Val Thorens

Højtbeliggende snesikkerhed Skiferie til Val Thorens

Val Thorens byder på alt, hvad skihjertet begærer. Her får du pisterne nærmest helt ved sengekanten og noget af verdens bedste skiløb.

Val Thorens ligger i 2.300 meters højde, og er dermed Europas højest beliggende skisportsby. Det betyder, at sneen bliver liggende i gaderne, og at du hurtigt kan komme direkte ud i det imponerende skiområde.

Fem hurtige om Val Thorens

  • Sublimt skiløb
  • Snesikker 
  • Ski-in/ski-out
  • Livlig og festglad by
  • Verdens bedste skiområde anno 2019

Læs mere om Val Thorens her

Fakta om Val Thorens

600 km pister

163 lifte

312 kmBlå pister
216 kmRøde pister
72 kmSorte pister

Val Thorens

Byens højde 2300 m

Højeste skiløb 3230 m

Liftkapacitet 260000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Resort Centre

Zip wire

Cime Caron

Les 2 Lacs

Vores mest populære ophold i Val Thorens

600 pistekilometer venter Skiløbet i Val Thorens

Ingen over - ingen under: Val Thorens er igen kåret til at være verdens bedste skiområde for 4. år i streg!

Val Thorens må siges at ligge perfekt. Byen ligger i 2300 meters højde og er dermed Europas højest beliggende skisportsby. Dette er med til at garantere sne i gaderne, hvorfor du nemt og bekvemt kan komme direkte ud i det imponerende skiområde.

Skiløb i verdensklasse

Skiløbet er i verdensklasse med tre dale, der logisk og naturligt er kædet sammen og et liftsystem der udelukkende består af effektive opture. Hele området, Les 3 Vallées, tæller, ud over Val Thorens, nabobyerne Courchevel og Méribel, og byder sammenlagt på hele 600 kilometer pister.

Det vil tage en hel sæson at afprøve samtlige pister og off-piste, så med en uges ophold er der mere end rigeligt at tage fat på, hvis man vil prøve en ny nedfart hver gang. 

Verdens bedste skiområde

Val Thorens vandt senest i 2019 prisen for verdens bedste skiområde for fjerde år i træk ved World Ski Awards, som er verdens mest anerkendte pris, der baserer kåringen på 1,6 mio. online-stemmer fra skigæster verden over.

Byen er fuldt berettiget til at prale med at være verdens bedste skiområde.

Perfekt skiløb for alle i Val T

Begyndere bydes velkommen med magic carpet-lifte og de blødeste lækre grønne nedfarter omkring det centrale knudepunkt Rondpoint des Pistes i centrum af byen. Herfra kan man i sit eget tempo fortsætte opad i niveau og højdeniveau med blå pister og stolelifte ud i terrænet.

Overordnet set er området et paradis for skiløbere på mellemniveau, da der er masser af brede boulevarder og blå nedfarter, hvor man bør tage en afstikker på en rød piste. Områderne Les Menuires og St. Martin de Belleville er perfekte til det formål.

Eksperterne og de erfarne opholder sig mest omkring den 3.200 meter høje Caron top, hvor kabineliften "Cime Caron" servicerer flere røde og sorte nedfarter. Offpiste og powder er der fordelt masser af spredt over hele det store område.

OBS! Liftkortet, som man køber i rejsen, dækker ca. 140 km. lokale pister i Val Thorens og inkluderer ikke storområdet Les 3 Vallées. Dette skal du selv opgradere til.

Læs mere om byen Val Thorens her

100% guldkant Om byen Val Thorens

Når nogen praler med at være verdens bedste, kan det være en opfordring til man tager de kritiske briller på. Det behøver du ikke i dette tilfælde, for her er der i den grad noget om snakken.

Val Thorens har en guldkant, der lige løfter niveauet et ekstra lille nøk. Hvis du vil have den komplette skirejse og lidt til, er Val Thorens stedet, det sker. Byens navn forkortes ofte i daglig tale til Val T af hensyn til dem, der ikke er fortrolige med den franske udtale af det sidste ord (s'et udtales og er ikke stumt).

Byen er en sand klassiker og rangerer højt på listen over skieksperternes favoritdestinationer. Byen, der er bygget til formålet er placeret i et smukt og enestående amfiteater, der ikke alene giver nemt skiløb til og fra byen men også et fabelagtigt skue uanset hvor i byen, man befinder sig.

De seneste år har området gennemgået en charmerende forvandling, der betyder, at du ikke længere kan kalde byen en kedelig betonklods. Flere steder blomstrer træ-chaleter og hyggelige hoteller op, som bryder bybilledet og gør op med kantinelignende spisesteder, til fordel for nye charmerende restauranter.

Panoramaer overalt

Med den smukke beliggenhed midt i det geniale og naturlige amfiteater er Val Thorens omringet af bjergtoppe uanset, hvilken vej man kigger. Udsigtspunkterne står nærmest i kø for at give den glade skiløber god lejlighed til at stoppe op og nyde øjeblikket.

