Mayrhofen

Skiferie for hele familien Skiferie til Mayrhofen

Velkommen til Zillertal-dalens charmerende perle, Mayrhofen. Der er endnu ikke mange danskere, der har fået øjnene op for Mayrhofen , på trods af den populære østrigske beliggenhed.

Mayrhofen ligger i den bagerste del af Zillertal i hjertet af Tyrol, og i et af Østrigs største skiområder. Selve dalen består af fire byer; Zell am Ziller, Mayrhofen, Stumm og Hintertux, og selve Zillertal området kan prale med hele 535 pistekilometer. I Mayrhofen får du skiløb af høj kvalitet, et stort område og Zillertals bedste afterski.

Fem hurtige om Mayrhofen

  • Skiløb til alle niveauer
  • En af Østrigs stejleste pister
  • Masser af spisesteder med billig og god mad på pisten
  • Sublim østrigsk afterski
  • Gode off-piste muligheder

Læs mere om skiløbet i Mayrhofen her

Fakta om Mayrhofen

535 km pister

180 lifte

165 kmBlå pister
295 kmRøde pister
75 kmSorte pister

Mayrhofen

Byens højde 633 m

Højeste skiløb 3350 m

Liftkapacitet 322000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Favoritter i Mayrhofen

Skiløb til alle niveauer Skiløbet i Mayrhofen

Mayrhofen er en relativt ukendt perle for danskerne, selvom det er et af de mest besøgte skisportssteder i Tyrol. Det er blandet andet på grund af det store skiområde, du får med liftkortets 535 kilometer piste paradis. Det betyder, at der findes en hel masse at udforske på din skiferie til Mayrhofen

Selve Mayrhofens skiområde består af 142 pistekilometer og 15,4 markerede pistekilometer uden for pisterne. Mayrhofen er en del af et større skiområde, Zillertal Superskipass, på hele 535 pistekilometer. Skiområdet har alt fra nybegynderpister til Østrigs stejleste pist, Harakiri, der har en hældning på hele 78%. Her har du en pist, som giver selv den mest øvede skiløber sved på panden. Mayrhofen kan med den brede pensel tegnes op i to bjergdele, Penken og Ahorn, hvor du finder alt hvad hjertet begærer. 

Fra Mayrhofen har du også mulighed for gletscher skiløb på Hintertux, hvor du finder skiløb i hele 3.250 højdemeter. Hver dag kører en bus fra Mayerhofen til Hintertux, som tager 40 minutter og er gratis, så længe du har liftkort. Hintertux gletscheren er helt bestemt et besøg værd! Både fordi sneen næsten altid er god og for de fantastiske omgivelser på toppen af gletcheren.

Du kan blandt andet stå på ski i Zell am Ziller, Hochzillertal, Fügen/Spieljoch og Hochfügen

Læs mere om vejret i Mayrhofen her

Her skal nybegynder og børn stå på ski

Området i Zillertal Arena og Mayrhofen er meget rødt - der er altså rigtig mange røde pister. Men frygt ej, i Mayrhofen er der flere samlede blå pister, som gør selve Mayrhofen en anelse mere børne- og begyndervenligt.

Er du til mere bløde begynderpister, skal du tage turen op på Ahorn bjerget, som er et lille område i Mayrhofen for enden af hovedgaden, Haupstrasse. Området har 18 pistekilometer og seks lifter. Her er der 9 kilometers sammenhængende brede, blå pister, som er skræddersyet til børn. Derudover finder du en børne ski-cross-bane og baren/restauranten “White Lounge”, som er bygget af is. Derudover går der en stor stolelift fra bunden af den brede blå piste. Det betyder, at børn og begyndere slipper for at prøve kræfter med de klassiske slæbelifter- til en start i hvert fald.

Her skal du stå på ski

På din skiferie i Mayrhofen skal du prøve den blå piste nummer 67/63. Det er en af vores favoritter da den er dejlig bred og ofte med rigtig gode sneforhold. Pisten bliver sjældent opkørt i løbet af dagen, og så ligger den ovenikøbet i et område, hvor der normalt ikke er så mange mennesker – det betyder, at den ikke er så besøgt - det kan vi jo godt lide!

