Obergurgl

Højt skiløb i lækre omgivelser Skiferie til Obergurgl

Velkommen til Obergurgl, en lille by beliggende i hjertet af Öztal-området. Med sine imponerende 1.930 højdemeter, er Obergurgl ikke bare en by, men en ægte alpin oase.

I Ötztal-Alperne i Tyrol, tæt på den italienske grænse, ligger Obergurgl med smukke bjergtoppe til alle sider. Denne lille perle i de østrigske Alper byder på en enestående kombination af spektakulær natur, førsteklasses skiløb og en gæstfri atmosfære, der vil få dig til at føle dig hjemme. Byens beliggenhed i 1.930 meters højde, gør det til et af de højst beliggende skiresorter i Europa.

Fem hurtige om Obergurgl 

  • Snesikkert skiløb 
  • Effektivt liftsystem 
  • Gode off-piste muligheder 
  • Ski-in/ski-out fra de fleste hoteller 
  • God til skifamilien der vil bo på lækkert hotel 

Læs mere om Obergurgl her 

Fakta om Obergurgl

111 km pister

90 lifte

60 kmBlå pister
33 kmRøde pister
18 kmSorte pister

Obergurgl

Byens højde 1930 m

Højeste skiløb 3030 m

Liftkapacitet 43000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Favoritter i Obergurgl

Snesikkert og høj beliggenhed Skiløbet i Obergurgl

Obergurgl er kendt som et paradis for skientusiaster, og det er ikke svært at forstå hvorfor. Med sine imponerende højdemeter byder Obergurgl på gode snestatistikker og mulighed for skiløb fra november til maj.

Med hoteller der ligger tæt på pisten, behøver du ikke gå langt for at opleve de sneklædte tinder og pisterne, der strækker sig fra 1.800 meters højde og helt op til imponerende 3.080 meters højde. Denne høje beliggenhed garanterer ikke kun en fantastisk udsigt over det omkringliggende landskab, men også enestående snesikkerhed, der sikrer optimale skiforhold hele sæsonen igennem.

Obergurgl er et af de eneste skiresorter, som ikke ligger ved en gletsjer, der med sin snestatisik kan holde pisterne åbne næsten året rundt. Selve Obergurgls/Hochgurgl skiområde strækker sig over 112 pistekilometer og 25 lifter, og går du og drømmer om off-piste, så kan du glæde dig til et stort off-piste område med helt uberørt sne.

Skiområdet er faktisk delt op i to, Obergurgl og Hochgurgl. De to områder er dog perfekt forbundet af en kabinelift, som kører på tværs af dalen. Forskellen mellem de to dele af skiområdet kan beskrives som, at Hochgurgl betragtes som et familieområde, hvor pisterne er lange og brede. Der er mulighed for at stå langt på ski, uden at skulle bruge lang tid i liften. I Obergurgl er skiløbet en smule mere udfordrende, og nogle af pisterne er lidt stejlere, så til den lidt mere øvede skiløber er der mulighed for et par udfordringer. Til trods for skiområdets størrelse, er der noget for alle og masser af muligheder, og du kan endda få følelsen af at tage på udflugt, ved at prøve de mange forskellige restauranter og spisesteder på pisterne.

På ski i Obergurgl

Liftsystemet i Obergurgl er så effektivt og velfungerende, at du ikke kommer til at kede dig i lift-køer - du finder ingen massive kødannelser og der er optimal sammenhæng. Dejligt! Du får følelsen af at have pisterne for dig selv, og at du kan glide fra pisten og i den næste lift uanset tidspunkt på dagen. En skjult perle, med tilpas brede pister, der giver god mulighed for at lave en masse lækre selvtillidssving.

 

De 112 kilometer snesikre pister strækker sig i blå, røde og sorter pister, med et moderne liftsystem, der gør Obergurgl-Hochgurgl skiområdet til en drømmedestination for den kræsne skiløber. Obergurgl og Hochgurgl er forbundet med liften “Topexpress Gurgl”, så du kommer fra den ene bjergtop til den anden på kun 12 minutter.

Aftenskiløb og off-piste

Bliver du ikke mæt af at suse pisterne tynde om dagen, er der mulighed for aftenskiløb hver mandag fra midt december til slutningen af marts. Her får du en uforglemmelig aften under stjernehimlen, så kan du få en exceptionel oplevelse på den 8 kilometer lange pist no. 6, som bliver oplyst.

