Alpe d´Huez

Skiferier til Alpe d'Huez Byen der topper alle solstatistiker

Hvis du ønsker Bluebird Days med nyfalden sne og solskin fra en klar himmel, så er Alpe d'Huez stedet at være. Byen med 300 årlige solskinsdage topper solstatistikkerne over skidestinationer i Alperne.

Her får du adgang til det 250 kilometer store område "Les Grandes Rousses”, der giver underholdning til såvel de mindste som de største. Alpe d'Huez er et sandt overflødighedshorn af muligheder, også udenfor pisten.

Fem hurtige om Alpe d'Huez

  • Snesikker
  • Masser af sol
  • Børnevenlig
  • Fabelagtig afterski
  • Masser af muligheder udenfor pisterne

Læs mere om Alpe d'Huez her

Fakta om Alpe d´Huez

250 km pister

81 lifte

110 kmBlå pister
79 kmRøde pister
61 kmSorte pister

Alpe d´Huez

Byens højde 1860 m

Højeste skiløb 3330 m

Liftkapacitet 90000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 16 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Marmotte 2300

Stadium Piste

Signalet

Pic Blanc

Vores indkvarteringer i Alpe d'Huez

AccommodationTypes

er det fordi, det er nat Hvis solen ikke skinner i Alpe d'Huez

Byens gamle motto er faktisk ikke langt fra sandheden. Alpe d'Huez har med sine 300 årlige solskinsdage længe toppet de officielle solstatistikker over skidestinationer i Frankrig og Alperne.

Så til dig der elsker skiløb under en dybblå himmel, findes der ikke en mere oplagt skidestination. I Alpe d'Huez får man dækket behovet for sne og for sol på en og samme skiferie.

På ski i Alpe d'Huez

Skiområdet omkring Alpe d'Huez er genialt bygget op, så skiløbere på alle niveauer kan tage del i glæderne. Det 249 kilometer store område "Les Grandes Rousses" er indrettet således, at alle de begyndervenlige pister udgår direkte fra byen, mens de større udfordringer venter længere ude i skiområdet. Uanset om du er til sorte eller blå pister, så starter skidagen ved det kæmpemæssige plateau lige oven for byen. Du kan altid komme hurtigt og nemt til og fra pisterne, hvis du trænger til en pause.

Fra plateauet starter skieventyret i 1800 meters højde, og fortsætter til toppen Pic Blanc i 3330 meter over havets overflade. Man behøver ikke den vilde fantasi til at forestille sig udsigten herfra. Her får man et betagende indtryk af Alpernes majestætiske storhed. På dage med bare nogenlunde sigtbarhed, kan man se Mont Blanc. Udsigten er - ja, ganske bjergtagende - og så absolut en af de store glæder ved at stå på ski i Alperne.

Europas længste sorte piste

Fra Pic Blanc er der både sorte, røde og blå valgmuligheder, når det atter går nedad. "Le Tunnel" fører dig gennem bjergsiden og ud på den anden side til, hvad der kun kan beskrives som udfordrende skiløb. Umiddelbart efter tunnellen går det stejlt nedad.

Er du mere til blå og røde pister, kan du tage kabineliften samme vej over bjerget, hvorfra det går mere jævnt ned mod byen.

Du kan også vælge den 16 kilometer lange "Sarenne"-pist, som er Europas længste sorte pist. "Sarenneturen", som pisten populært bliver kaldt, slipper sit tag i dig nedenfor byen, hvorfra du kan tage liften tilbage til Alpe d'Huez by.

Autenticitet og moderne by

Når du booker en skirejse til Alpe d'Huez, kan du glæde dig over den autentiske charme i den gamle bydel med huse i træ og sten. Her ligger blandt andet Nortlanders eget Hotel Le Chamois.

Derudover byder den mere moderne bydel på fantastiske indkøbsmuligheder med et indkøbscenter, der gør ferieshopping behageligt - selv i snevejr. Her kan du blandt andet købe et par af de i hele Frankrig obligatoriske tætsiddende badebukser til en svømmetur i byens opvarmede pool.

Gastronomi i Alpe d'Huez

Byen er meget mere end bare skiløb og 21 hårnålesving inden etape-opløbet i Tour de France. Vi er jo i Frankrig, så gastronomi er der masser at finde. Et godt foodie-fif er at søge lidt væk fra byen. Med skiene på kan man finde nogle helt fantastiske og autentiske spisesteder. Søg mod nabobyen Villard Reculas med Signal-liften og prøv La Bergerie du Villard, hvor der dufter dejligt af pejsebrænde fra den let frønnede træhytte. På en flot terrasse lige ved trægrænsen kan du nyde ægte, og billig, fransk landkøkken.

Hvis man mangler motivation for at prøve Sarenne-turen, kan Auberge de la Combe Haute for enden af pisten sikkert gøre tricket. Rammerne er holdt i charmerende autentisk alpestil, og her bydes på alpine lækkerier med alt fra det salte og søde køkken. Det fede ved det hele er, at man bare tager firestolsliften tilbage til byen og slår mave undervejs.

For tips andre gode spisesteder, kan vores guider og hotelpersonale helt sikkert hjælpe.

Afterski

Afterski- og restaurantkæden La Folie Douce, som er kendt for festlig après-ski i terrænnet, byder op til dans og ballade i Alpe d'Huez. Her holder Nortlander naturligvis til indtil solen sænker sig, og det er tid til at løbe det sidste stykke ned til byen.

Charmerende alpeby med begyndervenlig skiferie

Der findes mange årsager til at lade skiferien gå til Alpe d'Huez. Her er vitterligt noget for alle: børnevenligt skiområde, aggressive pister, en charmerende og pulserende by, gode spisesteder samt rig mulighed for fest og farver.

Vores mest populære ophold i Alpe d'Huez

Få et tilbud til Alpe d'Huez

Vil du gerne på skiferie til Alpe d'Huez? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.