Italien

Tag på skiferie til Italien Vinterferie i Italien

"Vi er alle pilgrimme, der søger mod Italien"

Sådan sagde Goethe, og vi er på ingen måde uenige, for Italien ER fortryllende!

Alt skal se lækkert ud i Italien, også pisterne. Skiferie i Italien betyder pister præpareret i verdensklasse. Hvis der er noget man kan være sikker på når skiferien går til Italien, så er det pister, der nat efter nat bliver friseret og plejet som var det håret på en supermodel på vej ned ad podiet til et modeshow.

Og så er der maden. Oh, hvor elsker italienerne deres mad, og vi følger trop. Blandt de mange varianter af italiensk gestik er fingerkysset nok det mest udbredte og genkendelige verden over. Bevægelsen, hvor man sætter sin lukkede hånd til munden, kysser den mens man lader fingrene åbne sig som en blomst, er den ultimative måde at vise, at man savner ord for hvor lækkert et måltid, man lige har spist. Vil du have en italieners anerkendende nik, er dette den korteste vej til det.

Velkommen til skiferien i La Bella Italia!

Hvorfor tage på skiferie i Italien?

Man får meget for pengene! Italien byder på value for money, historiske destinationer, familiedrevne hoteller og fantastisk mad og vin. På pisterne er præparering og sneproduktionen er enestående, liftkøerne er generelt minimale og transfers er relativt korte. Den korteste transfer er på omtrent en times motorvejskørsel til Sauze d'Oulx fra Torino lufthavn.

Italien er måske det mindst kendte land af "The Big Four" i Alperne, og det er både en skam og en fordel. Det er synd for Italien, men dejligt for os, der elsker skiløb og støvlelandet generelt.

Alsidige og snesikre pister samt verdens største skiområde

Variationen er stor, du finder kæmpestore skiområder som Canazei med det tilhørende mere end 1.200 pistekilometer store netværk Superski Dolomiti. Der er også den kendte Aosta-dal mellem Piemonte og Frankrig med Cervinia, der giver adgang til skiløb i schweiziske Zermatt med gletsjerskiløb og kun en spytklat fra Matterhorns ikoniske Toblerone-spids.

Men der er også et hav af små perler, hvor skiløbet ikke desto mindre er fabelagtigt og pladsen ved liften rigelig. Det unikt familievenlige Passo Tonale er et fremragende eksempel, hvor alt er centreret, så det er praktisk talt umuligt at fare vild. Pontedilegno-Tonale, Champoluc og særligt Gressoney er glimrende eksempler på destinationer, der stadig er ufortjent under radaren hos de fleste skiløbere.

Mekka for skiferie med børn

Består gruppen af børn eller begyndere, der skal på skiferie i Italien for første gang, byder Livigno på øvebakker lige uden for døren af langt de fleste hoteller og lejligheder. I Livigno og Passo Tonale tilbyder Nortlander børneskiskole, mens det ofte også er muligt at bestille skiskole på voksenhold. Vi kan dog ikke garantere, at skiskolen afvikler voksenhold ved for få tilmeldinger. Hvis der ikke er en dansk instruktør til dit barns hold, så kører minimum én af vores guider med som oversætter. Se mere om skiskoler i Alperne her.

Italienerne er verdensberømte for deres store kærlighed til deres kære "bambini". Det er bestemt ikke uden grund, at restauratøren Tony fra Lady og Vagabonden i Disneys juleshow er italiener. Han passer perfekt ind i profilen som den gæstfrie vært, der overøser sine gæster med opmærksomhed og livsglæde.

Gastronomi i Italien

Pasta, risotto, ossobuco, pizza, gelato og tiramisu. Ja, rækken af det italienske køkkens klassikere er nærmest endeløs, og tænderne løber i vand hos enhver, der holder af, at det smager godt. Noget af det, der gør italiensk mad så forbandet lækkert er forkærligheden for gode råvarer.

Dybest set er italiensk kogekunst simpelt, og visse gastronomer påstår, at en italiensk ret med mere end fire-fem ingredienser ikke er en italiensk ret. Det er netop denne ukomplicerede tilgang, der gør at råvarernes kvalitet bare skal være lige i øjet. Denne simplicitet og velsmag får man overalt i Italien. Og så er der jo selvfølgelig den obligatoriske espresso, som prikken over i'et.

Barolo, Amarone, Brunello, Prosecco, Friuli, Chianti og Vin Santo. Italiens vinkort er blandt de mest varierede og komplekse i hele verden. Intet land har så mange forskellige druesorter at byde på, så der er rigeligt at lade sine sanseorganer pirre med. I de kølige norditalienske bjergregioner er særligt de hvide vine i absolut verdensklasse, og den lokale stolthed over kvaliteten af de flydende varer er umiskendelig og generøs.

Bylivet på Italiens destinationer

De fleste byer spækket med shoppingmuligheder, gode cafeer og restauranter. Italienernes traditioner for afterski står måske lidt i skyggen af især Østrig, men ikke desto mindre er der masser af muligheder for at gå i byen. Stilen er mere traditionelt diskotek og club-agtig, som man ser det alle andre stedre.

Så i tilfælde af, at skiløbet ikke lige fænger, er der mange andre spændende aktivitetsmuligheder.

Vi tilbyder også skirejser til mange andre snesikre ski destinationer.

