La Plagne

Skiferie til La Plagne Et fransk vinterparadis

Oplev ægte fransk alpecharme i La Plagne, beliggende i hjertet af de majestætiske og smukke franske Alper. Med over 225 kilometer velpræparerede pister, fordelt på 1.250 til 3.250 meters højde, tilbyder skiområdet noget for enhver smag.

Fra brede boulevarder for nybegyndere, til spændende og let-tilgængelig off-piste for de mere erfarne og eventyrlystne, tilbyder La Plagne skiløb til alle niveauer. Med 70% af pisterne i over 2.000 meters højde, er skiområdet snesikkert gennem hele sæsonen. Byen La Plagne, består af 11 unikke byer, der hver især bidrager til områdets charme. Skiområdet er godt forbundet med et effektivt liftsystem og lækre pister, der gør det nemt at udforske hele La Plagne skiområdet. Hvis du udvider liftkortet, får du endda adgang til hele Paradiski fantastiske skiområde.

Fem hurtige om La Plagne

  • Snesikkert med højt skiløb
  • Gletscher skiløb
  • Bobslædebane
  • Let tilgængelig off-piste
  • Meget varieret skiløb

Læs mere om skiløbet i La Plagne her

ExploreFrance

Fakta om La Plagne

225 km pister

73 lifte

139 kmBlå pister
59 kmRøde pister
27 kmSorte pister

La Plagne

Byens højde 2050 m

Højeste skiløb 3250 m

Liftkapacitet 0 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 8 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Favoritter i La Plagne

Paradisisk skiløb Skiløbet i La Plagne

Velkommen til La Plagne – en ægte perle i de franske Savoie Alper. Her får du en skiferie blandt de majestætiske og storslåede franske Alper i hjertet af Paradiski, et af Europas mest imponerende skiområder.

La Plagne er en sand drøm for skiløbere. Skiområdet byder på alt fra rolige pister for begyndere, til udfordrende off-piste til de mere erfarne.

Snesikkert skiløb i højden

Hele 70% af skiområdet ligger over 2.000 meters højde, som er med til at sikre masser af god sne og fantastisk skiløb gennem hele sæsonen. I La Plagne får du lidt af hvert - smukke udsigter på de fantastiske pister i højden, og helt ned til de hyggelige skovpister, der fører dig ned til 1.250 meters højde.

Med liftkortet til La Plagne, åbner sig en verden af lækkert skiløb i utrolig smukke omgivelser. Du får adgang til 225 kilometer sammenhængende pister, og med 98 effektive lifter, som sikrer hurtig og nem transport rundt i det store skiområde, så du kan bruge mere tid på pisterne og mindre i liften. Du kan stå på ski fra 3.250 meters højde og hele vejen ned til 1.250 meter.

I La Plagne får du mere end bare skiløb - du får en hel verden af sne under dine ski. Med sine 225 kilometer pister, leverer La Plagne masser af muligheder for både nybegyndere og erfarne skiløbere. Men hvorfor ikke tage oplevelsen til det næste niveau? Med et udvidet liftkort, får du adgang til hele Paradiski, og dine døre bliver åbnet til hele 425 kilometer pister. Det inkluderer adgang til både La Plagne og hele Les Arcs, via den imponerende Vanoise-Express-lift, der forbinder dalen mellem Les Coches og Vallandry, det tager blot 4 minutter.

Vanoise Express er verdens største og imponerende kabinelift, med to toetagers kabinelifter, der hver har en kapacitet på 200 personer. Kabineliften hænger 380 meter over jorden, og tager dig fra “Peisey-station” (1.612 meters højde) til “Montchavin-Les-Coches-station" (1.548 meters højde). På den 1.824 meter lange tur gennem dalen, byder Vanoise Express liften på en storslået panoramaudsigt over Mont Blanc.

Skiløb for alle

La Plagne er et virkelig godt skiområde for både nybegyndere, erfarne og eksperter. I La Plagne skiområdet er der flere områder der er særligt begyndervenlige, der gør det let at gå fra grønne til blå pister. Du kan krydse hele skiområdet på blå pister, hvilket er helt ideelt for nybegyndere.