En anden piste vi synes, du skal besøge er skirute nummer 13 i Mayrhofen. Denne piste er uden tvivl på listen over vores favoritpister i Zillertal området, hvis vi snakker sneforhold, hældning, og antal mennesker på pisten. Den kan godt være en anelse svær at finde, men det er absolut forsøget værd. For når du endelig finder den, så har du den faktisk næsten for dig selv! Det betyder, at sneen er god næsten hele dagen. Det er en rød piste, hvor hældningen er helt tilpas til, at du både kan give den gas og samtidig køre dit bedste skiløb - en ægte selvtillidspiste.

Det eneste minus ved pisten er, at den er kort. Fornøjelsen varer derfor ikke længe - men så er det heldigt, at du altid kan tage en tur mere! Når du kommer til pisten, skal du først gennem et lille stykke med træer langs en smal sti. Herefter kommer du ud på et bredt stykke, som bliver friseret som en normal pist. Til forskel fra alle andre piste har du et stykke for dig selv, fordi indgangen kan være svær at få øje på. Vi kalder det Zillertals hemmelige juvel - så hold på hemmeligheden sammen med os!

For de mere øvede skiløbere

Som nævnt finder du mange røde pister i Mayrhofen og i Zillertal området, så der er rigeligt med pistekilometer til de mere øvede skiløbere.

En lækker rød piste der klart står på vores favoritliste, er den røde piste nummer 18 – Sportsabfart – i Zell am Ziller. Det er en rigtig lækker piste på grund af dens længde og variation. Pisten ligger for sig selv, så du ikke bliver forstyrret i dit skiløb ved at krydse hen over andre pister. Du får mulighed for at give den gas hele vejen ned af pisten, som er både stejl, bred og smal. Altså en piste med lidt af det hele. Normalt er skiforholdende virkelig gode, så det giver endnu en god grund til at aflægge pisten et besøg.

Hvis du er mere en park-rotte, er det også i Mayrhofen, at du finder Vans Penken Park. Den helt store legeplads for snowboardere og freestyle skiers, med 6 forskellige områder; lige fra både pro og advanced til børne områder.

Er en hældning på 78% for meget?

Hvis ikke, skal du selvfølgelig prøve Østrigs stejleste piste, Harakiri. Pisten ligger nemlig i Mayrhofen på Penken bjerget. Pisten er ikke for nybegyndere, men for dig som elsker at tage den skridtet videre og gerne vil have en god historie med hjem til alle vennerne . Så hvis du er til udfordringer, er den helt sikkert et besøg værd!

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Mayrhofen her

Langrend i Mayrhofen

I Mayrhofen findes der 33 km velpræparerede langrendsspor. Det længste er 10 kilometer og går fra Mayrhofen til Hollenzen. Der findes også et 25 kilometer langt regionalspor, som går fra Zell am Ziller til Mayrhofen.

Læs mere om byen Mayrhofen her

Charmerende og hyggelig by! Om byen Mayrhofen

Mayrhofen er en charmerende og hyggelig alpeby og en kombination af moderne og ægte tyrolsk stil. Du kommer bestemt ikke til at kede dig uden for pisterne. Det er nemlig i Mayrhofen, du finder Zillertals bedste afterski! Det starter gerne allerede om eftermiddagen, hvis du føler for at slutte skidagen tidligt.

Mayrhofen er en perle gemt i Zillertal dalen, som er proppet med østrigsk charme og hyggelige gader. Hvis du slentrer ned ad hovedgaden i Mayrhofen, bliver du mødt af en ægte alpe-stemningen. I byen bor der lidt over 3.800 indbyggere, og stort set alle kender hinanden.

Udover den ægte alpe stemning du finder i byen, bliver vi også nødt til at fortælle dig om den enestående udsigt, du bliver mødt af. Byen ligger med en fantastisk placering i Tyrols smukke bjerglandskab, hvor floden Ziller snor sig langs byen og tiltrækker mange glade skigæster år efter år. Det gør, at byen ligger omringet af smukke bjergsider, der skyder op på begge sider af byen. Det giver et fantastisk åbent landskab, hvor du kan nyde udsigten til smukke sneklædte bjergtinder. Og hvem vil ikke gerne stå op til sådan en udsigt hver dag - det drømmer vi i hvert fald om!

