 135 km at boltre sig på, så der totalt er mere end 400 km pister i systemet på samme liftkort. Fra Saalbach vil lifter tage dig til Zell am See, og retur skal man lige fem minutter med bus.