Skiferie med tog

Veludhvilet og frisk Tag toget på skiferie med Nortlander

Med en togrejse ned gennem Tyskland ankommer du frisk, veludhvilet og klar til at indtage pisterne. I minimum syv dage endda, hvis du vil. Din samlede rejsetid er på mellem 12,5 og 20 timer, alt afhængig af afrejsested og destination.

Du kan starte din skiferie med at stige på toget om fredagen og køre med Snälltåget ned gennem Tyskland om natten, for derefter at vågne lørdag veludhvilet og frisk i Østrig. En lækker sidegevinst er, at du dermed får mulighed for minimum 7 dage på ski (husk i så tilfælde, at opgradere dit liftkort). 

Rejsen sker i kupéer med plads til seks personer. Der er en restaurantvogn midt i togsættet, og det er muligt at tilkøbe morgenmad. Der er en særlig afdeling på toget, hvor du kan medbringe dine ski, hvis du tilkøber skitransport. 

Du kan med toget tage på skiferie i Østrig til:

Se rejseplan og transfertider her.

Fra hovedstadsområdet og videre

Turen starter fredag eftermiddag i Hovedstadsområdet, og fortsætter over Fyn og Sønderjylland. Stoppestederne i Danmark er disse:

  • Høje Taastrup
  • Odense
  • Kolding

Herefter kører toget ud af Danmark og ned gennem Tyskland i løbet af natten. 

Næste formiddag er det første stop i St Johann im Pongau Bahnhof i Østrig lige syd for München. Siden følger en række af stoppesteder.

Transfer fra banegården til destinationen

Fra hvert stoppested er der en transferbus, der venter på at køre dig det sidste stykke frem til destinationen for din skiferie. 

I alle tog-pakke-priser hvori der minimum indgår tog og ophold, er bustransfer fra banegård til destination tur/retur altid inkluderet i rejsens pris, medmindre det aktivt er fravalgt. 

Fra banegården foregår den videre transport i vores transferbusser til de respektive destinationer. Der er ikke altid en guide med på transferbussen, men ved ankomst til destinationen vil I blive mødt af vores guider, som hjælper med indkvartering.

OBS: Vær opmærksom på at transferbusserne stopper på specifikke holdepladser forskellige steder i byen og der derfor kan være lidt gang til din indkvartering.

Hjemrejse fra Østrig til Danmark

Toget fra Østrig afgår den følgende lørdag aften fra den første banegård, Innsbruck Hbf, og du vil være retur i Høje Taastrup omkring middagstid søndag.

OBS: Vær opmærksom på at transferbusserne stopper på specifikke holdepladser forskellige steder i byen og der derfor kan være lidt gang til din indkvartering.

Ekstra dage på ski

Toget ankommer lørdag formiddag til destinationerne i Salzburg og lørdag eftermiddag til destinationerne i Tyrol, og toget afgår lørdag eftermiddag ugen efter. På den måde er det muligt at få minimum syv dage på ski. I rejsen indgår et 6-dages liftkort, så hvis du vil på ski i syv eller otte dage, skal liftkortet opgraderes.

Tilkøb ekstra skidage på dit liftkort direkte på Min Booking eller kontakt os via mail eller telefon: 70 10 50 95, så hjælper vi dig.

Praktiske forhold om skirejsen med tog

Toget består af vogne med ti kupéer i hver. Hver kupé har plads til seks personer. Når det er tid til at sove, foldes køjerne ud i tre niveauer. Inkluderet i togrejsen er pude, dynetæppe og sengelinned. Længden på sengene er 180 cm., mens bredden for de to øverste er 60 cm. Den nederste er 67 cm. bred. I hvert vognsæt er der to toiletter og to rum til at vaske sig. Vær opmærksom på, at du ikke kan tage et bad.

Nattero og ro på toget til Østrig

Der er ingen decideret regel om tidspunkt for nattero, men der er en generel praksis om, at der klokken 22:00 gerne skal være ro til, at man kan sove. 

Der er WiFi i toget, men det er ikke stabilt. Hvis du vil se film undervejs, bør du downloade hjemmefra. I hver kupé er der USB-stik, men ikke almindelige stikkontakter.

Seks personer i hver kupé

Vi gør vores allerbedste for at sørge for, at I som booker sammen, også rejser i samme kupé, men vi kan desværre ikke garantere dette. Det sker meget sjældent, at det er nødvendigt at dele jer op. 

Er I færre end seks personer, men vil I være helt sikre på at rejse i samme kupé, kan I tilkøbe de resterende tomme sæder, og dermed få en hel kupé. Generelt er det dog sådan: Jo før I booker, jo større er chancen for at sidde sammen. Kontakt os for at høre mere.

Mad, drikke og betalingsmetode

Det er tilladt på togrejsen at medbringe egen mad og drikke, som skal nydes i kupéen. I restaurantvognen, der er placeret midt i togstammen kan du købe kioskvarer, snacks og sandwich til at tage med i tilbage i kupéen.

