Livigno

Toldfri og livlig Skiferie til Livigno

Livigno er en by der emmer af italiensk charme og gæstfrihed. Her er en laid-back atmosfære, som du kun kan finde det i Italien.

Ikke nok med det, så kan byen også prale af at være indehaver af et storslået skiområde, hvor alle kan være med.

Når lifterne lukker og slukker for dagen, er der masser at give sig til i byen. Her finder du toldfri shopping, et væld af restauranter, barer og generelt masser af liv.

 

Fem hurtige om Livigno

  • Toldfri by
  • God shopping
  • Velpræparerede pister
  • Gode snestatistikker
  • Skiløb til alle niveauer

Læs mere om Livigno her

Fakta om Livigno

115 km pister

32 lifte

30 kmBlå pister
65 kmRøde pister
20 kmSorte pister

Livigno

Byens højde 1816 m

Højeste skiløb 2796 m

Liftkapacitet 47300 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Livigno

Mottolino

Lago

Passo del Gallo

Trepalle

Favoritter i Livigno

Livigno har det hele Skiløbet i Livigno

Hvis et toldfrit skiområde oven i købet fuldt ud kan sammenlignes med andre italienske topområder, bør grundstenen til en varig succes være lagt. Sådan er det også, når vi taler om en skiferie i Livigno.

På en skiferie til Livigno er der skiløb for alpinister på alle niveauer. Lige omkring byen er der store områder, hvor begyndere, børn og let øvede skiløbere kan slå sig løs og lære at stå på ski the italian way.

Områdets pisteudvalg henvender sig fantastisk godt til begyndere og let øvede skiløbere, og så er liftsystemet enestående effektivt og moderne i Livigno.

Det kører bare.

På ski i Livigno

1.815 meter over havet er højt efter italiensk målestok, og temperaturerne holder sig godt, så der ikke bliver for varmt. Her i Livigno er snestatistikken nemlig i top, ligesom solen skinner lidt mere end andre steder.

Det betyder, at du ofte har gode chancer for, at nyde udsigten i det smukke område, der med en placering i et naturreservat, også er lidt bedre end andre gode steder.

Læs mere om vejret i Livigno her.

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Livigno her.

To bjergsider

Pisterne på de to bjergsider 'Carosello' og 'Mottolino' er velpræparerede, og de nemmeste nedfarter er koncentreret omkring byen. Det eneste lille minus er, at de to bjergsider kun hænger sammen med bus. Men hvad gør det, når resten af Livigno giver dig så mange plusser i stedet.

Helikopter-ski og snowparks i Livigno

Selvom Livigno ikke er stedet med de stejleste pister og de mest uregerlige pukler, er der stadig masser af udfordringer at finde. Er du til freeride skiløb udover det sædvanlige, er Livigno et af de få steder i Europa, som tilbyder heli-skiing, og her får man et adrenalinkick og masser af first tracks.

Foretrækker du derimod at lave tricks i parken, kan du øve dig i en af de største og mest eftertragtede snowparker i hele Italien.

Dansk børneskiskole i Livigno 

Vi tilbyder Dansk børneskiskole i Livigno. Undervisningen varetages af danske instruktører fra Ski School Online, der brænder for skiløb og tilbyder en moderne og positiv undervisningsstil. Du kan se priser og læse mere om vores danske børneskiskole i Livigno her. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i skønne og livlige Livigno!

Læs mere om byen Livigno her

Toldfrit område Om byen Livigno

Hvis du er restaurant- eller hotelejer i en skiby, hvor man kan slippe af sted med ikke at betale told, er det svært at være utilfreds. Gæsterne brokker sig heller ikke.

På grund af sin meget isolerede beliggenhed blev Livigno for mange skisæsoner siden skænket privilegier som toldfrit område.

Vi skal faktisk helt tilbage til Napoleons tid, hvor regeringen mente, det var synd for en fattig og ensom by som Livigno, at indbyggerne skulle belastes yderligere ved at betale told. Livigno er i dag knapt så ensom og isoleret og den er bestemt ikke fattig længere.

