Livigno

Skiferier til Livigno En toldfri by

Ta' med Nortlander til Livigno

Livigno er en by der emmer af italiensk charme og gæstfrihed. Her er en laid-back atmosfære, som du kun kan finde det i Italien. Ikke nok med det, så kan byen også prale af at være indehaver af et storslået skiområde, hvor alle kan være med.

Og når lifterne lukker og slukker? Så er der masser at give sig til i byen. Her finder du toldfri shopping, et væld af restauranter, barer og generelt set masser af liv.

5 hurtige om Livigno

Hvis jeg skulle beskrive Livigno i 5 ord, ville det være: 

  • Toldfri by
  • God shopping
  • Velpræparerede pister
  • Gode snestatistikker
  • Skiløb til alle niveauer

Du kan læse mere om Livigno her

Fakta

115 km pister

33 lifte

40 kmBlå pister
55 kmRøde pister
20 kmSorte pister

Livigno

Byens højde 1816 m

Højeste skiløb 2796 m

Liftkapacitet 46000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 5 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Livigno

Mottolino

Lago

Passo del Gallo

Trepalle

Indkvarteringer i Livigno

AccommodationTypes

Skirejser til Livigno Velkommen til Livigno

Toldfrie Livigno

Hvis du er restaurant- eller hotelejer i en skiby, hvor man kan slippe af sted med ikke at betale told. Og hvis det dertilhørende skiområde fuldt ud kan sammenlignes med andre italienske topområder, burde grundstenen til en varig succes være lagt. Sådan er det også, når vi taler om Livigno i Italien.

Livigno blev for mange skisæsoner siden gjort toldfri, på grund af sin meget isolerede beliggenhed. Vi skal faktisk helt tilbage til Napoleons tid, hvor regeringen mente, det var synd for en fattig og ensom by som Livigno, at indbyggerne skulle betale told. Livigno er i dag knap så ensom og bestemt ikke fattig. På en eller anden snedig vis, har de formået, at bibeholde den pengebesparende regulering, til stor glæde for alle os der besøger Livigno. Den italienske stats mening om sagen, tager vi os ikke af lige nu.

For de garvede og nybegynderne 

Med en skiferie til Livigno får du skiløb til alle niveauer. Lige omkring byen er der store områder, hvor begyndere, børn og let øvede skiløbere kan slå sig løs og lære at stå på ski the italian way. Selvom Livigno ikke er stedet med de stejleste pister og pukler, er der stadig masser af udfordringer at finde. Er du til freeride skiløb udover det sædvanelige, er Livigno et af de få steder i Europa, som tilbyder heliskiing - her kan du få et adrenalinkick og masser af first tracks. Foretrækker du derimod at lave tricks i parken, kan du øve dig i en af de største og mest eftertragtede snowparker i hele Italien.

Kort sagt er en skirejse til Livigno til dig der vil have det hele. 

Ægte italiensk atmosfære 

Livigno er hyggelig og afslappende. Den byder på ægte italiensk atmosfære, med et godt udbud af restauranter med spændende lokal mad fra 'Valtelina'-området. Den charmerende by er et harmonisk mix af nyt og gammelt og byder på gode shopping-muligheder til dem, der trænger til en snefri dag. Kan du til gengæld ikke få nok af sneen, kan du i Livigno glæde dig over, at der for det meste er nok af den. Her i Livigno er snestatistikken nemlig i top, ligesom solen skinner lidt mere end andre steder. Det betyder, at du ofte har gode chancer for, at nyde udsigten i det smukke område, der med en placering i et naturreservat, også er lidt bedre end andre gode steder.

Pisterne på de to bjergsider 'Carosello' og 'Mottolino' - er velpræparerede, og de nemmeste nedfarter er koncentreret omkring byen. Det eneste lille minus er, at de to bjergsider kun hænger sammen med bus. Men hvad gør det, når resten af Livigno giver dig så mange plusser i stedet.

Det er derfor heller intet under, at mange vælger at booke deres skirejser til Livigno. 

Vi glæder os til at byde dig velkommen i skønne Livigno!

Skiskole i Livigno

Undervisning starter sent om søndagen fra kl. 13-15.

Ved minimum 14 børn, så foregår undervisning i San Rocco ved lift 17. Hvis der er færre end 14 børn, så foregår undervisningen i centrum ved lift nummer 20.

Undervisning foregår med italienske instruktører men med vores guider som oversættere.

 

Rejser til Livigno