Les Menuires

Snesikkert skiløb Skiferie til Les Menuires

Les Menuires får vintersportshjertet til at slå lidt hurtigere – med pisterne lige uden for hoveddøren, og en legeplads at udfolde sig på fra 1.850 meters højde.

Du har måske hørt om de tre dale og Val Thorens? Les Menuires er en del af dette område, som siges at have noget af verdens bedste skiløb. Les Menuires er byen der ligger lige før du kommer op til Val Thorens. De to byer kan ikke sammenlignes, men lad dig ikke snyde – Les Menuires har meget at byde på!

Fem hurtige om Les Menuires

  • Ski-in/ski-out
  • En del af verdens bedste skiområde
  • Snesikker
  • Gode off-piste muligheder

Læs mere om Les Menuires her

Korte skiferier til Frankrig

Få hele skiferien på den halve tid og rejs på en kort skiferie til Les Menuires. Vi tilbyder korte skiferier til Les Menuires med fly og transfer fra Kastrup samt egen transport.

Se vores korte skiferie til Les Menuires

ExploreFrance

Fakta om Les Menuires (Les Trois Vallées)

600 km pister

163 lifte

312 kmBlå pister
216 kmRøde pister
72 kmSorte pister

Les Menuires

Byens højde 1850 m

Højeste skiløb 3230 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Favoritter i Les Menuires

Et snemekka med skiløb til alle Skiløbet i Les Menuires

Et skiløb der tager dig fra byen, i 1.850 meters højde, til toppen af Les Menuires i 2.850 meters højde venter dig! Les Menuires byder med sine 160 pistekilometer og 33 lifter på skiløb i verdensklasse – og endda på to bjergsider.

De to bjergsider er Mont de Chambre og La Masse.

La Masse byder på morgensolen, og en fantastisk udsigt ud over de tre dale, på toppen finder I også det populære foto spot med den ikoniske stenbuk. Den nye gondol, fra 2020, Pointe de la Masse, vil føre dig til toppen på kun otte minutter – hvilket gør den til den hurtigste gondol i Frankrig. Der er ingen grund til at frygte nedfarten, der er nemlig mulighed for at stå på en blå piste hele vejen i bund. Hvis du gerne vil have lidt mere udfordring, skal du nødig kede dig, der er nemlig også mulighed for at tage et par sving i morgensolen, på en rød eller sort piste på denne bjergside.

Den anden bjergside, Mont de la Chambre, byder på den dejlige eftermiddagssol, og et stort udvalg af pister for alle ski niveauer - og hvis du vil udfordre din indre verdensstjerne, er der rig mulighed for at slå dig løs på border cross banen eller i snowparken. Fra toppen af Mont de la Chambre, har du en fantastisk udsigt til Mont Blanc, men det er også fra denne bjergside, du får adgang til De Tre Dales enorme legeplads.

Adgang til alle 600 pistekilometer

I Les Menuires er der skiløb i verdensklasse, men vil du have adgang til hele legepladsen, skal du udvide dit liftkort, så du får adgang til alle 600 pistekilometer i De tre Dale. Skiløbet i de tre dale byder på skiløb i Val Thorens, Méribel, Courchevel – og naturligvis Les Menuires. De Tre Dale er logisk og naturligt kædet sammen, og med et liftsystem der effektivt tager dig videre. Med de 600 pistekilometer at boltre sig på, kommer du ikke til at kede dig i ugens løb!

OBS... Opgrader dit liftkort

Liftkortet, du køber til rejsen dækker de 160 lokale pistekilometer i Les Menuires og St. Martin de Belleville - og inkluderer altså ikke skiområdet Les 3 Vallées. Dette kan du opgradere, når du køber din skiferie.