Hvis du er mere erfaren eller ekspert, er det også et helt fantastisk område. Udover de mange lækre blå pister, hvor du kan slå en masse selvtillidssving, er der også et stort udvalg af lækre røde og sorte pister, der giver udfordringer til dit skiløb. Der er alt fra lange snoede pister, der tilbyder masser af muligheder for at forbedre teknikker og lange cruise ture ned ad pisterne. Især fra pisten kaldet “Mont Blanc”, som er en smuk velpræpareret, snoet piste, der strækker sig helt fra toppen af “Dos Rond” ned til Vanoise Express-kabineliften, og er en 15 kilometer lang nedfart.

Som tidligere nævnt, ligger 70% af pisterne over 2.000 meters højde, hvilket er med til at sikre fremragende sneforhold. På Bellecôte gletscheren er det også et fremragende sted for dig, der søger ekstra udfordringer. Den sorte piste “Le Dérochoir” tilbyder en bumpet og snoet nedfart fra gletscherens top, og da den sjældent bliver præpareret, lover den dig masser af spænding og udfordringer for de eventyrlystne.

En lækkerbisken for off-piste-fans

Er du den eventyrlystne type, der trækkes mod offpisten og drømmer om at lave spor i den uberørte sne, tilbyder La Plagne også et helt paradis af lettilgængeligt off-piste i det omkringliggende Paradiski-område. Især på Face Nord, på Bellecôte-gletscheren, som er kendt for sin gode udfordringer – perfekt for dem, der søger lidt ekstra spænding. Husk dog, at disse steder bedst udforskes med en erfaren guide, for at sikre sikkerheden på de vilde og udfordrende nedfarter.

På Verdons Syd siden af Grand Rochette, venter et bredt åbent landskab, perfekt for dig, der elsker sjove og udfordrende terræner. Mulighederne er mange for at udforske og nyde dagen på ski, med panoramaudsigt over de imponerende bjergtinder. Ved Montchavin, kan du finde en helt unik oplevelse, som snor sig gennem tætte skovområder. De skjulte spor tilbyder en eventyrlig dag på ski, mellem de sneklædte træer - en perfekt kontrast til de åbne pister.

Snowpark

I La Plagne finder du også en snowpark, Riders Nation, der er designet til at være en sand legeplads for både begyndere, eksperter eller hvis du bare gerne vil se på, mens de andre laver tricks. Snowparken byder på fire freestylebaner, hvor du kan udvikle dine evner i dit eget tempo. Der er noget for alle niveauer, så alt fra XS til XL. Du kan tage en slapper imellem dine tricks i chill-out zonen, hvor der er et par solstole.

Hvis du søger yderligere spænding, byder La Plagne også på to boardercross-baner. Den ene finder du ved “Champagny-en-Vanoise" og den anden i “Montchavin - Les Coches”. Perfekt for en adrenalinfyldt oplevelse på ski eller snowboard.

Du finder også en børnepark i La Plagne, Buffalo Park, hvor der er sjove pister for de mindste, og små udfordringer.

Panoramaudsigt

I La Plagne har de noget der hedder “VertiGO”, en vild oplevelse 380 meter over jorden. De to kabinelifter har en 1,7 m2 stor gennemsigtig glasplade i gulvet. Dette giver en fantastisk 360 graders panoramaudsigt over de legendariske bjergtoppe og en udsigt over dalen under dine fødder. Så hvis der ikke er gemt en lille højdeskræk i maven på dig, er det helt sikkert et besøg værd.

Med en skiferie i La Plagne, er du sikret både bredde og dybde i skiløbet. Uanset om du vil cruise ned ad brede boulevarder eller udforske den dybe sne i offpisten, så har La Plagne noget at tilbyde for alle. Det er bare med at opdage magien på egen hånd.

Læs mere om byen La Plagne her

Mere end bare skiløb Om byen La Plagne

Midt i de majestætiske franske Alper, og med udsigt til Mont Blanc, ligger det store sneparadis La Plagne. La Plagne er ikke bare én by, men en samling af 11 forskellige byer under fællesnavnet Plagne.

Denne skjulte perle i de franske Alper, er måske ikke kendt blandt mange danskere, omend det er et af de mest besøgte skiområder i verden. Det er heller ikke på nogen måde svært at forstå, at La Plagne er godt besøgt, med sine imponerende højdemeter, gode snestatistikker og fantastisk skiløb.