Øl, flying hirsch og et iglohotel

Mayrhofen har lidt af alt - så her kommer du ikke til at mangle noget. Men det bedste match, er til dig, der vil have en kombination af suverænt og varieret skiløb - og lige så suverænt afterski! Mayrhofens hæsblæsende afterski er et helt kapitel for sig, og det er det efterfølgende natteliv også - for dem der altså har mere energi tilbage i benene.

Hvis du er klar til en omgang hyggelig afterski, kan det anbefales at kigge forbi Brück ‘n’ Stadl, der er det mest klassiske afterskisted i Mayrhofen. Her serveres øl og flying hirsch i lange baner, og DJ’en sætter gang i festen på upåklagelis vis - alle gæster beordres til at sætte sig ned, for derefter at hoppe op igen og sammen sparke festen i gang.

Ønsker du en helt speciel afterski oplevelse, bør du lægge vejen et smut forbi den kendte Ice-bar “White Lounge Igloo bar”. Her kan du feste og drikke drinks som er lige så kolde som omgivelserne. Baren er nemlig, som navnet antyder, bygget i en iglo. Tag dine ski af, og slap af over en farverig cocktail i 2000 meter højde. Som flødeskum på toppen har de ovenikøbet en stor og lækker solterrasse, hvis du lige skal nå at få dig en lille goggle-tan med hjem.

En anden anbefaling herfra er “Yeti Bar”, som er et af de mest populære afterski-steder i Mayrhofen. På Ice-bar, der ligger for enden af hovedliften Penkenbahn, er der også altid fest. De har deres egen maskot og et dansepodie til de friske. Der er garanti for en god østrigsk fest, og hvis du vil danse natten lang, er Mayrhofen ikke et dårligt sted for dig!

Hvis du er til det mere rolige afterski, finder du også flere lækre vinbarer i Mayrhofen. Her kan du slutte skidagen af med at sidde og nyde et glas vin omgivet af hvide bjergtinder og i eftermiddagssolens sidste stråler.

Her skal du spise

Mayrhofen by er fuld af liv og har udover et godt udbud af afterski og barer, også et rigtig godt udbud af lækre restauranter. Uh, der er mange gode spisesteder i Mayrhofen. Efter en god dag på ski, hvor du ikke tror, at din dag kan blive bedre, så tager du faktisk fejl. Besøg for eksempel slagteren over for indgangen til Penkelbahn, hvor du eksempelvis kan købe en Semmel med to store, varme frikadeller, en schnitzel eller måske et stykke lækker, friskskåret hamburgerryg. Det er et super godt sted at snacke til eller stille den lille sult!

Mayrhofen by er bygget op sådan, at stort set alt hvad du skal bruge ligger på hovedgaden, som de har valgt at kalde Haupstrasse. En gade der altid summer af liv og glade dage. Det er også her, du finder et hav af lækre restauranter og cafeer. Og med lækre restauranter mener vi restauranter, der virkelig kræser for gæsterne. Her er noget for enhver smag, men du kan naturligvis også få de helt klassiske østrigske retter, som du ikke skal lade dig snyde for.

Det skal du vide om Mayrhofen

Når du rejser til Mayrhofen på skiferie, har du adgang til både Zillertal Arena, Mayrhofen, Ahorn, Kaltenbach – Hoch Fügen og gletsjeren Hintertux. De fem områder hænger ikke sammen med hinanden, men der går velfungerende offentlig transport mellem dem, som desuden er gratis med liftkortet. Du har derfor adgang til over 500 skønne og velholdte pistekilometer, der strækker sig fra 580-3250 højdemeter. Det er ikke kun unikt for Østrig, men gør også, at du kan prøve lidt af hvert.

Overordnet set er infrastrukturen i Zillertal dalen rigtig god. Uanset hvor du bor, eller hvor du ønsker at stå på ski den pågældende dag, har du mulighed for at komme nemt rundt via det meget effektive og gratis bus system.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved siden af Parkplatz Europahaus, men der er flere i byen. Spørg guiderne for mere information, når de ringer ugen før afrejse.