Mange af selvtillidspister i Les Menuires

Kort sagt: Les Menuires er et paradis for skiløbere der gerne vil køre let på ski så det ser bedst muligt ud. Her er nemlig masser af selvtillidspister - brede, velpræparerede blå boulevarder med plads til alle, der bugter sig i områderne Les Menuires og St. Martin de Belleville. Med andre ord skal nybegyndere ikke frygte at tage til Les Menuires, der er nemlig gode begynder områder, og grønne brede boulevarder at øve sig på.

Der er naturligvis også mulighed for at køre røde pister, hvis du ønsker lidt mere hældning og sværhedsgrad.

Hvis du derimod er ekspert og erfaren skiløber, skal du bestemt heller ikke kede dig i Les Menuires – men vi vil dog anbefale at udvide liftkortet til De Tre Dale. Her har du nemlig mange flere røde og sorte nedfarter at lege på, på de i alt 600 pistekilometer. Der også rig mulighed for, i selskab med en instruktør, at opleve de tre hemmelige spots af de tre dale i off-pisten: Encombre valley, Lou valley og Yvoses area.

Apropos off-piste - så er der masser af muligheder for det til alle powderhundene.

Adgang til skiløbernes foretrukne legeplads i Frankrig

Lad os sige det sådan, med et udvidet liftkort til de tre dale, skal du ikke være bange for at løbe tør for piste kilometer i løbet af din skiferie. Der er så mange pister i området, at det er svært at udpege de bedste, men hvis du har liftkortet til Les Menuires, skal du ikke snyde dig selv for at drøne ned ad pisten, Jerusalem, som går fra toppen af Tougnete og ned til St Martin de Belleville.

Læs mere om vejret i Les Menuires her 

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Les Menuires her

 

Magiske tider på skiferien i Frankrig Om byen Les Menuires

Les Menuires er en fransk perle. Byen ligger i 1.850 meters højde, og er derfor snesikker. Ønsker du alt det fede skiløb, som Val Thorens har at byde på, men ikke ønsker det vilde natteliv, så er det helt klart Les Menuires du skal tage til.

Les Menuires kan ikke prale af at være den ældste by i Alperne, den stammer fra 1964, men de kan derimod prale af, at have været vært for mænds slalom i alpin skiing til vinter OL i 1992.

Byen er bygget tilbage i 1960’erne, med det ene formål at skabe en god skidestination i Frankrig – og lad os være ærlige: Det bærer byen også præg af! Man kalder den ofte for ‘den grimme ælling’ - for det er ikke en arkitektonisk perle. Men den kan så meget andet!

Fem bydele

Byen er opdelt i flere mindre bydele; La Croisette, Preyerand, Les Fontanettes, Grand Reberty og Les Bruyéres, hvor La Coisette er hjertet af byen. Da byen udelukkende er bygget som en skiby, er der korte afstande til både skilifter og pister, og du kan til de fleste indkvarteringer stå på ski direkte til og fra - altså ski-in/ski-out.

Enestående udsigt på skiferien

Med den placering Les Menuires har, med to bjergsider, kan du ikke undgå at blive bjergtaget af den smukke panoramaudsigt der er overalt i byen. Les Menuires er bogstavelig talt omringet af bjergtoppe - en udsigt du aldrig vil blive træt af.

Parkering

Ankommer du i bil, er der flere muligheder for parkering. Der findes gratis udendørs parkering i alle bydelene, hvis du ønsker tag over hovedet til bilen, er der et overdækket parkeringshus i bydelen La Croisette.

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved Skiset i Les Bruyéres bydele, og ved Parking De La Croisette. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Restauranter i Les Menuires

Hvis der er noget de holder af i Frankrig, så er det at maden er veludført og lækker at spise. Overalt i byen, og alle bydele, finder du hyggelige brasserier, bistroer og restauranter, der kræser om den lokale og kulinariske madkultur, med fokus på de tre klassikere; Fondue Savoyard, Rachlette Savoyard og La Tartiflette. Du skal ikke lade dig snyde for de lækre friske vine fra området i kombination med de lokale alpe-oste.

