Val Gardena

På ski i verdensarven Skiferie til Val Gardena

I hjertet af de italienske Dolomitter finder du byen Val Gardena. Her bliver du mødt af italiensk charme og naturomgivelser så skønne, at du også finder dem på UNESCOs verdensarvliste.

Som om det ikke er tilstrækkeligt, så er det også her, at du får verdensklasse skiløb.

Val Gardena er nemlig adskillige gange kåret til et af de bedste skiresorts verden over, hvilket ikke er uforståeligt, når du får 1.220 km. pister, adgang til 12 forskellige skiområder og skiløb op til 3.000 meters højde. 

Tryg på egen hånd

Val Gardena er en del af vores koncept Tryg på egen hånd. Det går ud på, at der ingen guideservice er på selve destinationen, men trygheden er altid med i pakken. Du er således fri til at planlægge din skiferie nøjagtig som du ønsker, uden at skulle betale for guideservice.

Naturligvis har du stadig sikkerheden i at Nortlander er medlem af Rejsegarantifonden. I en nødsituation kan du komme i kontakt med os i kontorets åbningstider. Disse rejser skal bookes online.

Læs mere om Val Gardena her

Fakta om Val Gardena

1220 km pister

450 lifte

575 kmBlå pister
525 kmRøde pister
120 kmSorte pister

Val Gardena

Byens højde 1236 m

Højeste skiløb 3343 m

Liftkapacitet 670000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Ciampinoi

Col Raiser

Dantercepies

Seceda

Vores mest populære ophold i Val Gardena

Verdens smukkeste skiområde Skiløbet i Val Gardena

Det smukkeste skiområde, der findes. Det synes vi om Val Gardena i Italien, og UNESCO bakker os op.

Byen ligger i hjertet af de italienske Dolomitter, og er udnævnt til et af verdens bedste skisportsteder.

På ski i Val Gardena

Val Gardena i Italien er kendt for sin smukke beliggenhed midt i de fantastiske Dolomitter. Skiområdet er en del af det store område Superski Dolomiti, som alt i alt består af godt 1.200 kilometer pister og 450 lifter fordelt på i alt 12 skisportsteder!

Et effektivt lift- og transportsystem gør det let, at komme rundt imellem dem alle. Du har derfor masser af muligheder for at udforske nye områder dag efter dag. 

I Val Gardena er der 500 sammenhængende pistekilometer, de resterende kræver en lille tur med skibus.

Sellaronda ski-karussel

Et helt fabelagtigt trækplaster er, at du med en skirejse til Val Gardena også har adgang til Sellarondaen, som i sig selv er en unik skioplevelse.

Sellaronda-karusellen giver dig mulighed for at opleve 26 kilometer pister gennem fire forskellige dale og tre provinser med bare et skipas! Og det bedste af alt er, at turen kan gennemføres på bare en dag!

Nyd solen i Corvara

Tag den orange Sellaronda fra Val Gardena mod Corvara. I Corvara hopper du fra Sellarondaen, og tager stoleliften, som tager dig med op til de dejligt lange og enestående pister i det sydvendte Corvara, der altid er badet i sol.

En sidegevinst er, at Corvara ikke er del af Sellarondaen, hvilket betyder mindre trafik på pisterne her.

Mælkesyre i benene

Hvis du vil prøve dine lårmusklers udholdenhed, kan du tage toget fra bunden af World Cup-bakken i Val Gardena til St. Christina, og derfra videre mod Ortisei. Det er her de gemmer på Dolomitternes længste nedfart, som er 10,5 kilometer lang.

Herfra kan du stå på ski non-stop hele vejen ned med stor sandsynlighed for at benene bliver fyldt godt op med mælkesyre. Hvis du har dine lår lidt mere kær, er der heldigvis masser af gode undskyldninger for et pitstop ved de mange restauranter undervejs langs pisten.

Den skjulte piste under radaren

En sand insider-perle til når der er faldet et nyt lag sne, er pisten, der går langs med stolelift nummer 21. Pisten ligger en smule afsides, hvilket er en god ting, for her er der god chance for, at køre i urørt sne indtil langt op ad dagen. En sidedetalje er, at pisten ligge i læ for vinden.

Marmolada

Den største anbefaling går til den navnkundige Marmolada, der er den eneste gletscher i området. Samtidig udgør den det højeste punkt, hvorfra man kan stå på ski i Dolomitterne.

Det kræver tre ture med lifte at nå op til toppen, som ligger i 3.265 meters højde. Udsigten er naturligvis fuldstændig fantastisk, og på en heldig dag, kan du se helt til Venedig. Når udsigten er fordøjet, venter en lang og fabelagtig nedfart til liften. Marmolada ligger på den anden side af Sella-massivet i forhold til Val Gardena, så sørg for at vende skiene hjemad i god tid inden lifterne lukker.

Masser af muligheder

Fra Val Gardena får du muligheden for at stå på ski og berige dig selv med den drømmerejse du fortjener i et af verdens fedeste, og største, skiområder. En drømmerejse, du sent glemmer.

Læs mere om byen Val Gardena her

Andet end skiløb Om byen Val Gardena

I Val Gardena har du desuden rig mulighed for at nyde godt af det store udvalg af restauranter og pizzeriaer.

Mellem disse finder du en blanding af klassisk italiensk cucina kombineret med det lokale, fra gourmet retter til traditionelle specialiteter såsom pasta og pizza.

Delikatesser og sportsudstyr 

Skulle du finde tid til at shoppe på din skiferie, er der masser af muligheder. Alt fra sportstøj, designertøj eller gaver, som du kan tage med hjem til familien er en del af udvalget.

I Selva di Val Gardena, findes nær kirken en Intersport-forretning og et lille supermarked, hvor de udover vanligt dagligvaresortiment, sælger lokale specialiteter og et godt udvalg af friskbagt brød og lokale oste.

En god bytur

Får du lyst til lidt afterski, kan du vælge at tage på en af de mange skønne vinbarer i Val Gardena. Er det dans på bordene til tyrolermusik, der frister, så er det også muligt i byen. Det er værd at anbefale Bar la Staus, hvor du kan nyde en veltillavet Aperol Spritz på den dejlige solterrasse.

Læs mere om events i Val Gardena her

Vores indkvarteringer i Val Gardena

AccommodationTypes

Shopping eller kælketur Events i Val Gardena

Når dagens skiløb er ovre, kan du for eksempel slentre rundt i byen eller hoppe i svømmehallen.

I Val Gardena kan du blandt andet tage på en kælketur, tage ud og shoppe lidt eller besøge den offentlige svømmehal.

Afslappet charme

Generelt er Val Gardena det oplagte sted at tage hen, hvis skiferien skal være stille, rolig i smukke omgivelser og med en charmerende atmosfære.

Vi gør opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukkede på grund af COVID-19. 

Få et tilbud til Val Gardena

Vil du gerne på skiferie til Val Gardena? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

Så vil du også synes om .. Er Val Gardena noget for dig?