Udover udsigten til de fantastisk smukke majestætiske Alper, de gode højdemeter og lækkert skiløb, er La Plagne også kendt for sin Olympiske bobslædebane, som de er meget stolte af.

Belle Plagne

I 2.050 meters højde finder du Belle Plagne, her er gaderne fri for biler, og pisterne løber ned gennem byen, som er med til at skabe en fredfyldt og hyggelig atmosfære. Her ligger de fleste af vores hoteller og lejligheder. Når du ankommer, kan du parkere bilen i en af de store parkeringskældere, som er sammenkoblet med alle hoteller og lejlighedskomplekser.

Belle Plagne er designet som en ægte alpelandsby, med chalet’er og hoteller i traditionelle materialer, som sten og træ, der skaber en autentisk og dejlige alpe-atmosfære.

Byen binder de øvre og nedre områder af byen godt sammen, forbundet med elevatorer og overdækkede gange og trapper, hvilket gør det nemt at komme rundt i byen uden bil. Byens centrum er både charmerende og hyggelig, hvor du finder mange små lokale butikker, lækre restauranter og små barer. Skulle du få lyst til at udforske en af de andre bydele, er der en gratis gondol der forbinder Belle Plagne med Plagne Bellecôte.

Gå i byen

Det kan godt være at La Plagne ikke tilbyder lige så vild og livlig afterski, som for eksempel Val Thorens eller Val d’Isere, men du skal ikke tage fejl af La Plagne. Hvis du gerne vil ud at have et par drinks og en dans, kan du sagtens finde afterski eller en fest natten lang.

I hjertet af Belle Plagne, finder du “Le Saloon” - et af La Plagnes mest populære steder for dig, der søger afterski med energi og dans. Le Saloon byder på både Happy Hour, livemusik og tre store dansegulve, der er kendt for at være fyldt med festglade skiløbere, til langt ud på natten. Så vil du gerne have ægte afterski-stemning og danse natten væk efter en dag på pisterne, er det helt sikkert et besøg værd.

På pisten finder du “La Bergerie”, en ombygget gård fra 1993, som er kendt for sin livlige afterski-stemning og er et af de mest populære steder på bjerget. Det charmerende sted er let tilgængelig for skiløbere på alle niveauer. Fra klokken 14.00 forvandles atmosfæren til lidt mere afterski-stemning med livemusik, saxofonist og DJ på terrassen. Du finder La Bergerie på den blå piste “Mira”, lige over Plagne Village, hvor den perfekte kombination af god mad, gode drinks og god musik gør enhver skidag helt uforglemmelig. Fra La Bergerie kan du stå på ski ned til Belle Plagne, så det er nemt for dig at komme retur til byen.

Der findes også et godt udvalg af lækre restauranter i La Plagne og Belle Plagne. Et sted der er et besøg værd, er “La Face Nord”. Et sted der i over 23 år, har forkælet alle sine gæster med lækre savoyard-specialiteter og lokale retter. Restauranten byder på en hyggelig, original indretning og en imødekommende atmosfære. La Face Nord er et virkelig populært sted, så det er en god ide at booke bord.

Et andet populært sted i Belle Plagne er “Restaurant Le K2”, der også serverer mange lækre lokale specialiteter og internationale retter. Her er det også en god ide at få booket bord. Hvis du booker en rejse igennem Nortlander, vil du også kunne bestille halvpension på Restaurant Le K2.

Et godt sted at slå vejen forbi til frokost, når du er på pisterne, er “L’Arpette restaurant”, som du finder lige over Belle Plagne. Her får du den perfekte kombination af lækre kulinariske retter og fantastisk betagende udsigt. I solskin får du næsten svært ved at komme væk fra solterrassen igen.

Kom miljøvenligt i elbil og oplad her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger en ladestation i Plagne 1800. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Læs mere om events i La Plagne her

Vores indkvarteringer i La Plagne

AccommodationTypes

Bobslæde & skøjteløb Events i La Plagne

Godt nok kommer du ikke uden om La Plagnes fantastiske skiløb, men der findes også andre sjove aktiviteter at hygge sig med uden for pisten.