På en eller anden snedig vis har byen formået at bibeholde den pengebesparende regulering til stor glæde for alle os der besøger Livigno. Den italienske stats mening om det, tager vi os ikke af nu.

Restauranter og spisesteder i Livigno

De fire kilometer lange by, Livigno, har et godt udvalg af livlige value-for-money pizzeriaer og traditionelle italienske restauranter, og mange af dem er forbundet med hoteller.

I terrænet på både Carosello- og Mottolino-siderne af skiområdet ved ved gondolliftstationerne på toppen er der store selvbetjeningssteder, der også har bordservering. Længere nede i selve terrænet er der også nogle charmerende hytter.

Tre spisesteder i terrænet i tre prislejer

Costaccia. Øverst ved Costaccia-gondolen på Carosello-siden byder Costaccia på selvbetjening eller bordservering. Stedet er travlt besøgt og har en stor terrasse. I selvbetjeningen er der gode sandwiches og pizzaer, mens der i området med bordservering kan findes lidt mere avancerede muligheder som pastaretter og grillet kød, og ofte med en gratis grappa til sidst.

La Tea di Cip e Ciop. Tæt på bunden af den røde piste ned til Carosello-gondolen ligger Tea di Cip e Ciop som en charmerende lille hytte med en hyggeligt indretning og små terrasser med fantastisk udsigt.
Prislejet er i mellemniveauet, og de serverer noget af det bedste mad på bjerget. Blandt favoritterne er fadet med lufttørret kød og ost, tagliatelle med kastanjer og porcini-svampe og spændende risottoer, efterfulgt af en gratis hjemmelavet grappa efter måltidet.

La Stuvetta. Restauranten La Stuvetta, der ligger på toppen af Carosello 3000, har panoramaudsigt, en terrasse og to charmerende træklædte lokaler, der hver tilbyder forskellige køkkentyper. I den ene afdeling serveres traditionelle italienske pastaretter, mens der i den anden diskes op med mere raffinerede retter såsom nudler med kaninragout og lasagne med gratineret asparges. Prislejet er i den lidt højere ende her.

Tre spisesteder i byen i tre prislejer

Bait dal Ghet. Forvent at stå i kø til det meget populære pizzeria Bait Dal Ghet, for de tager ikke mod forhåndsbookinger. Det er dog ventetiden værd at vente, og der er gratis snacks og lidt at drikke til at fordrive ventetiden. Atmosfæren summende og personalet er meget venligt og effektivt. Maden er i den grad pengene værd, og ud over fremragende pizzaer tilbyder de en bred vifte af retter, herunder pasta og bøffer. Og så har de et godt og prisvenligt vinkort.

Bivio Bistrot. De travle, hyggelige, træklædte lokaler på Bivio Bistrot på Bivio-hotellet er udsmykket med alskens artefakter, og menuen inkluderer lækker hjemmelavet pasta (heriblandt en lokal specialitet Pizzoccheri della Valtellina, som er flade pastabånd med ost, kartofler og kål) samt risottoer, steaks og fiskeretter. Der er også en buffet. Vi er mellemlejet, rent prismæssigt.

Camana Veglia. Byens bedste køkken! Camana Veglia, der ligger på hotellet af samme navn nævnes i Michelin-guiden. Udover fem- og syv-retters smagemenuer er der et omfattende à la carte-udvalg. Specialiteter inkluderer foie gras med sauce af granatæble og sød vin eller carpaccio af marineret hjort som forret, mens hovedretterne eksempelvis kan være gåselårs-confit med Laphroaig whisky, svinefilet med rødvinssauce og porcini-svampe eller lækre hjemmelavede pastaretter. Ejeren Carla er altid glad for at anbefale retter, der passer godt sammen med vine fra den omfattende kælder.

Livigno giver ægte italiensk atmosfære 

Stemningen i Livigno by er hyggelig og afslappende. Den byder på ægte italiensk atmosfære med et godt udbud af restauranter med spændende lokal mad fra 'Valtellina'-området.

