Avoriaz

Vi har ikke rejser til Avoriaz i vinteren 20/21 - men gå på opdagelse i rejsesøgeren for at se alle vores snefyldte rejsemål!

Essensen af bjerghygge Skiferie til Avoriaz

I Avoriaz får du sol, sne, stemning og skiløb for alle pengene. I den bilfrie by er du altid tæt på skiløbet.

Du får et 650 kilometer stort område med masser af muligheder til alle. Her kan de rutinerede give sig i kast med alpernes stejleste pist, mens der er plads til læring på de blå bakker. 

Tag med Nortlander til Avoriaz

Om aftenen kan du nyde en gåtur i de bilfrie stræder, udforske det lokale køkken på en af byens mange restauranter, eller lade dig transportere rundt i en hestekanerne, der kører rundt i byen.

Fem hurtige om Avoriaz

  • Bilfri by
  • Ski-in/Ski-out
  • Stort område 
  • Varieret skiløb
  • Alpernes stejleste pist

Læs mere om Avoriaz her

Fakta om Avoriaz

650 km pister

209 lifte

351 kmBlå pister
215 kmRøde pister
84 kmSorte pister

Avoriaz

Byens højde 1800 m

Højeste skiløb 2450 m

Liftkapacitet 250089 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Station

Amara

Lake

Avoriaz Golf

Billedsmukke omgivelser Skiløbet i Avoriaz

Avoriaz er både til de benhårde og de mere forsigtige skiløbere.

Selvom Avoriaz i Frankrig befinder sig i et kæmpemæssigt område, der er forbundet af en lang række store og små skiområder, føler du altid en lokal og afslappet stemning i idylliske Avoriaz. 

Avoriaz ligger midt i det store område, der hedder Portes de Soleil, der byder på 650 sammenhængende pistekilometer fordelt på nedfarter i både Frankrig og Schweiz. Det er nemt at navigere rundt takket være et godt og velgennemtænkt liftsystem med stor og hurtig kapacitet.

Central placering midt i byen

Skisportsbyens centrale placering gør det enkelt for dig, der kun skal tænke på at klikke skiene på, og så eller begive dig direkte ud i området. Du slipper for at skulle starte dagen med en lift for overhovedet at komme op til skiområdet, for du kan mere eller mindre bare gå ud af din dør og starte dagens skiløb.

Du kan blandt andet stå på ski midt gennem byen ned til Prodains-liften, hvorfra flere af liftene i systemet udspringer.

Skiløb for alle niveauer i to lande

I Avoriaz er der noget for enhver smag og ethvert niveau, med masser af blå, røde og sorte pister. Mange af pisterne er meget brede, så du kan tage alle svingene ordenligt.

Oppe i "Les Portes du Soleil"-terrænet mødes du af udfordringer for både den hærdede og den mere grønne skiløber. Alpernes stejleste pist, "Muren", er et ganske godt bud på lidt hjertebanken for selv de hårdeste skiløbere. Le Mur, som pisten hedder på fransk, er lang, stejl og med svære pukler. Den er forbeholdt de erfarne skiløbere, for det er meget krævende nedfart, der fordre, at du har godt styr på teknik og udholdenhed. 

Heldigvis kan alle vi andre tage stoleliften "Chavanette" ned langs den halsbrækkende pist og fortsætte videre ud i det 650 kilometer store og alsidige område med pister i både Schweiz og Frankrig.

Vi anbefaler stærkt, uanset om du skal prøve Muren eller ej, at du tager til Schweiz, og får oplevet den smukke natur på din skiferie.

Skovpister til dårligt vejr

Når vejret er dårligt, kan man foretage sig flere ting i selve byen. Hvis du vil på ski alligevel, er skovpisterne i "Lindarets", hvor træerne hjælper på det dårlige udsyn en god mulighed.

Off-piste i Avoriaz

Er det skiløb i off-pisten, der trækker, så er Avoriaz et oplagt sted for dig. Særligt populære er områderne Chavanette og Lindarets, hvor du får masser af gode muligheder for pulverture udenfor pisterne!

Rundt omkring i området "Portes du Soleil" er der de såkaldte Snowcross-zoner, som er pister, der ikke er præparerede, men dog kan ses på pistekortet. Zonerne er egentlig som regulært off-piste, dog med den indbyggede fordel, at der er samme sikkerhed for trygt skiløb, som de normale pister giver.

Er du ikke i forvejen bekendt med området, anbefaler vi at have en off-piste guide med første gang.

