Italien

Skiferie til Italien Brede boulevarder og gæstfrihed

Alt skal være lækkert i Italien. Det skal se godt ud, det skal smage godt og vi skal have det godt. Italienerne har sans for La Dolce Vita fra nord til syd i det dejlige skistøvleland.

En skiferie til Italien er lig med brede og meget velfriserede boulevarder i terrænet.

Skiløbet i Italien er ganske enestående, for de elsker selv at stå på ski mens de har det lækkert.

Grunde til at tage til Italien på skiferien

  • De italienske skisportsbyer er billigere.
  • Italienerne er verdensmestre i at præparere deres pister.
  • Italiensk mad smager bedre end mange andre steder i Alperne.

Vi elsker Italien og deres måde at dyrke det lækre ved skiløbet, og anbefaler varmt at se vores destinationer til en skiferie i Italien.

Her kan du læse mere om skiferie i Italien

Vores destinationer til skiferie i Italien

Skiferie til Italien Vinterferie i Italien

Alt skal være lækkert i Italien, også pisterne. Skiferie i Italien betyder pister og mad, der er præpareret i verdensklasse.

"Vi er alle pilgrimme, der søger mod Italien". Sådan sagde Goethe, og vi er på ingen måde uenige, for Italien ER fortryllende!

Hvis der er noget man kan være sikker på når skiferien går til Italien, så er det pister, der nat efter nat bliver friseret og plejet som var det håret på en supermodel på vej ned ad podiet til et modeshow.

Livsnydere vil elske en skiferie til Italien

Italienerne er livsnydere med en historisk sans for det skønne, det smukke og det velsmagende. Måltidet og kvaliteten af råvarerne er det centrale omdrejningspunkt for stort set alle italienere.

Så meget, at det er svært for mange unge italienske mænd at forlade mamas køkken og flytte hjemmefra. Maden smager simpelthen for godt. Det er så absolut en fordel, som mange madglade skiløbere udnytter til fulde med en skiferie til Italien.

Maden er god i Italien når du er på ski

Og så er der maden. Oh, hvor elsker italienerne deres mad, og vi følger trop. Blandt de mange varianter af italiensk gestik er fingerkysset nok det mest udbredte og genkendelige verden over.

Bevægelsen, hvor man sætter sin lukkede hånd til munden, kysser den mens man lader fingrene åbne sig som en blomst, er den ultimative måde at vise, at man savner ord for hvor lækkert et måltid, man lige har spist. Vil du have en italieners anerkendende nik, er dette den korteste vej til det.

Hvorfor tage på skiferie til Italien?

Man får meget for pengene! Italien byder på value for money, historiske destinationer, familiedrevne hoteller og fantastisk mad og vin. På pisterne er præparering og sneproduktionen er enestående, liftkøerne er generelt minimale og transfers er relativt korte. Den korteste transfer er på omtrent en times motorvejskørsel til Sauze d'Oulx fra Torino lufthavn.

Italien er måske det mindst kendte land af "The Big Four" i Alperne, og det er både en skam og en fordel. Det er synd for Italien, men dejligt for os, der elsker skiløb og støvlelandet generelt.

Alsidige pister gør skiferien til Italien perfekt

Variationen er stor, du finder kæmpestore skiområder som Canazei med det tilhørende mere end 1.200 pistekilometer store netværk Superski Dolomiti. Der er også den kendte Aosta-dal mellem Piemonte og Frankrig med Cervinia, der giver adgang til skiløb i schweiziske Zermatt med gletsjerskiløb og kun en spytklat fra Matterhorns ikoniske Toblerone-spids.

En gammel hæderkronet klassiker er italienske Sestriere, der blandt har været værtsby for de olympiske vinterlege i 2006, og som del af det store Via Lattea-netværk byder på hundredevis af pistekilometer.

Skiferie til Italiens hemmelige skisportsbyer

Men der er også et hav af små perler, hvor skiløbet ikke desto mindre er fabelagtigt og pladsen ved liften rigelig.