Det er ikke i Les Menuires du skal tage til, for at finde Michelin-restauranter, men frygt ej, du skal ikke lede længe for at finde en. Hvis du tager køreturen 10 kilometer op ad bjerget til Val Thorens, kan du finde den et-stjernede Michelin restaurant, Les Eplorateurs, udover et par andre Michelin anbefalede restauranter.

Afterski og natteliv i Les Menuires

Lad os være ærlige, Les Menuires har ikke et lige så livligt natteliv som Val Thorens, men til den festglade skigæst er du dog ikke gået forgæves. Efter en hel dag på ski, er der mange muligheder for at afslutte dagen, ved at drikke sig lidt vissen til afterski. Du kan både finde steder med live musik, eller få et glas lokal vin, en varm lumumba, eller en iskold drink sidst på eftermiddagen i solens sidste stråler, på en af de mange solterrasser. Er festen ikke slut efter en omgang afterski, kan du sagtens finde mere - i løbet af natten er der nemlig dans og god musik på diverse diskoteker rundt om i byen.

Børnevenlig skiferie til Frankrig

Børnefamilier skal ikke føle sig snydt, der er masser af mulighed for underholdning og aktiviteter for hele familien, såvel som par og vennegrupper.

Les Menuires er familie-plus certificeret siden 2006, hvilket betyder, at resortet gør livet lettere for børnefamilier, med familievenlige tiltag. Men der er naturligvis både underholdende aktiviteter for både voksne og børn.

Vores indkvarteringer i Les Menuires

AccommodationTypes

Meget mere end skiløb Events i Les Menuires

Hvis ikke de 600 kilometers pister har tappet dig for al din energi, er der rig mulighed for flere aktiviteter i byen. Du kommer ikke til at kede dig, på en skiferie til Les Menuires.

Les Menuires er en alpeby, der lægger vægt på et aktivt ophold. Din skirejse kan du derfor krydre med alt fra svedige udfordringer i sportshallen, til et adrenalin kick på kælkebanen eller zipline. Hvis du har brug for afslapning efter dagens mange pistekilometer, er der også mulighed for at få rosinhud på fingrene i det store wellness og spa i sportshallen.

Sportscenteret

Her finder du alt hvad hjertet begærer af sjov og aktiviteter. Der er mulighed for at plaske rundt i poolen, eller deltage på et vandgymnastik hold. Der er naturligvis også sjov til de mindste, hvor børnepoolen kan tage den sidste energi ud af børnene.

Her finder du alt mellem himmel og jord af sjove ting, der nok skal gøre børnene trætte. Du finder blandt andet trampoliner, hoppeborge, kuglegrave og en masse andet sjovt, der opfylder ethvert barns drøm.

Rejser du med vennerne, kan det også anbefales at besøge sportscenteret til en sjov turnering du aldrig vil glemme. Du kan blandt andet finde bordtennis, squash, badminton eller basket – det er kun fantasien der sætter grænser for, hvilke aktiviteter i hallen i vil dyste om.

Har du derimod brug for afslapning, finder du et afslappende wellness område, hvor du kan tage en pause. Her kan muskler få en pause fra alle de mange pistekilometer, hvor du blandt andet kan finde tre saunaer, én hammam, to jacuzzier og et massageområde med tidsbestilling.

Skal musklerne derimod stimuleres yderligere, skal du ikke lede længe. I sportscenteret finder du også et veludstyret fitnesscenter, hvor der er mulighed for både vægt og cardio træning.

Toboggan – Roc'n’Bob kælkebane

Har du taget dit indre legebarn med på skirejse, er der mulighed for at skabe gode minder med familie eller venner på den fire kilometer lange kælkebane. Her har du mulighed for at prøve kræfter - eller armkræfter - på kælkebanen, med 22 sving og et fald på 450 meter på de fire kilometer, som giver garanti for fart og en sjov oplevelse.

Hvis de fire kilometer kælkebane ikke er nok, finder du Frankrigs største kælkebane i Val Thorens, der har hele seks kilometer nedfart, der tager 45 minutter.