Den charmerende by er et harmonisk miks af nyt og gammelt og byder på gode shopping-muligheder til dem, der trænger til en snefri dag. Kan du til gengæld ikke få nok af sneen, kan du i Livigno glæde dig over, at der for det meste er nok af den.

Det er derfor heller intet under, at mange vælger at booke deres skiferie til Livigno.

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation ved siden af Bikelivigno, men der er flere i byen. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om events i Livigno her

Vores indkvarteringer i Livigno

AccommodationTypes

Action og skøn natur Events i Livigno

I Livigno er der masser af muligheder for skiløbere, der har mod på at skrue op for spændingen. Guiderne har også et godt ugeprogram til dig.

Paragliding i faldskærm er den perfekte aktivitet for dig, der altid har drømt om at flyve over bjergene. Se de mægtige bjerge i Livigno og få en uforglemmelig oplevelse.

Vandretur i snesko

En gammel, men fantastisk, måde at komme rundt på i den smukke natur i Livigno. Du kan gå og udforske området omgivet af naturen.

Aftenskiløb

I Livigno kan du også stå på ski om aftenen. I vintersæsonen vil du hver torsdag aften kunne tage liften nummer 23, Camposcula, op og stå på ski. En aftentur i terrænet er en smuk og perfekt oplevelse til dig, der ikke kan få nok.

På samme piste kan du hver tirsdag klokken 21:00 se skilærernes opvisning. De viser deres imponerende tricks og det er absolut et syn, der er det hele værd!

 

Heliski i Livigno

Skru helt op for spændingen og tag skiene med en tur i helikopteren! Her oplever du de bedste områder i Livigno fra et andet (fugle)perspektiv. Det er en oplevelse, du aldrig vil glemme!

Flyv med op over de smukke Alpetoppe langt væk fra de trafikerede lifter og de sædvanlige pister. Du bliver sat af på toppen af et uberørt bjerg, hvor du får lov til at skabe de allerførste skispor i den lækreste offpiste.

Arrangementer med Nortlanders guider

Vores dygtige guider i Livigno komponerer og arrangerer hver sæson et godt ugeprogram.

Programmets indhold varierer fra sæsonen til sæson, og visse af arrangementerne sker mod ekstra betaling.

Du kan i selskab med Nortlanders Livigno-guider blandt andet opleve dette:

  • Pistevisning
  • Picnic
  • Kælketur
  • Vinsmagning

Skileje i Livigno

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Livigno. Alle priser er i DKK.

Antal dage 5 5 6 6 7 7 8 8
Ski bronze u. 14 239 259 289 309 319 339 349 379
Ski bronze 399 429 439 469 479 509 519 549
Ski silver 559 589 609 649 659 709 709 759
Ski gold 619 659 719 769 789 849 859 909
Ski platin 829 879 959 1029 1059 1129 1159 1229
Ski og støvler bronze u. 14 359 389 429 459 479 509 529 559
Ski og støvler bronze 579 619 669 709 729 779 789 849
Ski og støvler silver 739 779 839 899 939 999 989 1049
Ski og støvler gold 879 939 999 1059 1099 1169 1199 1279
Ski og støvler platin 1089 1159 1239 1319 1369 1459 1499 1589
Snowboard standard u. 14 239 259 289 309 319 339 349 379
Snowboard standard 459 489 599 639 629 669 659 709
Snowboard og støvler standard u. 14 359 389 429 459 479 509 529 559
Snowboard og støvler standard 639 679 829 879 879 939 939 999
Snowboard superior 619 659 729 779 809 859 889 949
Snowboard og støvler superior 879 939 1009 1069 1119 1189 1229 1309
Hjelm u. 14 99 109 119 129 139 139 149 159
Hjelm 99 109 119 129 139 139 149 159

I Livigno samarbejder vi med forskellige skiudlejninger, da byen er lang og stor, således at skiudlejningen altid vil være tæt på jeres hotel eller lejlighed. Priserne er de samme, uanset hvor du lejer dem henne - og vi skal nok guide dig til det sted, der er tættest på dig.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til Livigno

Vil du gerne på skiferie til Livigno? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

 

Så vil du også synes om .. Er Livigno noget for dig?