Avoriaz for alle

Området byder på lækkert skiløb med optimalt udgangspunkt i en hyggelig træbeklædt skiby. Her er sol, sne og stemning. Det eneste du skal koncentrere dig om er, at tage for dig af retterne.

Læs mere om byen Avoriaz her

Stemning og atmosfære Om byen Avoriaz

Ordet ambiance er nok det tætteste, det franske sprog kommer på hygge, og ambiance er der masser af i Avoriaz.

Lokalplanen for byen pålægger byggerier at have facaderne dækket med træ, så alle bygninger, nye som gamle, følger samme arkitektoniske tanke. Det giver en særlig og enestående stemning og byen med dens ubehandlede træfacader er fuldtstændig fri for beton. Avoriaz er en smuk perle af en alpeby at slentre rundt i.

Hestetrukne kaner i hvide gader

Uanset om du selv kører på skiferie til Avoriaz eller ankommer i bus, skal alle transportmidler parkeres udenfor byen. Herfra transporteres du og din bagage til din feriebolig, i et månelignende bæltekøretøj eller i en bjældeklingende hestekane, ført af en smilende fransk kusk med stort lokalkendskab. Byen er totalt fri for biler, og derfor perfekt til en skiferie i et roligt og rent bymiljø uden fare for lokale bilister.

Byen er placeret på en let skrånende bjergside. En otte-personers stolelift glider i ekspresfart hen over byens tage, så du altid kan stå på ski ud og hjem fra området.

Spisesteder i Avoriaz

Men du kan også stille den gastronomiske nysgerrighed på en af de mange restauranter i både skiterrænet og i byen.

Restauranterne i byen bærer præg af at byen er et yndet rejsemål for skiturister, og særligt de franske af dem. Det betyder, at menukortene er domineret af klassiske franske alperetter som fondue, tartiflette og raclette, men der er også et godt udvalg af andre retter af både fransk og internationalt tilsnit. Det er for eksempel stort ser alle steder muligt at finde burgere eller pizzaer på kortet.

En festlig bytur

Det er selvfølgelig også oplagt at tage en tidlig afterski på den lokale afdeling af det legendariske franske afterski-koncept, La Foile Douce, der byder på god mad og spektakulær underholdning.

Generelt er det ikke i Avoriaz, man dyrker den store festlige afterski-kultur som eksempelvis i Østrig, men mange restauranter i byen skifter fra at være spisesteder om dagen til at skrue op for musikken og åbne baren om aftenen.

Angående afterski og Covid-19

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, men grundet situationen lige nu, opfordrer vi kraftigt til, at alle vores gæster følger sundhedsmyndighederne retningslinjer, og er opmærksomme og forsigtige, mens de er på skiferie.

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukket på grund af Covid-19. Hold dig orienteret om din destination og eventuelle restriktioner her.

Læs mere om events i Avoriaz her

x

Vores indkvarteringer i Avoriaz

AccommodationTypes

Afslapning eller høj puls Events i Avoriaz

Avoriaz er en lille og hyggelig by, hvor stemningen i sig selv er en begivenhed. Alligevel har byen aktiviteter for enhver smag.

Skulle du til gå med en indre vandhund, vil en enkelt dag med dårligt vejr være en kærkommen mulighed for at besøge alpernes største badeland.

Aquariaz

Aquariaz byder sig til med 2500 kvadratmeter slaraffenland for vandhunde i alle aldre.

Her findes en flod med en blid strøm, swimmingpool med klatrevægge, soppebassin, halfpipe slide, massagebænke, stor jacuzzi, vandlegehus for børnene med alverdens faciliteter. Alt sammen omgivet af tropisk vegetation og klipper. Selv den værste snestorm bliver forvandlet til en varm dag med sol og blå himmel.

Et hav af aktiviteter i Avoriaz

Derudover byder Avoriaz på muligheden for at skifte skiene ud med et par skøjter på byens skøjtebane.

Du kan komme på heliskiing og prøve den ultimative offpiste på den måde. Der er mulighed for at prøve isklatring, isdykning, paragliding og tur med snescootere.

Nyd stemningen

I den mere afslappede ende af skalaen er der i Avoriaz mulighed for en tur med hundeslæde, vandreture med snesko, overnatning i igloo og ture med de allestedsnærværende hestekaner. Du kan også prøve at blive trukket på ski bag en hest.

Avoriaz er indbegrebet af guldkant på en skiferie!

Få et tilbud til Avoriaz

Vil du gerne på skiferie til Avoriaz? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

Så vil du også synes om .. Er Avoriaz noget for dig?