Det unikt familievenlige Passo Tonale er et fremragende eksempel, hvor alt er centreret, så det er praktisk talt umuligt at fare vild. Champoluc er et glimrende eksempler på en destination, der stadig er ufortjent under radaren ved de fleste.

Italien er et mekka for skiferie med børn

Består gruppen af børn eller begyndere, der skal på skiferie i Italien for første gang, byder Livigno på øvebakker lige uden for døren af langt de fleste hoteller og lejligheder. I Livigno og Passo Tonale tilbyder Nortlander børneskiskole, mens det ofte også er muligt at bestille skiskole på voksenhold. Se mere om skiskoler i Alperne her.

Ferie på ski med italiensk gæstfrihed

En talemåde fra restaurationsbranchen siger, at den optimale personalesammensætning er at sørge for at ansætte en fransk kok og en italiensk tjener (og en schweizisk bogholder).

Det er naturligvis bare for sjov, men der er nu alligevel noget om det. De er generøse og omsorgsfulde værter med en evne til at føle dig som en helt særlig privat gæst. 

Italienerne er verdensberømte for deres store kærlighed til deres kære "bambini". Det er bestemt ikke uden grund, at restauratøren Tony fra Lady og Vagabonden i Disneys tegnefilm er italiener. Han passer perfekt ind i profilen som den gæstfrie vært, der overøser sine gæster med opmærksomhed og livsglæde.

Gastronomi på skiferien i Italien

Pasta, risotto, ossobuco, pizza, gelato og tiramisu. Ja, rækken af det italienske køkkens klassikere er nærmest endeløs, og tænderne løber i vand hos enhver, der holder af, at det smager godt. Noget af det, der gør italiensk mad så forbandet lækkert er forkærligheden for gode råvarer. En belejlig detalje er, at trøffelsæsonen kører stort set hele vinteråret med de hvide trøfler fra oktober til januar og de sorte trøfler fra januar til sidst i april. 

Dybest set er italiensk kogekunst simpelt, og visse gastronomer påstår, at en italiensk ret med mere end fire-fem ingredienser ikke er en italiensk ret. Det er netop denne ukomplicerede tilgang, der gør at råvarernes kvalitet bare skal være lige i øjet. Denne simplicitet og velsmag får man overalt i Italien. Og så er der jo selvfølgelig den obligatoriske espresso, som prikken over i'et.

Barolo, Amarone, Brunello, Prosecco, Friuli, Chianti og Vin Santo. Italiens vinkort er blandt de mest varierede og komplekse i hele verden. Intet land har så mange forskellige druesorter at byde på, så der er rigeligt at lade sine sanseorganer pirre med. I de kølige norditalienske bjergregioner er særligt de hvide vine i absolut verdensklasse, og den lokale stolthed over kvaliteten af de flydende varer er umiskendelig og generøs.

Bylivet på Italiens skisteder

De fleste byer spækket med shoppingmuligheder, gode cafeer og restauranter. Italienernes traditioner for afterski står måske lidt i skyggen af især Østrig, men ikke desto mindre er der masser af muligheder for at gå i byen. Stilen er mere traditionelt diskotek og club-agtig, som man ser det alle andre steder.

Her kan du læse mere om skiferie med venner og afterski. Så i tilfælde af, at skiløbet ikke lige fænger, er der mange andre spændende aktivitetsmuligheder.

I Italien er det billigt at være på skiferie

Leveomkostningerne i Italien er en smule billigere end i Nordeuropa, så du får tingene til en lidt billigere penge end derhjemme. Men der er et sksiportssted, hvor det er endnu billigere, og det er Livigno. Byen er toldfri, og her får du endnu mere for dine Euro end andre steder i Alperne. Ikke alene er de basale varer en smule billigere, men indkøb af skiudstyr er oplagt at foretage her.

Vi tilbyder også skirejser til mange andre snesikre ski destinationer i både Italien, Østrig og Frankrig.

Fly fra Kastrup til Italien

Få et tilbud til Italien

Vil du gerne på skiferie til Italien? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Skiløber kaster med sne foran snedækkede bjerge og blå himmel på skiferie i Cervinia med Nortlander

Hvor vil du hen? Her er vores øvrige muligheder i Alperne