Montgenevre

Skiferier til Montgenèvre Charmerende smørhul på grænsen til Italien

Tag med Nortlander til Montgenèvre

Skisportsstedet Montgenèvre på toppen af det franske bjergpas Col de Montgenèvre i 1.860 meters højde er et af de ældste skiområder i hele Frankrig. Siden da er meget sket, og de seneste år er byen blevet opgraderet med moderne chaletter og hoteller.

I det snesikre område er der godt skikøb for alle niveauer. Her får du adgang til lige godt 90 km. pister med skiløb til alle niveauer. Har du et liftkort på seks dage, kan du også tage en afstikker til Italien.

Fem hurtige om Montgenèvre

  • Charmerende 
  • Skiløb til Italien 
  • Afslappet stemning 
  • Varieret og snesikkert skiløb 
  • Smuk natur med skiløb mellem træerne

Du kan læse mere om Montgenevre her

Fakta

90 km pister

38 lifte

42 kmBlå pister
35 kmRøde pister
13 kmSorte pister

Montgenevre

Byens højde 1850 m

Højeste skiløb 2450 m

Liftkapacitet 108000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 5 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Front de Neige

Piste Prarial

Arrivée Télémix Serre Thibaud

Piste de Luge

Indkvarteringer i Montgenevre

AccommodationTypes

Skirejser til Montgenèvre Snesikker og sydvendt autenticitet

Det er med skiområder, som med restauranter. Hvis man følger efter de lokale, kommer kvaliteten som regel lidt højere op. Og der er mange franskmænd her. Montgenèvre er ikke overrendt, så det betyder god plads på pisterne og en dejligt kort ventetid ved liften.

På et sydvendt solplateau ved grænsen til Italien finder man den lille franske bjergby Montgenèvre, som i de seneste år er blevet væsentlig udbygget med moderne chaletter og hoteller. Alt sammen er foregået uden at den autentiske franske charme har lidt overlast. Stemningen er rolig og afslappet, og prisniveauet overkommeligt set med franske skibriller. 

Her er skiterræn for alle niveauer. Børn og nybegyndere vil føle sig trygge og tilpas udfordrede til at udvikle skiløbsfærdighederne i ro og mag. Gode muligheder for off-piste og nem adgang til at udforske de omkringliggende skiområder gør Montgenèvre til en førsteklasses destination.

Naturskønne pister

Montgenèvre er beliggende i 1.860 snesikre meters højde, hvorfra man har en skøn panoramaudsigt over skiområdet. Den højestgående lift sætter dig af i 2.600 meters højde, og herfra er udsigten helt fænomenal. I lokalområdet omkring Montgenèvre har man omtrent 90 km. pister at boltre sig på. Her er børneområder, de smukkeste blå boulevarder i skoven samt masser af udfordringer for den kræsne skiløber.

Har man lyst til mere, kan man smutte over grænsen på en dagstur i Via Lattea-området (Mælkevejen) med yderligere 300 km. pister. Her kan man besøge de italienske skibyer Sestriere og Sauze D'Oulx (Liftkort min. 6 dage giver adgang til 1 dag i Via Lattea. En ekstra dag i Via Lattea kan tilkøbes for 24 Euro). Området byder endvidere på gode langrendsmuligheder.

Gammel by med masser af charme

Byen består af en gammel bykerne med små snævre gader, charmerende huse og lokale forretninger. Langs hovedgaden ligger hyggelige fortorvscafeer, restauranter og barer, hvor man kan nyde en frokost eller en lille en i solen.

Byen er ikke berømt for dens after-ski i traditionel festlig forstand, men der er fine muligheder for en hyggelig aften i gode menneskes selskab. Vi er jo i Frankrig, så maden og drikkevarerne har en sund placering i prioriteterne.

I forlængelse heraf er opstået en nyere bydel med lækre chaletter med mange faciliteter. Montgenevre kombinerer således autentisk alpeidyl med moderne arkitektur og komfort.

Et smørhul med gigantiske naboer

Montgenèvre er et sandt lille smørhul, hvor den autentiske hygge og charme skinner igennem i både byen og på pisterne. Området i Frankrig er rigeligt stort, men der mulighed for at tage en mundfuld af det enorme Mælkevejssystem lige på den anden side af grænsen til Italien.

Hvis du er til charme og autentisk i et naturskønt skiterræn, behøver du ikke søge længere. Montgenèvre er svaret.

Rejser til Montgenevre