Canazei

Uudtømmelige pistekilometer Skiferie til Canazei

Superski Dolomiti er del af et Italiens og Europas største skinetværk med 1.220 km pister. Canazei er en del af Superski Dolomiti, som kendes for pister af høj standard med alt fra børnebakker til VM pister.

Og det er ikke alt! Canazei har en solstatistik på linje med Mallorca. Canazei er fyldt til randen med en charme og gæstfrihed, som man kun finder i Italien. Her får du fabelagtigt skiløb, italiensk ynde og en kulør der siger spar fem.

 

Fem hurtige om Canazei

  • Enormt skiområde
  • Italiensk gæstfrihed
  • Skiløb til alle 
  • Billig og lækker mad og drikke 
  • Fortræffelige solstatistiker

Læs mere om Canazei her

Fakta om Canazei

1220 km pister

450 lifte

575 kmBlå pister
525 kmRøde pister
120 kmSorte pister

Canazei

Byens højde 1450 m

Højeste skiløb 3343 m

Liftkapacitet 670000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Ciampac

Panorama

Favoritter i Canazei

Lækkert og gigantisk Skiløbet i Canazei

Canazei er helt vildt! Sceneriet blæser dig bagover, for her er simpelthen så ufatteligt smukt uanset hvor man ser hen.

Hvis man zoomer ind og stiller skarpt på pisterne, vil man hurtigt lægge mærke til, at området byder på fremragende skiløb for den let øvede skiløber og lækre spisesteder til lækre priser. Canazei er indbegrebet af La Bella Italia.

På ski i Canazei og Val di Fassa

Canazei ligger midt i Dolomitterne og er den største destination i Valle di Fassa samt en af de største destinationer i Italien. Canazei er kendt for sin lange historie indenfor skisport, gæstfriheden og den fantastiske beliggenhed. Byen er udgangspunkt for 500 kilometer sammenhængende pister.

Er man villig til at køre lidt i bus, giver området mulighed for 1.220 pistekilometer pister i det store Superski Dolomiti-område, alt sammen i samme liftkort. Her har du blandt andet også mulighed for at besøge Val Gardena på modsatte side af bjerget.

Superski Dolomiti og Marmolada

Superski Dolomiti kendes for pister af høj standard, for skiløbere af alle niveauer. Her findes alt fra børnebakker til VM pister, blandt andet den 13 kilometer lange tur ned fra Marmolada-gletcheren, også kendt som "Dronningen af Dolomitterne".

Kør på tur blandt de 44 bjergbyer, eller besøg det mytiske Sella-massiv, som er en naturoplevelse udover det sædvanlige. Selve bjerget er et herligt udflugtsmål til fods, der skal foretages med en lokal guide. Turen og byder på en fantastisk udsigt, og kan varmt anbefales.

Læs mere om vejret i Canazei her 

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Canazei her

 

Stor variation af nedfarter

Mens Sella Ronda-turen rundt om Sella-massivets naturscenerier med de enestående lodrette bjergsider er den forståelige hovedattraktion på en pisterundtur, er det også det mest befolkede sted.

Heldigvis er der så meget at byde på af varieret skiløb, og der er rig mulighed for at enhver skiløber vil køre med et bredt smil på læben efterfulgt af dejligt mørbankede benmuskler.

Sol og kunstsne i Canazei

Der er stor chance for at komme hjem fra Canazei med den famøse "goggle-tan", hvor ansigtets aftegninger tydeligt afslører at du har været på skiferie i høj sol.

Målt på antallet af årlige solskinsdage ligger Canazei helt på linje med den spanske ø Mallorca i Middelhavet. Forskellen er bare, at mens Mallorcas solskinsdage primært er placeret i sommerhalvåret, er det i Canazei fordelt mere ud over hele året til fordel for skiløberne.

Der kan være tørt og solrigt i Canazei, og for at imødekomme et eventuelt underskud af sne, har området et af de mest velfungerende anlæg til produktion af kunstsne i Alperne. Kvaliteten er fantastisk, og det eneste minus er, at snekanonerne ikke når ned til byens gader. Men så igen; er det nu også så slemt?

Læs mere om byen Canazei her

 

Autenticitet og idyl Om byen Canazei

Canazei er omgivet af nogle af Dolomitternes mest imponerende bjergtoppe, og selve byen byder på samme klasse som skiterrænet.