Læs mere om events i Mayrhofen her

Vores indkvarteringer i Mayrhofen

AccommodationTypes

Til fart og vandhunde Events i Mayrhofen

Om du er voksen, barn, ung eller gammel. Om du er til skiløb, eller bare shopping og wellness, så er Mayrhofen det helt rigtige sted for dig. Her er noget for enhver smag. Du kan gå i biografen, svømme, nyde en tur i wellness, bowle, kælke, shoppe, spille tennis, dyrke fitness, spille squash og stå på skøjter. Mayrhofen skaber de helt rigtig rammer for en god skiferie med masser af aktiviteter på programmet.

Toboggan - kælkebane for alle

Børn elsker det, og voksne elsker det endnu mere, at få et sus i maven, når du drøner ned af kælkebakken. Følg kælkebanen ned igennem det snedækkede landskab i dit eget tempo. Hvis du på vejen får brug for at få genopladt batterierne, kan du slå vejen forbi Rastkogel-hytte, med en varm kakao eller jægerte og en lækker snack.

Du kan desuden også prøve kræfter med en tur på den store kælkebane i Zell am Ziller, som er hele syv kilometer lang. Der er garanti for at få mælkesyre i armene og kriller i maven inden du når i mål.

Piruetter på skøjtebanen

Skøjteløb på skøjtebanen i Mayrhofen er fabelagtigt sjov for hele familien, alle vennerne eller måske hånd-i-hånd med din partner. Lige meget om det er i skarp solskin eller med snefnug der daler langsomt fra himlen, kan du lave et par piruetter på isen, imens du slapper af på din skiferie. Det perfekte alternativ til skiløbet på pisterne - og et alternativt der ikke har en aldersgrænse.

Til vandhundene i selskabet

Mayrhofens indendørs pool, Erlebnisbad Mayrhofen, er et populært mødested for vandhunde i alle aldre. Her får du rig mulighed for at plaske rundt og få rosin hud på fingrene i den 300 m2 store pool. Den gigantiske vandrutsjebane på 101 meter vil helt sikkert få dit hjerte til at banke lidt hurtigere, og det er næsten endnu sjovere at suse ned af den 65 meter lange “Crazy River”-rutschebane i en oppustelig badering.

Du finder også et stort spaområde, hvor du kan slappe af efter dagens skiløb og lade kroppen og benene op til endnu en dag på pisterne. Du finder både; Finsk sauna, dampbad, sauna, infrarøde kabiner, massage bad, boblebad og vandfald. Men det er godt lige at vide, at i Østrig er sauna et nøgent område, hvor badetøj ikke er tilladt.

Arrangement med guiderne

I Mayrhofen har vi også et godt ugeprogram til dig, som vores dygtige guider arrangerer. Arrangementerne varierer fra sæson til sæson, og nogle er mod ekstra betaling.

  • Pistevisning
  • Kælk
  • Fælles frokost

Udover de nævnte aktiviteter, findes der mange flere muligheder, det er kun fantasien der sætter grænser. For mere information, kan I spørge guiderne, når de ringer ugen før afrejse.

Skileje i Mayrhofen

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Mayrhofen. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Ski bronze u. 15 299 369 429 479 479 529
Ski bronze u. 18 459 559 649 729 729 799
Ski bronze 569 689 799 889 889 979
Ski sølv 719 909 1039 1139 1139 1249
Ski guld 879 1089 1259 1389 1389 1519
Snowboard u. 15 349 429 499 539 539 589
Snowboard u. 18 549 689 789 859 859 939
Snowboard 689 859 989 1079 1079 1169
Ski og støvler bronze u. 15 399 479 549 609 609 669
Ski og støvler bronze u. 18 619 749 849 929 929 1019
Ski og støvler bronze 919 1049 1149 1149 1249
Ski og støvler sølv 919 1139 1279 1399 1399 1519
Ski og støvler guld 1069 1319 1499 1649 1649 1789
Snowboard og støvler u. 15 449 549 619 669 669 59
Snowboard og støvler u. 18 709 879 979 1069 1069 89
Snowboard og støvler 889 1089 1229 1339 1339 109
Hjelm 159 199 219 229 229 249

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring.
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål.

Gå til min booking

Få et tilbud til Mayrhofen

Vil du gerne på skiferie til Mayrhofen? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Mayrhofen noget for dig?