La Rosiere

For alle temperamenter Skiferie til La Rosière

Med årtiers erfaring som arrangør af skirejser ved vi, at det er vigtigt at kunne tilbyde rejsemål med gode pister for skiløbere på alle niveauer.

Du skal tage på skiferie til La Rosière, hvis du leder efter hverdags-afkobling og god hygge. Den afslappede stemning går igen i både den traditionelt byggede gamle by, den nye bydel, og på de mere bløde nedfarter. 

Skiområdet og byen er tæt på perfekt, hvis du vil afsted med familien, eller måske bare en romantisk get-away.

Fem hurtige om La Rosière

  • Godt til par
  • Hyggelig by
  • To landes gastronomi
  • Storslået natur
  • Afslappet skiløb

Læs mere om La Rosière her

Fakta om La Rosiere

152 km pister

38 lifte

62 kmBlå pister
63 kmRøde pister
27 kmSorte pister

La Rosiere

Byens højde 1850 m

Højeste skiløb 2800 m

Liftkapacitet 58000 per/t

Off-piste Ja

Længste nedfart 11 km

Fun-parkJa

Skiløb

Børn

Begyndere

Øvede

Eksperter

Off-piste

Snowboard

Byen

Charme

After-ski

Shopping

Spisesteder

Webcam

Plan du Repos

Maison du Ski

Chalet le Montana

Vores mest populære ophold i La Rosiere

Rigeligt med pistekilometer Skiløbet i La Rosière

Den mest italienske af de franske destinationer. Noget af det helt unikke ved La Rosière er den geografiske placering.

Hele området Espace San Bernardo breder sig fra Frankrigs Savoie til Italiens Aosta-dal, så den ivrige skiløber kan slå sin nysgerrighed løs i to landes skikulturer.

Stort liftnetværk

Skiområdet i de to lande er bestemt heller ikke småt. Med en skirejse til La Rosière får du 152 kilometer pister at boltre dig på, og La Rosière leverer både udfordringer til grønne såvel som sorte skiløbere.

Udvidelser af netværket er en konstant proces, og med fem nye røde piste og to nye 6-mands lifter er der adgang til områdets nye højeste punkt i 2.800 meters højde, hvilket jo ikke just trækker ned i den glade skiløbers bog.

 

Masser af sol

Med den sydvendte placering er byen og skiområdet badet i de usædvanligt mange solskinstimer, som de lokale vejrforhold skaber. Destinationen hører til blandt alpernes mest beskinnede i antal solskinsdage.

Det er imidlertid stadig laid-back-atmosfæren, der er og bliver den altdominerende.

Italiensk og fransk skiløb

Med skiene på fødderne kan du glæde dig over områdets geografiske placering. På den sydvendte side har du La Rosière, med dertil hørende solskin. Kravler du over på den anden side af passet, har du 'La Thuile', der er nordvendt og ligger i Italien. De to områder hænger naturligt sammen, og giver dig god mulighed for, at spise varierede specialiteter fra de to landes gastronomiske udbud.

Et bjergpas som dette er desuden en vejrmæssig udfordring, hvilket betyder, at vejret ofte kan være godt i La Thuile og samtidig dårligt i La Rosière - eller omvendt.  

Læs mere om byen La Rosière her

Smagen af to lande Om byen La Rosière

Her kan man boltre sig i fransk fondue, raclette og tartiflette og få variation i italiensk pizza, pasta og fontina-ost, for ikke at snakke om de vinøse udfoldelsesmuligheder i de to lande.

Byen La Rosière ligger fantastisk smukt placeret i 1.850 meters højde, der udover at give snesikre forhold, også præsenterer en imponerende udsigt over dalen.

En by med personlighed

Glæd dig til at geare ned i La Rosière og hold ferie langt væk fra larmende turister og kedelige betonkomplekser. Byens arkitektur er beskyttet og man møder bygninger i chaletstil, træbeklædte huse og de særlige franske stenhuse udformet af natursten og med tage lagt i lag af skiferplader.

La Rosière oser af hygge og nydes stille og roligt og indtages uden de store armbevægelser.

To landes madkultur i La Rosière

Fordi Espace San Bernardo området ligger både i Italien og Frankrig, findes der et godt udvalg af spisesteder, hvor du kan få alt fra traditionelt fransk cuisine til lækre italienske pizzaer.

I selve La Rosiere by tilbydes der et udvalg af hyggelige restauranter, hvor du kan udfordre dine smagsløg med franske retter. Vær opmærksom på, at byen ikke er den største, det er altid en god idé at reservere bord.

Gode spisesteder

Le Genépi er et populært spisested, der fremhæves for sine lokale hjemmelavede retter serveret i hyggelige chalet-omgivelser. Restauranten ligger i selve byen og prisniveauet er i mellemlejet.

