Zell am See

Begyndervenligt og klassisk Skiferie til Zell am See

Zell am See byder på klassisk familieskiferie i Østrig, med muligheder til alle familiens medlemmer.

Her finder du nænsomme blå boulevarder til begynderne og hidsige sorte pister til de øvede. Til børnene tilbyder vi selvfølgelig dansk børneskiskole, så de kan blive mestre på ski.

Hvis man vil have mere end bare ski er det også her, det sker. I det bilfrie centrum findes masser af butikker, hyggelige caféer og et stort udvalg af lækre restauranter.

 

Fem hurtige om Zell am See

  • Charmerende 
  • Yderst begyndervenlig med dansk børneskiskole
  • Gletscherskiløb
  • Livlig by
  • Østrigsk stemning

Læs mere om Zell am See her

Fakta om Zell am See

408 km pister

121 lifte

205 kmBlå pister
166 kmRøde pister
37 kmSorte pister

Zell am See

Byens højde 786 m

Højeste skiløb 3029 m

Liftkapacitet 237266 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 7 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Sonnenkar

Alpin center

Zell am See by

Panorama Schmittenhöhe

Saalbach-Hinterglemm

Favoritter i Zell am See

Indbegrebet af østrigsk idyl Skiløbet i Zell am See

"Europa Sport Region" er navnet på Zell am Sees store skiområde, der giver både de grønne og de mere garvede al det skiløb de har brug for.

Området har bestræbt sig på at opfylde behovene hos en typisk familie med både hidsige sorte pister og forstående begynderbakker, og de klarer opgaven med bravour - et oplagt valg af destination til en familieskiferie i Østrig.

Snesikkerhed fra oktober til maj

Det giver unægtelig en følelse af tryghed, når årets skiferie går til et område med indbyggede køleelementer.

Vi synes under alle omstændigheder, at en skiferie bliver lidt sjovere, når man har lidt tålmodig frostsne at svinge brædderne på. Gletscheren hedder Kitzsteinhorn og ligger et kvarters buskørsel fra Zell am See-Kaprun.

Men skulle sneen mangle på de lavere pister, har Zell am See intet mindre end 478 snekanoner, som bruger vand fra søen, til at sørge for frisk powder.

Tre bjerge på et liftkort

Når du tager en skirejse til Zell am See får du også automatisk adgang til de tre forskellige bjerge, Schmittenhöhe, Maiskogel og Kitzsteinhorn, som ligger i området.

Schmittenhöhe finder du i selve Zell am See-Kaprun, mens det familievenlige Maiskogel og gletscheren Kitzsteinhorn befinder sig i Kaprun - kun få minutters kørsel fra Zell am See.

Skiløb til Saalbach-Hinterglemm

De gæve østrigere hviler ikke på laurbærrene, for konkurrencen om gæsternes gunst står aldrig stille.

Seneste tiltag er, at liftnetværket er udvidet betragteligt, da naboområdet Saalbach-Hinterglemm nu er forbundet med Zell am See-Kaprun.

Fra oprindeligt at have 135 kilometer pister i Zell am See-Kaprun er der nu også adgang til hele Saalbach-Hinterglemm området. Det betyder, at der i alt er 408 kilometer pister i systemet på samme liftkort.

Fra Zell am See skal man på en kort fem minutters bustur, mens der er direkte liftforbindelse fra Saalbach til Zell am See.

Hent pistekort og se piste anbefalinger for Zell am See her

Dansk børneskiskole i Zell am See-Kaprun

Til dem der skal afsted med børnene på årets skiferie, eller bare trænger til at få genopfrisket dine evner på ski, tilbyder vi selvfølgelig dansk børneskiskole i Zell am See. Se priser og læs mere om vores danske børneskiskole i Zell am See her

Zell am See-Kaprun vejr og pistekort

Du kan udforske de mange pister og lifte i Zell am See på pistekortet her nedenfor. Hvis du har lyst til at holde øje med vejret, snedybder og vejrudsigter for Zell am See-Kaprun, har vi en separat side med snemeldinger i Alperne her.

