Tryghed på din skiferie

Rejs trygt på skiferie Føl dig tryg hele vejen igennem

Vil du føle dig sikker, når du booker din skiferie til Alperne? Så er du kommet til det rigtige sted. Du kan nemlig føle dig helt tryg, når du køber en skiferie hos os.

Nortlander har mange års erfaring i at arrangere skirejser til glade skigæster. Og for os er det vigtigt, at du føler dig tryg, når du booker en rejse til Alperne.  

Når du booker en pakkerejse gennem os, er du allerede kommet langt, når det handler om tryghed før og under rejsen. Nortlander er nemlig medlem af Rejsegarantifonden. Det betyder, at du er godt dækket, når du køber en pakkerejse. Medlemsnummeret hos rejsegarantifonden er 3329.  

Hele rejsen samlet på ét sted – vi gør arbejdet! 
Skulle der ske noget andet uventet, f.eks. hvis der kommer en strejke, en forsinkelse eller at et flyselskab går konkurs, så er det Nortlander, som har ansvaret for, at du føler dig sikker. Det trygge og skønne for dig som gæst hos os er, at du ikke behøver bekymre dig om at skulle kommunikere med flyselskab, skiudlejning, hoteller, restauranter, busselskab, liftkortkontor og så videre, hvis ulykken er ude på ferien.  

Du har købt en samlet pakkerejse hos os, så aftalen er mellem Nortlander og dig. Det er nemlig vores mest fornemme opgave at udrede alt med underleverandørerne og sørge for, at du kommer videre på din rejse. Det er også Nortlanders opgave at kommunikere, så du ved hvad der foregår. Det er os som rejsebureau, der er ansvarlig for din rejsegaranti.  

Rejsevejledninger, dit ansvar og retningslinjer
Som rejsende er det dit eget ansvar at have et gyldigt pas, eventuelle vaccinationer og at leve op til det respektive lands krav og vilkår for indrejse. Du skal derudover også holde dig informeret om eventuelle formaliteter omkring indrejse, som gælder før eller under selve rejsen.  

På nuværende tidspunkt findes der ikke nogen rejserestriktioner i forhold til COVID-19 i Alperne. Hvis dette ændrer sig, sørger Nortlander for, at den person som har booket en rejse også får disse informationer. Vi anbefaler dog altid, at du holder dig opdateret på informationer fra udenrigsministeriet for det land, du rejser til.  

Forsikringer giver dig endnu mere tryghed  
Fordi Nortlander er medlem af Rejsegarantifonden, håndterer de tab og udgifter som erstatning og omkostninger i forbindelse med hjemrejse for gæster, som har købt en rejse af en dansk rejsearrangør, som går konkurs.  

Det betyder, at du kan føle dig helt tryg ved at booke en pakkerejse gennem os. Pakkerejser består per definition af to af disse fire rejseydelser: transport, indlogering, turistservice (f.eks. liftkort eller skiudlejning) og biludlejning. Så i princippet er alle rejser, som Nortlander tilbyder, pakkerejser og dermed omfattet af Rejsegarantifonden. Hvis du selv sammensætter din rejse og eksempelvis køber hotel, transport, skiudlejning og liftkort på egen hånd, omfattes din rejse ikke af Rejsegarantifonden. 

Hvis du ikke har en rejseforsikring, kan din rejse hurtigt gå hen og blive en dyr fornøjelse på trods af, at du har købt en pakkerejse. Vi anbefaler alle vores gæster at købe både en rejseforsikring og en afbestillingsforsikring. Så kan du trygt booke og rejse på skiferie med forsikringer, som dækker dig både ved sygdom inden afrejse, og hvis ulykken er ude under skiferien.  

Afbestillingsforsikring – tryghed forud for skirejsen  

Når du booker en rejse, kan du samtidig tillægge en afbestillingsforsikring, inden du betaler depositum. Den beskytter dig, hvis der inden rejsen sker en pludselig, uforudset hændelse, som gør, at du ikke kan deltage i den bestilte rejse. 

Hvornår gælder en afbestillingsforsikring? 

  • Sygdom eller skader hos dig eller andre rejsedeltagere, som har købt en afbestillingsforsikring.  
  • Alvorlig sygdom eller dødsfald i din nærmeste familie.  
  • Din bolig bliver udsat for uheld, indbrud eller brand.  
  • Hvis skiferien må aflyses grundet komplikationer ved graviditet.  
  • Hvis du ikke består en eksamen eller på grund af akut sygdom må melde afbud til eksamen.  
  • Du bliver skilt/separeret eller ophører samliv.  
  • Bedrageriske handlinger eller overenskomststridig arbejdsnedlæggelse i egen virksomhed.  
  • Du bliver opsagt og skal påbegynde nyt job tæt på afrejsetidspunktet. 

 Læs mere om afbestillingsforsikring her. 

Rejseforsikring – tryghed på skirejsen  
Det bliver ofte misforstået, hvad du kan bruge det blå sygesikringskort til. Mange tror nemlig, at det dækker alt på rejsen, men det gør det desværre ikke. Det sidestiller dig derimod med en lokal borger i det pågældende land, så du har adgang til offentlige behandlingssteder, hvis uheldet skulle være ude. Det betyder, at hvad der må være af egenbetaling, skal du selv betale. Det blå sygesikringskort kan du benytte ved rejser til EU-lande, Norge og Schweiz. Det blå kort dækker ikke hjemtransport og transport til/fra et behandlingssted. 

Der er ofte langt til offentlige behandlingssteder fra skisportssteder. Derfor anbefaler vi, at du sørger for at have en rejseforsikring, som sikrer dig bedst muligt, hvis uheldet skulle være ude.  Vi har derfor valgt at samarbejde med Gouda rejseforsikring, så du kan blive dækket bedst muligt på skiferien.  

Læs mere om rejseforsikringen her

Har du spørgsmål?  
Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os på 70 10 50 95.
Vi glæder os til at se dig i Alperne til vinter!