Gressoney

Skiferie til Gressoney Plads på pisten og kræs for den øvede skiløber

Gressoney er lidt af et skiparadoks. På trods af fabelagtigt ski er området stadig under radaren. Det er lidt svært at forstå, for landsbyerne i Aostadalen præsenterer en flot og varieret skibuffet med noget for enhver smag, især til den kræsne. 

Skiferien hertil giver adgang til det store Monterosa Ski Circuit. Pistenetværket er delt op i to landsbyer på hver sin side af en bjergkam Gressoney og Champoluc - Monterosa Ski.

Pistesystemet her er (endnu) uspoleret af masseturismen og derfor helt oplagt for skiløbere, der søger et sublimt område uden liftkøer eller trængsel på pisterne.

Den historiske by oser af charme og er fyldt med italiensk gæstfrihed.

Læs mere om Gressoney her

Fakta

180 km pister

54 lifte

40 kmBlå pister
120 kmRøde pister
20 kmSorte pister

Gressoney

Byens højde 1638 m

Højeste skiløb 3260 m

Liftkapacitet 49000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 12 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Saint-Jean

La Trinité

Indkvarteringer i Gressoney

AccommodationTypes

Skirejse til Gressoney En småhemmelig italiensk skiperle

Det er lidt af et semi-ukendt hjørne i Italien, vi præsenterer i Nortlanders portefølje. Gressoney er delt op i tre forskellige bydele: Staffal, Gressoney-La-Trinité og Gressoney-Saint-Jean, der alle er dele af det store skinetværk Champoluc - Monterosa Ski. 

Skiområdet

Når du booker en skiferie til Gressoney, er du garanteret adgang til det store Monterosa Ski Circuit. Området kan bedst karakteriseres som et stort netværk af lifter, pister og ikke mindst gode muligheder for off-piste.

Fra bydelene omkring Gressoney er der adgang til hele skiområdet, som er sammensat af i alt 180 kilometers pister fra 1200-1640 meters højde. Gressoney-Saint-Jean, som ligger lidt længere nede i dalen, har sine egne pister tilknyttet til benyttelse for dem, der ønsker at bo der. Dette er et ideelt område for mellemgode og øvede skiløbere. Det er værd at nævne, at liftkortet gælder for samtlige 180 km. pister uanset, hvor man vælger at bo.  

Byen

Med en skirejse til Gressoney er der ikke blot mulighed for at stå en masse på ski, men også opleve et hav af attraktioner, lokale traditioner og historie. Der findes forskellige shops, gode restauranter og et museum. Ikke desto mindre er Gressoney for skientusiasten, som har tænkt sig at tilbringe det meste af tiden på pisterne. Skigæsten bliver i Gressoney mødt af den klassisk italienske gæstfrihed og en autentisk atmosfære.

En by i tre dele

Staffal ligger i toppen af dalen og her ligger de fleste af Nortlanders hoteller. Herfra går de to hovedlifter op. Staffal er ikke meget andet end hoteller og en stor parkeringsplads. Der findes blot to barer, to restauranter og en ganske lille kiosk, der kun har de mest basale fornødenheder på hylderne. I Staffal ligger et privat traumecenter.

Gressoney-La-Trinité ligger ca. 5 km neden for Staffal (ca. 8 minutter med bussen eller en times gang). Der går herfra en stolelift op i systemet, så herfra kan man også komme ud i netværket. I denne bydel findes lidt flere restauranter og barer. Her findes også en lille butik med et lidt større udvalg end kiosken Staffal. I Gressoney La Trinité findes desuden det nærmeste apotek.  

Gressoney-Saint-Jean er den nedre og største bydel. Den ligger ca. 20 minutter i bus fra Staffal. Her findes apotek, en større madbutik, sportshause, flere restauranter, småbutikker og barer. Der findes også et super lille system med to lifte hvorfra man kan stå på ski.  

Som en lille parentes er der den lille bydel Orsia, som ligger klemt inde mellem Staffal og Gressoney-La-Trinité. Her findes absolut intet ud over hoteller. Man skal tage bussen for at få liften op i systemet, for at handle mad eller andet. Man kan stå på ski ned til Orsia, men skal man ud til noget andet, er det med bussen, det foregår.

Gressoney er en af Alpernes skjulte diamanter, som Nortlander har gravet op og tilbyder som destination.

Rejser til Gressoney