Kør-selv

Bilferie med Nortlander Kør selv på skiferie

Vil du hellere selv stå for transporten, hjælper vi jer stadig med resten. Du får således samme service ved ankomsten og i løbet af ugen.

Gør-det-selv

Liftkort indgår som regel i rejsens pris og ligger klar ved ankomst, ligesom tilbud og rabatter på skiskole, skileje og arrangementer følger med. I får tilsendt telefonnummer på guiderne, således at I kan få fat i dem, uanset hvornår I ankommer. Hos os er der tale om en ”kør selv” og ikke en ”gør det selv” skirejse.

Transporttid og vejafgifter

I bør regne med en transporttid på ca. 16 timer fra Hamborg til Frankrig og ca. 11 timer til Østrig og 14 timer til Italien. Inden afrejse er det en god ide at checke vejr- og trafiksituationen på DR’s teksttv side 450 eller på trafikken.dk. Kør aldrig hurtigere end forholdene tillader og hold regelmæssige pauser. Husk valuta til vejafgift (vejafgift i Schweiz koster ca. 250 dkr.). Mærkat til motorvejsafgift i Østrig kan købes hos FDM eller på tankstationer før den østrigske grænse. På franske og italienske motorveje betales ligeledes afgift, som afhænger af den kørte strækning. 

Rejseperioder

Der er ankomst og afrejse på lørdage, med mindre andet er aftalt.

Parkering

Specielt i Frankrig opkræves der flere steder et parkeringsgebyr på ca. 40 - 90 Euro, alt afhængig af om der parkeres ude eller inde. Vores guider på destinationen anviser parkeringsmulighed.

Er bilen klar?

Sørg for at bilen er vinterklar. Få den evt. gået igennem hos forhandleren. Vinterdæk er lovpligtige og husk snekæder, som skal anvendes ved snefald. Sørg for at alle papirer på bilen er med. Har I ikke det røde internationale SOS forsikringskort på bilen, kan I kontakte jeres forsikringsselskab, som udsteder et til jer. Husk også de gule sikkerhedsveste, én til hver passager. 

Kørselsvejledning til Alperne

Gode kør selv tilbud på skiferien