Den ældre del af Canazei består i høj grad af gamle stenhuse og en gammel katolsk kirke. Nyd de flotte bygninger fra et af de mange madsteder med de italienske specialiteter.

Byen er større end den normale skidestination i Italien, men trods turismen har Canazei bevaret den idylliske atmosfære med smalle gader, antikke huse, caféer og små specialbutikker.

Prisniveauet er det samme som de andre italienske destinationer, men udvalget er bestemt større her.

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Hotel Gran Paradis. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Restauranter i Canazei

At kalde Canazei for et decideret gastronomisk Mekka er nok lidt af en tilsnigelse, men hvad byen ikke præsenterer af toprestauranter, kompenserer den i højeste grad for ved et generelt højt bundniveau.

Det bedste trick er, at spørge de lokale om hvor de selv går hen, når de skal spise i godt selskab.

Gourmet i Canazei

I den lækre ende finder man El Pael med fokus på høj kvalitet og godt håndværk. Der serveres delikate italienske retter og fabelagtige grillretter à la carte. Værd at fremhæve er deres kærlighed til vinen.

Ejer og sommelier, Roberto Anesi, er indehaver af titlen som Italiens bedste sommelier 2017. El Pael og deres gourmetaftener og vinsmagningsarrangementer er så absolut et besøg værd!

Delikatesser i Piemonte

Den lokale gastronomi er alpin og minder til en vis grad om resten af Alperne med fantastiske oste og varianter af charcuteri med pølser og spegeskinker i mange afskygninger.

Der er dog en råvare, som de er gode til i Dolomitterne, og det er vildt!

Udover hare og vildsvin, som italienerne elsker, så er det her, at der er gode muligheder for at prøve mange forskellige slags råvildt, heriblandt bjergged.

Og husk så, at vi ikke er langt fra Piemonte, der ud over de legendariske vine som Barolo og Barbaresco, også har de bedste trøfler i verden.

Læs mere om events i Canazei her

Vores indkvarteringer i Canazei

AccommodationTypes

Aktiviteter i Canazei Events i Canazei

Udover skiløb og spisning som aktivitet kan man besøge svømmehallen, bowle, skøjte, gå i biografen eller nyde det fyldte natteliv.

Udover skiløb og spisning som aktivitet kan man besøge svømmehallen, bowle, skøjte, gå i biografen eller nyde det fyldte natteliv.

Det er værd at fremhæve vandcentret Dolaondes i Canazei by. Fordelt på 2.400 kvadratmeter finder du leg i vandet for børn og voksne, wellnessområder og fitnesscenter, så ingen kommer til at kede sig på en slappe-af-dag.

Skøjtebane og bowling

Hvis du har mod på at skifte skiene ud med skarpe skøjter, er der en skøjtebane i nabobyen Alba. I samme by er der også en bowlinghal, hvis fodtøjet stadig skal være glat.

Tag en tur i biffen

Vil du gerne i biografen, så kan du også prøve det i Canazei. Du kan i samme omgang få pudset dine italienske sprogfærdigheder af.

Legepladser rundt omkring i Canazei

Trænger dine børn, eller dit eget indre legebarn, til sjov og leg, er der i byen placeret flere flere legepladser. Den ene findes ved Belvedere-skiliften. Den anden legeplads ligge på samme gade som biografen, blot et stykke længere nede ad vejen modsat biografen.

Arrangementer med Nortlanders guider

I Canazei arrangerer vore dygtige guider hver sæson et godt ugeprogram. Indholdet af ugeprogrammet varierer fra sæsonen til sæson, og visse af arrangemnterne kan være mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i selskab med guiderne opleve dette.

  • Picnic
  • Pistevisning
  • Vinsmagning
  • Pizza-night
  • Gourmet-aften

Canazei præges af hyggelig tyrolerstemning, eftersom byen engang har været en del af Østrig. Alt i alt byder en skirejse til Canazei på masser af skiløb og italiensk charme. 

 

I Canazei samarbejder vi med to forskellige skilejer - Northland Ski Snowboard Bike Rent & Shop og Sport Walter. Det er din indkvarterings beliggenhed, der bestemmer, hvilken butik, du kan leje ski igennem. I Sport Walter er det muligt at hente skiene i andre butikker.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til Canazei

Vil du gerne på skiferie til Canazei? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Canazei noget for dig?