Tryghed på din skiferie

OBS: INFO PÅ DENNE SIDE ER FRA SÆSONEN 22/23

Tryg skiferie til vinter Pakkerejsen er din sikkerhed

Vi glæder os til at se jer i Alperne til vinter! Med de nuværende rejsevejledninger er der mindre chance for, at der frarådes rejser. Italien, Østrig og Frankrig har alle arbejdet hårdt for, at det bliver trygt at komme på skiferie - og alle tre lande har allerede glade skigæster fra Danmark.

Rejsevejledninger, dit ansvar og retningslinjer

I Danmark normaliseres rejsevejledningerne, farverne fjernes og det er igen muligt at rejse på skiferie - og det er vi naturligvis glade for.

Du er som rejsende selv ansvarlig for at have gyldigt pas, eventuelle vaccinationer og i øvrigt at leve op til de enkelte landes krav og betingelser for indrejse. Du skal ligeledes orientere dig om eventuelle indrejseformaliteter forud for eller under selve rejsen. Efterhånden som disse retningslinjer for vintersæsonen bliver tydeliggjort, vil vi informere her på siden samt henvise til relevante myndigheder.

Pakkerejser og Rejsegarantifonden

Nortlander har altid været medlem af den danske ordning, Rejsegarantifonden, der dækker tab og udgifter såsom godtgørelse og hjemrejse, hvis kunder har købt en rejse hos en dansk rejsearrangør, der går konkurs. Dækningsordningen er kun gældende for pakkerejser. Vores medlemsnummer er 3329.

Denne ordning dækker kun pakkerejser, der i sin definition består af minimum to af disse fire rejseydelser: Transport, indkvartering, turistmæssig ydelse (for eksempel liftkort eller skileje) og leje af bil. Hvis man selv stykker sin rejse sammen, og på egen hånd køber hotellet, transporten, skilejen, liftkortet også videre er der ingen dækning. Alle vores rejser er som udgangspunkt en pakkerejse.

Hele pakkerejsen samlet ét sted

Skulle der ske noget uforudset, som for eksempel strejke eller at et flyselskab går konkurs, er det også os, der sørger for, at du har trygheden på din side. Det smarte for dig som gæst hos Nortlander er, at du ikke, hvis uheldet er ude, skal bøvle med at kommunikere med luftfartsselskaber, skiudlejningsbureauer, hoteller, restauranter, busselskaber, liftkort-salgssteder også videre.

Du har nemlig købt din pakkerejse ét sted, nemlig hos Nortlander, så din forretning er mellem Nortlander og dig. Så er det vores 'hovedpine at rede trådene ud med vores underleverandører og sørge for, at du kommer videre i din rejse. Det er os som dit rejsebureau, der har ansvaret for og står for din rejsegaranti.

Sikkerhedsforanstaltninger i Alperne

Både Frankrig, Østrig og Italien har retningslinjer og regler for hvordan du som ski-gæst kan rejse sikkert på skiferie. I alle tre lande vil der være restriktioner såsom: Mundbind i offentlige rum og Coronpas. Vi beder alle gæster læse de gældende regler for hvert land herover.

Rejsevejledninger og din sikkerhed 

Hvis Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til din destination, og det fortsat er sådan 14 dage før din afrejse, får du det fulde beløb for din rejse tilbage. Det samme gælder hvis det sker indenfor 14 dage før afrejse. Alt dette gælder hvis din rejse lever op til reglerne for en pakkerejse.

Dine rettigheder ved lockdown

Hvis det ikke er muligt for os at gennemføre din skirejse ved lockdown på din destination på afrejsetidspunktet, vil du også få det fulde beløb for din rejse tilbage. Alt dette gælder hvis din rejse lever op til reglerne for en pakkerejse.

Godt at vide

Europæiske retninglinjer

Vi opfordrer til, at du generelt følger både de danske og lokale myndigheders retningslinjer, og udviser hensyn og forsigtighed mens du er på skiferie. 

Du er som rejsende ansvarlig for at have gyldigt pas, visum, indrejsetilladelse og eventuelle vaccinationer og i øvrigt leve op til det enkelte lands krav og betingelser for indrejse. Det påhviler endvidere den rejsende at orientere sig om eventuelle indrejseformaliteter forud for eller under selve rejsen - herunder at udfylde eventuelle indrejseformularer korrekt. Oplysninger udover hvad der er givet hos os, fås ved henvendelse til det pågældende lands ambassade eller konsulat og hos Seruminstituttet. Vi vil også løbende opdatere denne side efterhånden som de pågældende lande kommer med deres informationer.   

Opdateret den 27. oktober 2021. 

Udenrigsministeriets rejseråd

Udenrigsministeriet har samlet en række rejseråd, hvor du kan se hvordan, du bør forholde dig før, under og efter rejsen - se dem her.

Opdateret den 27. oktober 2021.

Skinetworks' hoteller

Det er vigtigt for os, at du føler dig sikker, når du besøger vores Skinetworks hoteller i Alperne til vinter. Vi følger naturligvis de danske og lokale myndigheders anbefalinger og sikrer os, at vi lever op til de retningslinjer, der vil være på det tidspunkt, så du trygt kan bo ved os.

Opdateret den 27. oktober 2021.

Afterski og Covid-19

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, og det vil der også være i år. Der vil dog være retningslinjer du skal leve op til. Derudover vi opfordrer til, at alle du følger sundhedsmyndighederne retningslinjer og er opmærksom og forsigtig, mens du er på skiferie.

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have retningslinjer, restriktioner eller er lukket på grund af eller som følge af COVID-19.

Opdateret den 27. oktober 2021.