Sauze d'Oulx

Den italienske mælkevej Skiferie til Sauze d'Oulx

Det er ikke uden grund, at Sauze d’Oulx også er kendt som en del af den italienske mælkevej. Byen ligger nemlig i skiområdet "Via Lattea", bedre kendt under det engelske udtryk "Milky Way".

I Sauze d'Oulx får du adgang til hele 400 kilometer pister og endnu mere off-piste! Faktisk var byen vært flere freeride konkurrencer under OL i 2006. Her får man masser for pengene, uanset om det er skiløb eller hygge der trækker.

 

Fem hurtige om Sauze d'Oulx

  • Stort skiområde
  • Skiløb til Frankrig 
  • Value for money
  • 1.000 kilometer off-piste
  • Charmerende og hyggelig by 

Læs mere om Sauze d'Oulx her

Fakta om Sauze d'Oulx

400 km pister

70 lifte

96 kmBlå pister
220 kmRøde pister
84 kmSorte pister

Sauze d'Oulx

Byens højde 1509 m

Højeste skiløb 2823 m

Liftkapacitet 72809 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 9 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Sportinia Monte

Trebials Valle

Favoritter i Sauze d'Oulx

Velkommen til Mælkevejen Skiløbet i Sauze d'Oulx

Det er ikke uden grund, at vi er fan af Italien og ikke mindst skiferier til Sauze d'Oulx.

Sauze d'Oulx ligger i skiområdet "Via Lattea", bedre kendt under det engelske udtryk "Milky Way". Dette område med i alt 400 kilometer pister omfatter blandt andet skiområderne Sestriere, Claviere og Montgenèvre i Frankrig

På ski i Sauze d'Oulx

Med en skirejse til Sauze d'Oulx får du varierede pister til både nybegyndere og øvede. Liftkortet er adgangsbillet til skiløb i både Sestriere og Sauze d’Oulx, der har 315 pistekilometer tilsammen.

Med et liftkort på seks, syv eller otte dage, får du også to dage med yderligere 85 pistekilometer i Montgenèvre gratis, hvor skiområdets funpark også ligger.

Størstedelen af Sauze d'Oulx ligger under trægrænsen. Dette giver fantastiske nedkørsler i de mange skovpister, og frokosten kan nydes ved en af de hyggelige restauranter i terrænet.

Læs mere om vejret i Sauze d'Oulx her 

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Sauze d'Oulx her 

 

Tidligere olympisk by

Sauze d'Oulx var medvært ved OL i Italien i 2006, hvorfor området i den anledning fik en væsentlig modernisering. Opgraderingen af liftsystemet i 2006 betyder, at du nemt og frit kan komme rundt i området, blandt andet til Sestriere, som var hovedvært for vinter OL.

Det er derfor også omkring Sestriere, at du som erfaren skiløber finder mere udfordrende skiløb. Sestriere er bestemt en dagstur værd, hvis du vil køre pister, der har ført til olympiske medaljer. 

Off-piste i Sauze d'Oulx

Er du derimod til off-piste og frisk puddersne, så frygt ej! Her er nemlig 1.000 kilometer off-piste at boltre sig på, faktisk var Sauze d'Oulx vært for fire freeride konkurrencer under OL i 2006. 

Læs mere om byen Sauze d'Oulx her

Gammel by med charme Om byen Sauze d'Oulx

Sauze d'Oulx er en utrolig hyggelig by med mange små gader, som slingrer og bugter sig gennem centrum.

Her er du i en vaskeægte bjergby, der er placeret på skråningen i det smukke og kuperede terræn.

Den ældste del af byen stammer helt tilbage fra middelalderen, hvilket stadig ses på de brostensbelagte gader og gamle stenhuse. 

Heldigvis er byen også meget mere end middelalderlig arkitektur, for her finder du nemlig hyggelige caféer, barer og restauranter.

Smag på Italien

Italienerne elsker virkelig deres eget køkken. Deres kærlighed til mad og vin er noget helt specielt, og rundt i landsbyen Sauze d'Oulx findes utallige muligheder for kulinariske oplevelser, du vil glemme sent. Hvert spisested har sin egen charme og atmosfære.

Hos L'Oriticke finder du for eksempel den bedste trøffelpasta i byen, på L'Assietta kan du nyde en raclette-middag, og på Village Café kan du nyde en vidunderlig god tiramisu.

En tur i byen i Sauze d'Oulx

Her finder du alle slags afterski. Hvis du gerne vil side i et hyggeligt hjørne og nyde et glas rødvin er der Enoteca ll Lampione et godt sted. Vinbaren ligger i en gammel lade i den gamle bydel og er indrettet som en rigtig hyggelig vinkælder. Hos L'Assietta kan du tage en frisk Aperol Spritz og nyde deres gode udendørsservering.

Er du mere til musik og eventuelt en afterski-dans, er det på Village Café, Ghost Pub eller Sport Café det foregår. De to første steder ligger lige under Clotes-liften, og Sport Café ligger lidt neden for liften. De viser ofte meget sport på Sport Café og har en masse gode øl, drinks og lækre pizzaer på menukortet.

Sauze d'Oulx passer til dig som ønsker en hyggelig skiferie, i en afslappende by med fantastisk skiløb og god afterski.

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved den offentlige parkering ved Carrefour Express, men der er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om events i Sauze d'Oulx her

Vores indkvarteringer i Sauze d'Oulx

AccommodationTypes

Sjov i sneen Events i Sauze d'Oulx

Du kan prøve heliskiing med udgangspunkt i Sestriere, tage med en guide ud i off-pisten og hygge med Nortlanders guider i Sauze d'Oulx.

Der findes mange muligheder for aktiviteter. Særligt med udgangspunkt i det store Via Lattea-område.

Off-piste med guide

I Sauze d'Oulx kan du komme med på en off-piste tur med en lokal bjergguide. Her vil du opleve noget af Europas bedste og mest populære off-piste.

Der er så absolut noget enhver glad pudderhundene må opleve. På turen vil en professionel bjergguide vise vej til nogle fantastiske urørte nedfarter. Er du ny i off-pisten, kan du også få noget undervisning, for at du får mest muligt ud af turen.

Der findes adskillige ture af varierende karakter, og guiden gennemgår ruterne med dig, inden I bliver enige om hvilken tur, du skal på.

 

Helikopterski i Sauze d'Oulx

Fra basen i Sestriere kan du flyve op ad et bjerg og prøve heliski. Det er en oplevelse, som du aldrig vil glemme. Sammen med en professionel bjergguide og alt det udstyr, du har brug for, går du ned og skaber nye spor i sneen.

Arrangementer med Nortlanders guider

Vores dygtige guider i Sauze d'Oulx udfærdiger og gennemfører hver sæson et godt ugeprogram. Hvad der er på programmet kan variere fra sæsonen til sæson, og visse af arrangementerne sker mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i Sauze d'Oulx i selskab med Nortlanders guider opleve dette.

  • Pistevisning
  • Picnic
  • Vinsmagning
  • Ginsmagning

I Sauze d'Oulx samarbejder vi med Faure Sport.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til Sauze d'Oulx

Vil du gerne på skiferie til Sauze d'Oulx? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Sauze d'Oulx noget for dig?