Zipline

Er kælkebanen ikke et adrenalin kick nok, er der også mulighed for at prøve en svævebane hen over pisterne. Hvis du tager turen til Val Thorens, er der mulighed for at tage skiene på ryggen, og tage svævebanen hen over pisterne og ned til Val Thorens by. Bee Flying Zip Line er en 1.800 meter lang svævetur ned til byen fra bjerget. Her kan du nyde udsigten og suset fra op til 65 meters højde over jorden.

Arrangement med guiderne

I Les Menuires har vi også et godt ugeprogram til dig, som vores dygtige guider arrangerer. Arrangementerne varierer fra sæson til sæson og nogle er mod ekstra betaling.

  • Pistebriefing
  • Kælk
  • Fælles frokost

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet den franske lovgivning. I stedet for, kører vi i starten af din skiferie en pistebriefing, hvor vi fortæller om de bedste pister i området, godt at vide og meget mere. Guiderne glæder sig til at møde jer, og fortælle ud af deres erfaringer i området.

Udover de nævnte aktiviteter, findes der mange flere muligheder, det er kun fantasien der sætter grænser. For mere information, kan I spørge guiderne, når de ringer ugen før afrejse.

Skileje i Les Menuires

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Les Menuires. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 3 4 4 5 5 6 6 7 7 8 8
Hjelm u. 13 69 79 99 99 119 129 139 149 169 179 189 199
Hjelm 89 99 119 129 149 159 179 189 209 219 229 249
Ski og støvler u. 6 år u. 5 249 259 329 349 349 379 379 399 429 459 489 519
Ski og støvler bronze 589 619 779 829 919 979 969 1029 1079 1149 1209 1279
Ski og støvler u. 14 øvet u. 13 399 419 529 559 609 639 629 669 719 759 809 859
Ski og støvler u. 12 år begynder u. 11 349 369 459 489 479 509 489 519 569 609 649 689
Ski og støvler guld 799 839 1059 1119 1259 1339 1319 1389 1499 1589 1679 1779
Ski og støvler sølv 689 729 919 979 1089 1159 1139 1209 1299 1379 1459 1549
Ski u. 6 år u. 5 209 219 279 299 299 309 309 329 359 379 409 429
Ski u. 12 år begynder u. 11 279 299 369 389 409 429 429 459 509 539 579 619
Snowboard u. 14 år u. 13 329 349 439 469 549 579 569 599 649 689 739 779
Snowboard og støvler u. 14 år u. 13 399 419 529 559 609 639 629 669 719 759 809 859
Ski u. 14 år øvet u. 13 329 349 439 469 549 579 569 599 649 689 739 779
Snowboard bronze 469 499 619 659 779 819 889 949 999 1059 1109 1179
Snowboard og støvler bronze 589 619 779 829 919 979 969 1029 1079 1149 1209 1279
Snowboard sølv 549 589 739 779 919 979 969 1029 1099 1169 1239 1309
Snowboard og støvler sølv 689 729 919 979 1089 1159 1139 1209 1299 1379 1459 1549
Snowboard guld 669 709 889 949 1089 1159 1119 1179 1279 1349 1429 1519
Snowboard og støvler guld 799 839 1059 1119 1259 1339 1319 1389 1499 1589 1679 1779
Ski bronze 469 499 619 659 779 819 889 949 999 1059 1109 1179
Ski sølv 549 589 739 779 919 979 969 1029 1099 1169 1239 1309
Ski gold 669 709 889 949 1089 1159 1119 1179 1279 1349 1429 1519

I Les Menuires samarbejder vi med Skiset. De har flere butikker i byen, og du vil altid få den, der er tættest på dig. Snowboard kan ikke lejes til børn under 8 år. 

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål.

Gå til min booking

Få et tilbud til Les Menuires

Vil du gerne på skiferie til Les Menuires? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Les Menuires noget for dig?