På ski i Zell am See-Kaprun

Zell am Sees lokale pister på Schmittenhöhe-bjerget nås via CityXpress-gondolen nær ved centrum af byen eller med andre lifter ved Schmitten eller Schüttdorf.

Bortset fra helt oppe på toppen er nedfarterne på forsiden af ​​bjerget træbevoksede (hvilket betyder god sigtbarhed, når det sner) og de er generelt dejligt brede. Øverst og på bagsiden af bjerget er pisterne mere i det åbne. Af et lille område at være har Schmittenhöhe med 77 kilometer pister en stor variation af stejlhedsgrader.

Pister til begyndere og børn

For nybegyndere er der børneområder i dalniveau ved Schmitten og Schüttdorf og et par pister, der nemt kan nås med gondollifte, højere oppe ad bjerget. De korte, blide blå nedfarter fra bjergets bagside giver gode øvelsesture, og der er nogle lidt længere blå pister langs bjergryggens forside. Forsigtige og let øvede begyndere vil også nyde de blå pister.

De lidt mere øvede skiløbere foretrækker de røde nedfarter i Sonnkogel-området, i højre side af skiområdet, når man ser på pistekortet. For eksempel er der den røde piste 21 ned til Zell am See-Kaprun Xpress-gondolen.

Skiløb og off-piste for eksperter i Zell am See

Til glæde for eksperterne er der et par sorte pister på Schmittenhöhe. Den længste og stejleste er piste nummer 14 på kortet, der også kaldes Trass. Den er over fire kilometer lang med 1.000 meters fald og en hældning på op til 70 procent. Den piste er fabelagtig tidligt om morgenen i god og nypræpareret sne. Der er også flere flere pister spredt rundt omkring. For at finde god off-piste, er det bedste område de små lokale lommer på bagsiden af ​​Schmittenhöhe værd at gå efter.

Læs mere om vejret i Zell am See her  

Kaprun og Zell am See-Kaprun

Nabo-området Kaprun ligger omkring 8 kilometer fra Zell am See, og det er indbefattet af liftkortet. Kaprun har sit eget lille skiområde, der er direkte knyttet til Kitzsteinhorn-gletscheren, hvor både eksperter og let øvede vil nyde den gode sne. Der er gode sorte og røde pister her (den stejleste er Black Mamba) og off-piste.

Miljørigtig skiferie til Zell am See

Schmittenhöhebahn AG, som er det firma, der driver alle liftene i Zell am See-Kaprun, vandt i 2016 EMAS-prisen for bedste miljøhåndtering. Denne pris er blevet uddelt siden 1995 til virksomheder, som gør noget ekstra for miljøet.

Derudover har Zell am See to elektriske pistemaskiner, som sikrer, at pisterne er gode og lækre hver morgen. Disse kører på 100% vedvarende energi - det samme gælder også alle liftene.

Læs mere om byen Zell am See-Kaprun her

Bilfri og livlig Om byen Zell am See

Zell am See er en klassisk alpeby med international atmosfære og et hav af muligheder for adspredelse efter dagens skiløb.

Zell am See-Kaprun er mere en regulær by end en landsby. Der bor ca. 10.000 mennesker året rundt med forstæder spredt vidt omkring i området. Den gamle bydel har smalle gader med gamle og traditionelt bemalede bygninger.

De bilfrie stræder, der kendetegner bymidten, bugner af forretninger, supermarkeder, restauranter, hyggelige konditorier og naturligvis beværtninger. 

Der er et godt og livligt restaurationsliv og butikker, der servicerer både lokalbefolkningen og de besøgende.

Restauranter i Zell am See-Kaprun

Det østrigske køkken leverer et solidt måltid mad, og byen giver dig mulighed for at vælge mellem små charmerende hyggeknejper og elegante bistroer.