Destinationer i Italien

Canazei

Midt i Dolomitterne ligger den største destination i Valle di Fassa.

Læs mere om Canazei

Byen er udgangspunkt for 500 km. sammenhængende piste og en del af det enorme Superski Dolomiti med 1.220 pistekilometer. Canazei er verdensberømt for sin lange historie indenfor skisport, gæstfriheden og den fantastiske beliggenhed.

Har du spørgsmål til

Canazei?

Kristian Wolsing

Tlf.: 3311 3901

kristian.wolsing@nortlander.dk

Cervinia

Den højest beliggende skidestination i Italien.

Læs mere om Cervinia

Bare et stenkast fra Matterhorn, finder du snesikkert skiløb så det batter, italiensk gæstfrihed så man bliver rørt, og priser som får de andre til at skamme sig.

Har du spørgsmål til

Cervinia?

Frederik Stoltenborg

Tlf.: 3318 8359

frederik.stoltenborg@nortlander.dk

Champoluc

En smuk perle, som betyder ægte skiferie på italiensk.

Læs mere om Champoluc

Champoluc tilhører det største skiområde i Monte Rosa-regionen, der består af tre dale med byerne Champoluc, Gressoney og Alagna. Området byder på både 180 kilometer velpræparerede pister med gode muligheder for off-piste og heliskiing.

Har du spørgsmål til

Champoluc?

Sophie Børglum

Tlf.: 3318 8352

sophie.borglum@nortlander.dk

Gressoney

Et skiparadoks med masser af plads og fabelagtigt skiløb.

Ingen kan helt forstå, hvorfor Gressoney ikke får mere opmærksomhed. Skiløbet er helt i top, især for den kræsne alpinist, og den historiske by er fuld af charme. Det gode ved at Gressoneys plads under radaren er, at masseturismen endnu ikke har haft sit indtog, så der er masser af plads på pisten og ved liften.

Har du spørgsmål til

Gressoney?

Sophie Børglum

Tlf.: 3318 8352

sophie.borglum@nortlander.dk

Livigno

Det toldfrie område byder på hyggelig og afslappende italiensk atmosfære.

Læs mere om Livigno

Den charmerende by er et harmonisk mix af nyt og gammelt og byder på gode shopping-muligheder til dem, der trænger til en snefri dag. Kan du til gengæld ikke få nok af sneen, vil du i Livigno glæde dig over, at der for det meste er nok af den.

Har du spørgsmål til

Livigno?

Kristian Wolsing

Tlf.: 3311 3901

kristian.wolsing@nortlander.dk

Passo Tonale

Er du til lange nedfarter med maksimal tid på pisten og minimal tid i liften?

Læs mere om Passo Tonale

Hvis du sidder og nikker lige nu, så skal du tage en tur op på Presena-gletsjeren i 3.016 meters højde. Herfra kan du køre hele vejen ned til de charmerende italienske byer Ponte di Legno og Temu i 1.150 meters højde.

Har du spørgsmål til

Passo Tonale?

Frederik Stoltenborg

Tlf.: 3318 8359

frederik.stoltenborg@nortlander.dk

Pontedilegno-Tonale

En perle af skioplevelse udover det sædvanlige.

Området ligger i 1800 meters højde og byder på 120 km pister, samt et godt liftsystem. Her er der noget for enhver. Du finder du både brede blå boulevarder ned i dalen, men også de lidt mere udfordrende røde og sorte pister.

Har du spørgsmål til

Pontedilegno-Tonale?

Frederik Stoltenborg

Tlf.: 3318 8359

frederik.stoltenborg@nortlander.dk

Sauze d'Oulx

Det natursmukke skiområde er en del af det verdensberømte pistenetværk "Via Lattea".

Læs mere om Sauze d'Oulx

Størstedelen af Sauze d'Oulx ligger under trægrænsen. Dette giver fantastiske nedkørsler i de mange skovpister, og frokosten kan nydes ved en af de hyggelige restauranter i terrænet. Blandt de 400km. nedfarter byder Sauze d'Oulx på de lidt lettere piste, dog findes der gode off piste muligheder.

Har du spørgsmål til

Sauze d'Oulx?

Frederik Stoltenborg

Tlf.: 3318 8359

frederik.stoltenborg@nortlander.dk

Sestriere

Olympisk skiløb i herlige italienske omgivelser.

Læs mere om Sestriere

Det klassiske italienske skisportssted har en beliggenhed i 2035 meters højde og ligger centralt i det 400 kilometer store skiområde "Via Lattea", som på dansk betyder "Mælkevejen"

Har du spørgsmål til

Sestriere?

Frederik Stoltenborg

Tlf.: 3318 8359

frederik.stoltenborg@nortlander.dk

Val Gardena

Charmerende destination med adgang til et overflødighedshorn af pistekilometer.

Læs mere om Val Gardena

Val Gardena er del af det gigantiske område "Superski Dolomiti", som alt i alt består af godt 1.200 km piste og 450 lifte fordelt på i alt 12 skisportsteder! En nærmest uudtømmelig kilde til fedt skiløb.

Har du spørgsmål til

Val Gardena?

Kristian Wolsing

Tlf.: 3311 3901

kristian.wolsing@nortlander.dk

Lad os hjælpe med at finde din skiferie til Italien 
skriv eller ring på 70 10 50 95

Destinationer i Italien

Rejser i Italien