Zell am See er en klassisk alpeby med international atmosfære og et hav af muligheder for adspredelse efter dagens skiløb.
Zell am See-Kaprun er mere en regulær by end en landsby. Der bor ca. 10.000 mennesker året rundt med forstæder spredt vidt omkring i området. Den gamle bydel har smalle gader med gamle og traditionelt bemalede bygninger.
De bilfrie stræder, der kendetegner bymidten, bugner af forretninger, supermarkeder, restauranter, hyggelige konditorier og naturligvis beværtninger.
Der er et godt og livligt restaurationsliv og butikker, der servicerer både lokalbefolkningen og de besøgende.
Restauranter i Zell am See-Kaprun
Det østrigske køkken leverer et solidt måltid mad, og byen giver dig mulighed for at vælge mellem små charmerende hyggeknejper og elegante bistroer.
Her er noget for alle, hvad enten man ønsker en god saftig bøf, traditionel østrigsk mad, en god burger eller bare et simpelt og hurtigt mellemmåltid.
Hvorfor tage på skiferie til Zell am See?
Byen rammer plet hos familien, kæresteparret eller bare den sædvanlige loge af medlemmer fra Livsnydernes Klub, der skal på den årlige skiferie.
Nortlander har fokus på indkvarteringssteder i centrum af byen, så gæsterne får hele stemningen med.
Der skulle gerne være noget for enhver smag.
Kom miljøvenligt i elbil & lad op her
Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved siden af Hotel Steinerwirt. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.
Gastronomi i Zell am See-Kaprun
Der er masser at valgmuligheder, når sulten melder sig i Zell am See-Kaprun. Både på terrænet og i byen er der en forkærlighed for det traditionelle og solide østrigske køkken med Tiroler gröstl (en form for biksemad) og desserten Kaiserschmarrn.
Der er dog også masser af muligheder for international mad som burgere, pizzaer og steaks.
Endelig skal vi huske på, at den store sø, Ziller, er en ferskvandssø, og fisk derfra er dermed en stor delikatesse, som kan nydes her.
Spis godt på pisten
I hvert sit prisleje er her tre anbefalinger til steder at spise i terrænet.
Breiteckalm ligger nær toppen af blå piste nummer 1 på Schmittenhöhe. Her er høflig selvbetjening i en gammel træhytte med gamle ski og andre sjove genstande hængende fra loftet. Der er en stor udendørs terrasse og en paraplybar, hvor morskaben starter tidligt. Stedet er meget populært blandt skiskolegrupper og serverer almindelig østrigsk kost som f.eks. gullash-suppe, Tiroler gröstl og Wienerschnitzel.
Pinzgauer Hütte, er markeret på piste-kortet og omkring 800 meter fra bunden af Kapellbahn-stoleliften på Schmittenhöhe. Hytten kan nås på ski, og de trækker deres gæster tilbage til skiløbet bag en snescooter. Der er en stor terrasse med fantastisk panoramaudsigt og en enkel spisesal med bænke og træloft. Priserne er i mellemlejet, og her får du traditionelle østrigske retter som Tiroler gröstl, Käserspätzle og Kaiserschmarrn.
Areit Lounge ligger på toppen af den første del af Areitbahn-gondolen fra Schüttdorf. Areit Lounge er bygget i moderne stil med store panoramavinduer for at få mest muligt ud af den fantastiske udsigt. Der er også en centralt placeret brændeovn og en flot terrasse. Den korte menu i det lidt højere prisleje skifter ofte, og kan blandt andet omfatte røget fisk, wienerschnitzel, surf’n’turf, tartar og blåbærpandekager.
Restauranter i byen
Her er tre gode spisesteder for hvert et budget i byen Zell am See-Kaprun.
The Burger Factory er et lille sted, der er enkelt møbleret med høje stole og langborde. Det ligger ved søen med god udsigt fra nogle af bordene. Stedet lever op til sit navn, og laver masser af forskellige og lækre burgere. Ud over den klassiske variant og cheeseburgere, inkluderer valget bacon- og ægburger, smoking hottie-burger (med jalapenos) og endda en hestekød-burger til de mere nysgerrige.
Seewirt anses af mange for at servere den bedste mad i byen. Mellemniveau-restauranten er beliggende ved den nordlige indgang til byen i en sten- og træhytte. Menuen indeholder traditionelle østrigske retter med et twist, men også klassiske internationale retter og ferskvandsfisk som gedde, sandart og aborre.
Salzburger Stube i det fem-stjernede Salzburgerhof-hotel serverer gourmetmad af høj kvalitet, og scorer godt i diverse madguider. Vælg à la carte- eller større tastingmenuer, hvor alle retterne er i gourmetniveau og nøje afstemt efter årstiderne. Vinkælderen kan lokke med over 400 østrigske og internationale vine til at akkompagnere hele spiseoplevelsen.