Her er noget for alle, hvad enten man ønsker en god saftig bøf, traditionel østrigsk mad, en god burger eller bare et simpelt og hurtigt mellemmåltid.

Hvorfor tage på skiferie til Zell am See?

Byen rammer plet hos familien, kæresteparret eller bare den sædvanlige loge af medlemmer fra Livsnydernes Klub, der skal på den årlige skiferie. 

Nortlander har fokus på indkvarteringssteder i centrum af byen, så gæsterne får hele stemningen med.

Der skulle gerne være noget for enhver smag.

Kom miljøvenligt i elbil & lad op her

Ankommer du i elbil, er der mulighed for at lade bilen i byen. Der ligger blandt andet en ladestation ved siden af Hotel Steinerwirt. Spørg guiderne, når de ringer ugen før afrejse, for mere information.

Gastronomi i Zell am See-Kaprun

Der er masser at valgmuligheder, når sulten melder sig i Zell am See-Kaprun. Både på terrænet og i byen er der en forkærlighed for det traditionelle og solide østrigske køkken med Tiroler gröstl (en form for biksemad) og desserten Kaiserschmarrn.

Der er dog også masser af muligheder for international mad som burgere, pizzaer og steaks.

Endelig skal vi huske på, at den store sø, Ziller, er en ferskvandssø, og fisk derfra er dermed en stor delikatesse, som kan nydes her.

Spis godt på pisten

I hvert sit prisleje er her tre anbefalinger til steder at spise i terrænet.

Breiteckalm ligger nær toppen af blå piste nummer 1 på Schmittenhöhe. Her er høflig selvbetjening i en gammel træhytte med gamle ski og andre sjove genstande hængende fra loftet. Der er en stor udendørs terrasse og en paraplybar, hvor morskaben starter tidligt. Stedet er meget populært blandt skiskolegrupper og serverer almindelig østrigsk kost som f.eks. gullash-suppe, Tiroler gröstl og Wienerschnitzel.

Pinzgauer Hütte, er markeret på piste-kortet og omkring 800 meter fra bunden af Kapellbahn-stoleliften på Schmittenhöhe. Hytten kan nås på ski, og de trækker deres gæster tilbage til skiløbet bag en snescooter. Der er en stor terrasse med fantastisk panoramaudsigt og en enkel spisesal med bænke og træloft. Priserne er i mellemlejet, og her får du traditionelle østrigske retter som Tiroler gröstl, Käserspätzle og Kaiserschmarrn.

Areit Lounge ligger på toppen af den første del af Areitbahn-gondolen fra Schüttdorf. Areit Lounge er bygget i moderne stil med store panoramavinduer for at få mest muligt ud af den fantastiske udsigt. Der er også en centralt placeret brændeovn og en flot terrasse. Den korte menu i det lidt højere prisleje skifter ofte, og kan blandt andet omfatte røget fisk, wienerschnitzel, surf’n’turf, tartar og blåbærpandekager.

Restauranter i byen

Her er tre gode spisesteder for hvert et budget i byen Zell am See-Kaprun.

The Burger Factory er et lille sted, der er enkelt møbleret med høje stole og langborde. Det ligger ved søen med god udsigt fra nogle af bordene. Stedet lever op til sit navn, og laver masser af forskellige og lækre burgere. Ud over den klassiske variant og cheeseburgere, inkluderer valget bacon- og ægburger, smoking hottie-burger (med jalapenos) og endda en hestekød-burger til de mere nysgerrige.

Seewirt anses af mange for at servere den bedste mad i byen. Mellemniveau-restauranten er beliggende ved den nordlige indgang til byen i en sten- og træhytte. Menuen indeholder traditionelle østrigske retter med et twist, men også klassiske internationale retter og ferskvandsfisk som gedde, sandart og aborre.