Det også muligt at booke et bord og spise i restaurantvognen her. Der er plads til 40 personer i restauranten, og der kan bestilles à la carte mellem 5-6 retter. Klokken 22:00 omdannes restaurantvognen til en bar. Vi anbefaler, du booker bord inden afrejse, hvis du vil være sikker på at spise i restauranten.

Du kan desuden bestille morgenmad, som leveres til kupéen. Morgenmaden består af kaffe, the eller varm chokolade, en sandwich med ost, en kanelbolle, en juice og lidt frugt. Du kan tilkøbe morgenmad på Min Booking.

Det er generelt en særdeles god idé at medbringe Euro i kontanter til betaling under turen.

Togrejse med vores svenske venner

Vores samarbejdspartner Snälltåget er en svensk virksomhed, og derfor er servicepersonalet under hele rejsen er svensktalende.

Toget er røgfrit under hele rejsen, men i Padborg om aftenen og Wörgl næste morgen er der et stop på cirka 20 minutter i forbindelse med rangering af toget. Her kan man nå en hurtig rygepause.

Bagage og skitransport

Din egen bagage skal du have med i kupéen under rejsen. bagage skal opbevares under nederste seng (frihøjde på ca. 40 cm. og længde på ca. 165 cm.) eller på den lille hattehylde. Der er altså ikke plads til en stor kuffert. Vi anbefaler, at du kun medbringer 1 stor. blød taske, 1 støvletaske og 1 håndbagage i kupéen. Bemærk, at kupéen ikke kan låses.

Vi har en separat kupé, der udelukkende er forbeholdt skitransport. Du kan ligesom ved rejser med fly tilkøbe skitransport ved booking af din skiferie.

I skitransporten kan du medbringe et par ski og stave i en pose og et par støvler i en pose. Der er et begrænset antal pladser til rådighed, så det er en god idé at booke skitransport i god tid. Vær opmærksom på, at din støvlepose skal være i din egen kupé, mens dine ski er i en særskilt kupé. 

Skitransport koster 449 kr. og inkluderer et par ski samt stave i egen skitaske og et par skistøvler i egen støvletaske.

Tag hunden med i toget

Hvis du gerne vil have din hund med i toget, kan det lade sig gøre. Ud over de stoppesteder, du kan se her på siden, stopper toget i Hamburg cirka klokken 22:00 og igen i München cirka klokken 07:00, så hunden kan blive luftet. Det kræver dog to ting: For det første skal kupé 101-106 være ledig, da det er her der må være hunde. Derudover skal du købe hele kupeen - og der vil altså være en ekstra betaling. Ring til os og hør mere.

Fartplan og transfertider

Afgangstider fra Danmark

Her er fredagens afgangstidspunkter for de danske stoppesteder.

Høje Taastrup - 15:30
Odense - 16:52
Kolding - 17:59

Fra banegården til destinationen

Her ser du en oversigt over hvilken station, du skal stå af på for at komme til din destination, og hvor lang tid, transferen er.

Transfer fra banegården til din destination indgår i den samlede pris. Transfertiden varierer mellem 0 minutter og halvanden time alt efter hvilken destination, du skal til.

St Johann im Pongau Bahnhof 
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 11:14
Øvrige ankomster: kl. 10:10

Transfertid:

Wagrain (cirka 10 minutters transfer)
Obertauern (cirka 50 minutters transfer)
Schladming (cirka 50 minutters transfer)
Bad Gastein (cirka 50 minutters transfer)

Zell am See 
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 12:01
Øvrige ankomster: kl. 10:58

Transfertid:

Zell am See (ingen transfer)
Saalbach-Hinterglemm (cirka 45 minutters transfer)

Jenbach 
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 13:38
Øvrige ankomster: kl. 12:36

Transfertid:

Mayrhofen (cirka 45 minutters transfer)

 

Innsbruck Hbf 
Ankomst den 23/12 & den 30/12: kl. 14:09
Øvrige ankomster: kl. 12:59

Transfertid:

Ischgl, St. Anton og Sölden (cirka 1 timer og 30 minutters transfer)

På ruten igennem Østrig vil der være andre stop på destinationer, hvor ingen af vores gæster skal af.

OBS: Nogle skal skifte bus under transfer fra banegården til destinationen.

Afgangstider fra Østrig

Når skiferien er forbi, er det tid til at vende hjem mod Danmark.

Her er tidspunkterne for lørdagens afgang på de østrigske stoppesteder.

  • Innsbruck Hbf - 18:09
  • Jenbach - 18:45
  • Zell am See -  20:34
  • St Johann im Pongau Bahnhof - 21:13

Der er forventet ankomst ved den danske grænse søndag morgen. 

  • Kolding - 13:16
  • Odense - 13:59
  • Høje Taastrup - 15:21

Gode tilbud på skiferien med tog