Vi skal være glade for, at vores kameraer i dag er digitale, for gammeldags fremkaldelse af film ville blive en kostbar affære med alle de snapshots, der bliver taget.

Val Thorens med mere 

Selvom byen har ry for at være et fantastisk gå-i-byen-sted med et godt antal barer og diskoteker, der matcher udvalget i en middelstor hovedstad, kan du sagtens tage på skiferie i Val Thorens, hvis dine ønsker går i retning af naturoplevelser og hygge foran kaminen.

Byens nye chaletlejligheder giver dig pejs, plads og panoramaudsigt. Alt sammen bygget i en stil, man forbinder med chaletferie i Frankrig og til en pris, hvor de fleste kan være med.

Afterski i Val Thorens

Den festglade skigæst er dog langt fra gået forgæves med en ferie i Val Thorens. Til dig, kan vi varmt anbefale afterski-fænomenet La Folie Douce, kæden der altid åbner op for sjov og ballade med cabaret og masser af underholdning er naturligvis også på plads i Val Thorens. Udover professionel underholdning byder La Folie Douce også på spisning i topklasse og på alle niveauer.

Er festen først begyndt, når afterskien er ovre, kan du sagtens finde mere. I løbet af natten byder Val Thorens nemlig på dans og god musik, på diverse barer og diskoteker rundt i hele byen.

Det kan anbefales at slå et smut forbi Café Snesko, Saloon/Downunder, Jackie eller Club Summit både til afterski og byturen. Vil I opleve noget ud over det sædvanlige, kan I prøve natklubben Malaysia, der er verdens største underjordiske diskotek.

Gastronomi i Val Thorens

Nu er vi jo i Frankrig, og hvis der er noget, de holder af der, så er det at maden er veltillavet og lækker at spise. Overalt i byen finder man hyggelige bistroer og brasserier, der kræser om den lokale madkultur med fokus på de tre klassikere, Fondue Savoyarde, Raclette Savoyarde og La Tartiflette. Alt sammen handler om de lækre alpeoste kombineret med de friske vine fra området.

Toppen af kransekagen er den et-stjernede Michelinrestaurant, Les Explorateurs, hvor der ud over à la carte serveres menuer fra €90 til €150. Stilen er moderne og hvor kreativitet er blandet med lokale traditioner.

Hotel Koh-I-Nor er der flere restauranter, det er værd at fremhæve. Gastrotemplet Le Diamant Noir ruller sig ud med den ene lækre smagsoplevelse efter den anden og på nederste etage finder man gastro-vinbaren La Cave, hvor de lokale oste er omdrejningspunktet i de varme og kolde retter. Og vinkortet er naturligvis perfekt afstemt til maden efter aftale med det vidende personale af kokke, sommelierer og tjenere.

Chalet Marine på bjerget er et enestående sted at holde pause fra skiløbet. Midt på den blå Dalles piste finder du både mad på bistro- og restaurantniveau.

Læs mere om events i Val Thorens her

Vores indkvarteringer i Val Thorens

AccommodationTypes

Meget mere end skiløb Events i Val Thorens

Tag for dig af det hele - eller gør som du vil. Val Thorens leverer!

Val Thorens er en alpeby, der lægger vægt på et aktivt ophold. Din skirejse kan således krydres med alt fra svedture i den store sportshal til udfordrende oplevelser på den vilde kælkebane, på snescooter eller på ryggen af en paraglider i 7-800 meters højde. Her får du et overblik over, hvad du kan lave i byen.

Toboggan ned ad bjerget

Du kan prøve (arm)kræfter med en vild tur i bobslæde kaldet Toboggan på fransk. Den er Frankrigs største med 6 kilometers nedfart, der tager 45 minutter. 

Zip Line hen over pisterne 

Der er også svævebanen hen over pisterne og ned til byen. Bee Flying Zip Line er en 1800 meter lang svævetur ned til byen fra bjerget. Nyd udsigten og suset fra op til 65 meters højde over jorden.

Fun Park

Rejser du med børn, kan vi anbefale, at I besøger sportscentrets Fun Park. Her finder I alt mellem himmel og jord af sjove ting. Blandt andet er der trampoliner, hoppeborge, kuglegrave og en masse andet, der opfylder et hvert barns drømme. Her blandes alt skønt fra barndommen – grin, adrenalin og gode minder. I kan endda også tage en svømmetur med jeres børn i sportscentrets svømmehal.

Arrangementer med guiderne

I Val Thorens har vi også hver sæson et godt ugeprogram som vores dygtige guider arrangerer. Arrangementerne varierer fra sæsonen til sæson og nogle er mod ekstra betaling.

  • Barbecue picnic
  • Skibriefing
  • Kælk
  • Fælles frokost 
  • Fransk aften

I Frankrig må vi desværre ikke køre pistevisning grundet den franske lovgivning. I stedet for kører vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste pister i området, godt at vide og meget mere.

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19. 

Få et tilbud til Val Thorens

Vil du gerne på skiferie til Val Thorens? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

Så vil du også synes om .. Er Val Thorens noget for dig?