Salzburger Stube i det fem-stjernede Salzburgerhof-hotel serverer gourmetmad af høj kvalitet, og scorer godt i diverse madguider. Vælg à la carte- eller større tastingmenuer, hvor alle retterne er i gourmetniveau og nøje afstemt efter årstiderne. Vinkælderen kan lokke med over 400 østrigske og internationale vine til at akkompagnere hele spiseoplevelsen.

Læs mere om events i Zell am See-Kaprun her

Vores indkvarteringer i Zell am See

AccommodationTypes

Spa og bystemning Events i Zell am See - Kaprun

Zell am See er en dejligt stor by, hvor du finder meget mere end brede nedfarter og pulversne.

Blandt andet finder du i bunden af byen, søen Zeller, som er ganske stor og et utroligt smukt syn med de sneklædte Alper som bagtæppe.

Tag i sportscenteret

Centret, Freizeitzentrum, byder på et hav af aktiviteter såsom en stor svømmehal med vipper og rutschebaner, en skøjtehal, biograf og bowlingbaner.

Tauern Spa

Dette er, som navnet indikerer, et kæmpe spaområde med termiske bade, saunaer, boblebade og mere til. Her er alt, man nemt kan lade sig friste af efter en lang dag på pisterne. Alene af denne grund er det smart at huske badetøjet til skiferien i Zell am See-Kaprun.

Arrangementer med guiderne i Zell am See-Kaprun

I Zell am See har Nortlander hver sæson et godt ugeprogram, som arrangeres af vores dygtige guider. Indholdet af ugeprogrammet varierer fra sæsonen til sæson, og nogle af arrangementerne er mod ekstra betaling.

Blandt andet kan du i selskab med guiderne opleve dette.

  • Picnic
  • Pistevisning
  • Kælketur
  • Ginsmagning

 

Skileje i Zell am See-Kaprun

Herunder kan du få et overblik over mulighederne og priser for skileje i Zell am See. Alle priser er i DKK.

Antal dage 3 4 5 6 7 8
Ski og støvler bronze u. 15 549 669 759 819 819 889
Ski og støvler bronze u. 18 859 1039 1179 1269 1269 1369
Ski og støvler bronze 1069 1289 1449 1569 1569 1689
Ski og støvler sølv 1179 1469 1699 1889 1889 2059
Ski og støvler guld 1349 1689 1969 2219 2219 2409
Ski bronze u. 15 409 499 559 609 609 649
Ski bronze u. 18 629 759 859 929 929 999
Ski bronze 769 939 1059 1139 1139 1229
Ski sølv 889 1119 1299 1459 1459 1599
Ski guld 1059 1339 1579 1789 1789 1949
Snowboard u. 15 689 859 999 1119 1119 1219
Snowboard u. 18 429 539 629 699 699 759
Snowboard 859 1079 1249 1399 1399 1519
Snowboard og støvler u. 15 579 719 819 919 919 999
Snowboard og støvler u. 18 919 1139 1319 1459 1459
Snowboard og støvler 1149 1429 1639 1829 1829 1989

I Zell am See samarbejder vi med Bründl Sports. Hjelm er gratis for børn og unge op til 15 år.

BRONZE: Til nybegynderen eller den mindre øvede skiløber med 0-4 års ski-erfaring.
SØLV: Til den erfarne skiløber med 4-6 års erfaring.
GULD: Til den øvede skiløber med +6 års erfaring. 
PLATIN: Til den meget øvede skiløber der også vil i off-pisten.

Book skilejen online på Min Booking eller ring til os på 70 10 50 95, hvis du har spørgsmål. 

Gå til min booking

Få et tilbud til Zell am See

Vil du gerne på skiferie til Zell am See? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

RISIKOFRI AFBESTILLING INDTIL 1. SEP. 2024
Nortlander har risikofri afbestilling på skisæsonen 24/25 indtil d. 1/9 2024 på alle skirejser. Ombestemmer du dig, får du dine penge tilbage – uden problemer.

Så vil du også synes om .. Er Zell am See-Kaprun noget for dig?