Er de 112 pistekilometer og aftenskiløbet ikke nok, så er der et endnu større uberørt off-piste område i Obergurgl. Det er bestemt ikke off-piste mulighederne der mangler i skiområdet. Mellem Obergurgl og Hochgurgl er der overvældende mange muligheder for at lade skiene tage et par sving i den urørte sne. Vi anbefaler dog, at du tager en af de lokale guider med, for der kan være lavinefare i det store område.

Mulighed for op til 363 pistekilometer

En lækker lille detalje i Obergurgl er, at ved køb af liftkort til mere end tre dage får du adgang til hele Ötztal, som blandt andet Sölden med sine 144 kilometer pister. Sölden og resten af Ötztal kan nås med skibus, og dermed 363 pistekilometer i alt. Som skiferiegæst kan du vælge fra hele Ötztals pistemenuen, så du får alt fra dalens små og fine skiområder, til Alpernes mest populære destinationer.

Med liftkortet får du blandt andet også adgang til det populære James Bond museum “007 Elements”, som ligger på bjergtoppen bergstoppen Gaislachkogl i Sölden. Så hvis der er gemt en lille James Bond-fan i maven på dig, kan du både få en dejlig dag med skiløb i Sölden og få fan-lysten stillet.

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Obergurgl her

Læs mere om byen Obergurgl her

Hyggelig og autentisk Om byen Obergurgl

Obergurgl og Hochgurgl bliver ofte omtalt som “Alpernes diamant”, og det er altså ikke helt uden grund. Her får du både få mennesker, gode pister, høj beliggenhed og et lille hyggeligt skiområde der fungerer fint. Alle disse forhold og et lille strejf af eksklusivitet gør, at det er lidt af en diamant at besøge.

Skiområdet og byen har fået strenge ordre på ikke at må tilbygge, på grund af en naturfredning, så du skal ikke forvente at byen bliver større. Heldigvis for det, for så bevarer Obergurgl sin charme, hygge og originalitet. Selvom Obergurgl har et enestående liftsystem, er det eneste de kan gøre, er at opgradere deres liftsystemer og hoteller. Og hvem elsker ikke et liftsystem der er effektivt og nyt.

Obergurgl er en lille hyggelig og autentisk østrigsk by med en skole, indkøbsmuligheder og hvad du ellers kan forvente af en lille by. Alt du skal gøre for at opleve dette fine, lille skiområde er, at køre en halv times tid længere end hvis du skal til Sölden.

Læs mere om vejret i Obergurgl her

Sådan spiser du

De fleste hoteller i Obergurgl er med halvpension, så du skal ikke gøre de store overvejelser over hvilken mad du skal spise. Men skulle du alligevel få lysten til at gå på opdagelse i Obergurgls hyggelige lille by, er der flere restauranter med forskellige kulinariske tilbud. Overvejende med udgangspunkt i det tyrolske køkken.

Restauranterne på pisten er også et besøg værd, og du finder mange hyggelige steder rundt om i skiområdet. Der bliver serveret lokale specialiteter i de mange fine hytter, alt fra lokale platter til “würst mit pommes”.

Når du er på ski, vil vi anbefale dig at tage dig tid til at holde en pause ved det smukke Top Mountain Star, som er en café der ligger ved bjergtoppen Wurmkogl i Hochgurgl. Du får en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over Ötztal og Dolomitterne i Italien. Det er ikke en restaurant, så du kan ikke spise din frokost her, men der er mulighed for at nyde den smukke udsigt fra 3.082 meters højde med en kold øl eller varm kakao.

Nu når vi snakker om frokost, så vil vi anbefale dig et sted på pisten i Obergurgl, hvor du får serveret din mad af personalet i flotte lokale folkedragter. Det hedder Hohe Mut Alm, og du kan både nyde solen på deres loungeterrasse og nyde deres fantastiske mad. Men i virkeligheden er det blot at holde din pause, lige der hvor det passer dig, du finder nemlig hele 14 dejlige restauranter i skiterrænet.

Afterski i Obergurgl

Godt nok er Obergurgl ikke den største by i Alperne, men du finder naturligvis også et par gode afterski barer i byen. Du kan sagtens forvente et par festlige hytter på bjerget, og umbrella-barer der serverer en kold øl.