La Plagne er en del af 11 forskellige byer, hvilket betyder du ikke skal kede dig efter en dag på pisterne. Voksen, barn, ung eller gammel, så finder du noget for enhver.

Bobslæde

Er du klar til et sus af adrenalin på din skiferie? En af de helt særlige oplevelser, er den Olympiske bobslædebane, som absolut er et besøg værd. Det giver både gode grin og sus i maven. I La Plagne finder du Frankrigs eneste bobslædebane, som oprindeligt blev bygget til vinter-OL i Albertville i 1992. Den historiske bane, tilbyder en enestående chance for at suse gennem sving med hastigheder op til 80 kilometer i timen.

Den imponerende bobslædebane er 1.500 meter lang, og du kommer til at kunne mærke g-påvirkninger, som normalt kun er forbeholdt de professionelle. Det er en oplevelse du ikke finder andre steder i Frankrig, og det er uden tvivl en tur, du aldrig vil glemme!

Is-klatring

Er du klar til en kølig udfordring, der vil tage pusten fra dig? I La Plagne kan du prøve kræfter med isklatring. Det 24 meter høje isklatretårn i bydelen Champagny le Haut, byder både nybegyndere og erfarne klatrere velkommen til at prøve kræfter med det isbelagte tårn. Der tilbydes guidede sessioner, hvor professionelle instruktører vil hjælpe dig med at nå nye højder på sikker vis.

Skøjtebane

Elsker du at lave piruetter? Hvis du trænger til et afbræk fra pisterne, kan du tage en tur på skøjtebanen i Belle Plagne. Det er en hyggelig begivenhed, hvad enten du er alene, med familien, gode venner, eller hånd i hånd med en du holder af. I skarp solskin eller i et stille snevejr, tilbyder skøjtebanen gode oplevelser – uanset om der er gemt en lille skøjteprins eller prinsesse i dig. En aktivitet der inviterer alle aldre på isen.

Bowling

Efter en aktiv dag på ski i det imponerende skiområde, tilbyder bowlingbanen i Belle Plagne en hyggelig aftenaktivitet for både børn, unge og voksne. Centeret er udstyret med bumpers til børn og nybegyndere, så alle kan være med til at have en sjov aften.

Arrangementer med guiderne i Belle Plagne

I Belle Plagne har vi et godt ugeprogram, som arrangeres af vores dygtige guider. Indholdet af ugeprogrammet varierer fra sæson til sæson, og nogle af arrangementerne er mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i Belle Plagne i selskab med vores guider opleve dette.

  • Picnic
  • Vinsmagning
  • Kakaostop

Skileje i La Plagne

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i La Plagne. Alle priser er i DKK.

Antal dage 5 6 7 8
Ski Bronze 1179 1209 1389 1559
Ski og støvler Bronze 1442 1481 1684 1887
Ski Sølv 1489 1529 1729 1919
Ski og støvler Sølv 1679 1719 1959 2189
Ski Guld 1569 1639 1879 2109
Ski og støvler Guld 1839 1879 2139 2409
Snowboard Bronze 1179 1209 1389 1559
Snowboard og støvler Bronze 1449 1489 1689 1889
Snowboard Sølv 1489 1529 1729 1919
Snowboard og støvler Sølv 1679 1719 1959 2189
Snowboard Guld 1569 1639 1879 2109
Snowboard og støvler Guld 1839 1879 2139 2409
Ski under 14 år øvet u. 13 749 769 889 999
Ski og støvler under 14 år øvet u. 13 819 859 979 1109
Snowboard under 14 år u. 13 749 769 889 999
Snowboard og støvler under 14 år u. 13 819 859 979 1109
Ski under 12 år begynder u. 11 549 589 689 789
Ski og støvler under 12 år begynder u. 11 649 669 779 889
Ski under 6 år u. 5 399 429 489 549
Ski og støvler under 6 år u. 5 479 509 589 669
Hjelm u. 13 159 189 219 259
Hjelm 179 209 249 279

I La Plagne samarbejder vi med Skiset. De har flere butikker i byen, og du vil altid få den, der er tættest på dig. 

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Få et tilbud til La Plagne

Vil du gerne på skiferie til La Plagne? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024

Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.