Du kan starte din afterski på bjerget på Nederhütte, hvor afterskien starter klokken 16. Her kan du danse eftermiddagen væk, på deres store solterrasse. Når du kommer ned fra pisten, kan du fortsætte festen eller tage en øl mere på Fassl bar, hvor der bliver spillet musik fra alle tidsaldre. En af de helt traditionelle umbrella-barer der ligger i Obergurgl, er Schirmbar Edelweiss, hvor du kan få lokal brygget øl eller et par lækre drinks inden du smutter ind på dit hotel og spiser aftensmad. I den lidt finere ende af afterski, finder du Hotel Jenewein, som har en lidt mere luksuriøs umbrella-bar, hvor du kan snuppe en drink på deres store lækre terrasse med den perfekte udsigt til pisterne.

Her kan du lade din elbil

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved Festkoglbahn, men der er flere i byen. Spørg guiderne for mere information, når de ringer ugen før afrejse.

Læs mere om events i Obergurgl her

Vores indkvarteringer i Obergurgl

AccommodationTypes

Kælkebane og E-Gokart Events i Obergurgl

Godt nok er skiløbet i Obergurgl fantastisk, men der er også andre aktiviteter at hygge sig med.

Byen er måske ikke den største i Alperne, men det betyder ikke at du skal kede dig efter en dag på pisterne. Voksen, barn, ung eller gammel, så er der lidt for enhver smag. Alt fra sus i maven til vandpjaskeri. I Sölden kan du også lave piruetter på skøjtebanen, eller prøve kræfter med curling.

Kælketur for alle

Hvem elsker ikke at få et godt sus i maven? - det kan både børn og voksne få, på en kælketur i den lille bjergby. På toppen af Hochgurgl og ned til dalen Pill, kan du suse ned gennem det smukke snedækkede bjerglandskab. Kælkebanen er åbent dagligt, og ligger i 2.154 meters højde, så snegarantien skal du ikke være bange for. Du lejer kælken flere steder i byen eller på toppen ved liften. Selve kælkebanen er 2,3 kilometer lang og turen ned er afvekslende med sine 25 sving, hvor du både får nåletræer og imponerende udsigter. Det kan godt være, at kælkebanen ikke er den længste du finder i Alperne, men den kan derimod prale af et fald på 369 meter og er stejlere end nogle af de længere kælkebaner i Alperne. Så hvis du jagter et rigtigt sus, kan du få masser af fart på her. Du kan være helt rolig, kælkebanen krydser ingen pister, så du har sneen på kælkebanen helt for dig selv.

En enkelt aften om ugen holder kælkebanen åbent og er oplyst helt frem til klokken 22.30.

Vandhunde og sportsaktiviteter

Hvis du tager skibussen til Sölden, ligger Freizeit Arena midt i byen, som er et fritidscenter. Så hvis der er et par vandhunde i selskabet, finder du her et lille badeland med sauna og dampbad. Er der derimod nogle i selskabet der trænger til flere aktiviteter end skiløbet, er der også en keglebane, et styrkecenter og en sportshal, hvor der blandt andet er mulighed for at spille badminton og basketball.

Langrend

Er du klar på at prøve kræfter med noget nyt? - eller du har måske prøvet det før - langrend. Om din stil er skating eller klassisk, om du er nybegynder eller konkurrenceatlet, så er der mulighed for at stå på langrend. Oppe i terrænet finder du 12 kilometer fantastiske langrendsløjper.

E-Gokart

Ved Bobsla kan du få fart under fødderne, hvis du ikke har fået nok fart på pisten. Bobsla er et elektrisk køretøj, der mest minder om en elektrisk Gokart - bare på sne. Så hvis du gerne vil have lidt fart under benene og glide lidt rundt i sneen, så kan du leje et par e-gokart, og en instruktør vil vise jer rundt.

Arrangement med guiderne

I Obergurgl har vi også et godt ugeprogram til dig, som vores dygtige guider arrangerer. Arrangementerne varierer fra sæson til sæson, og nogle er mod ekstra betaling.

  • Pistevisning
  • Fælles frokost

Udover de nævnte aktiviteter, findes der andre muligheder - det er kun fantasien der sætter grænser. For mere information, kan I spørge guiderne, når de ringer ugen før afrejse.

 

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til Obergurgl

Vil du gerne på skiferie til Obergurgl? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Obergurgl noget for dig?