Village Igloo er en anderledes spiseoplevelse alene på grund af omgivelserne. For foden af de blå pister Marmottes og 10 minutters gang fra skilifterne Eucherts Express og Plan du Repos Express er en kæmpe igloo bygget i sne.

Om dagen er der bar og snacks mens der om aftenen serveres mad fra restauranten. Så absolut et besøg værd, hvis man vil spise godt i usædvanlige omgivelser.

Afterski i La Rosière

Lad os sige det som det er. Det er ikke afterski med fuld fart, det handler om i La Rosière. Dog er der barer, som er hyggelige til en øl eller et glas vin efter en god dag på pisterne.

Angående afterski og Covid-19

Der er en traditionel kultur omkring livlig afterski i Alperne, men grundet situationen lige nu, opfordrer vi kraftigt til, at alle vores gæster følger sundhedsmyndighederne retningslinjer, og er opmærksomme og forsigtige, mens de er på skiferie.

Vi gør desuden opmærksom på, at barer, butikker, restauranter og andre faciliteter kan have restriktioner eller være lukket på grund af Covid-19. Hold dig orienteret om din destination og eventuelle restriktioner her.

Læs mere om events i La Rosière her

x

Vores indkvarteringer i La Rosiere

AccommodationTypes

Et sandt overflødighedshorn Events i La Rosière

Der er i La Rosière et hav af aktiviteter, man kan boltre sig i, hvis skiløbet skal erstattes af enden underholdning.

Både inden- og udendørsaktiviteter står i kø for at tækkes skigæster, der har lyst til enten et ekstra skud adrenalin eller en god gang hyggestemning i La Rosière.

Tag kegler og spis pandekager imens

I Les Eucherts kan du skifte skistøvlerne ud med de glatte bowlesko. De tilbyder blandt andet et "Crêpe + Bowling"-tilbud. Der er også poolborde, spillemaskiner og bordfodbold.

På glatis

Ligeledes i Les Eucherts kan du slippe din indre skøjteprinsesse løs i skøjtehallen. Her er der mulighed for at udfolde dig både som begynder og erfaren. Der er også mulighed for skøjtelektioner. Der spilles også hockeykampe her, hvor du kan komme ned og heppe på det lokale hold: Tigres Blancs de La Rosière.

På vandring med snesko

Med ESF, skiskolen i La Rosière, kan du bestille forskellige ture, hvor du med snesko kan gå rundt i området. Der er en to-timers begyndertur eller en lidt længere halvdagstur, hvor du kan se nogle af de skjulte perler i La Rosière. For dem, der er erfarne med skisko, er der en heldagstur, hvor du kommer ud til nogle helt fantastiske udsigtspunkter.

Lodrette udfordringer

Vil du prøve kræfter af med at klatre, kan du i Maison du Ski komme på en klatrevæg.

Langrend i La Rosière

Det er ganske gratis at benytte byens 6 kilometer markerede og præparerede langrendsspor. Der er et halv-kilometer grønt spor og et halvanden kilometer langt blåt spor. Det fire kilometer lange sorte spor er dog ikke markeret.

Slædetur med hunde

Der er i La Rosière også mulighed for at lade sig transportere med en hundeslæde i området.

Fakkeltog på pisten

ESF-instruktørerne arrangerer et ugentligt fakkeltog ned ad pisten i La Rosière. Arrangementet starter ved solnedgang, og du kan deltage. Der er naturligvis også mulighed for gratis at nyde synet af svajende fakler på bjerget fra bunden af pisten.

Helikopterski i La Rosière

Har du lyst til en større udfordring, kan du prøve heliskiing i La Rosière. Her bliver du med helikopter fløjet op på en gletscher for derefter at køre ned i den urørte off-piste. Du skal have være erfaren med off-piste, før du prøver helikopterski. Du kan dog bestille en off-piste-lektion med ESF. Heliski foregår på Italien-siden, hvor du bliver hentet og sat af igen med helikopteren.

Paragliding

Vil du prøve at svæve i luften, kan du prøve paragliding med eller uden ski. Denne aktivitet er afhængig af de lokale vejrforhold, og kan derfor risikere, at blive udskudt eller aflyst af samme årsag. Dog er det en helt unik oplevelse, hvis vejret er godt. Du skal være mindst syv år gammel for at prøve paragliding.

Tag en tur i biffen

Har du lyst til at se en ikke-fransk-synkroniseret film i biografen, vises der en gang om ugen en film på engelsk. Filmen skifter fra uge til uge, så du skal huske at holde sig opdateret på byens ugeprogram. Film på originalsproget er markeret med VO, der er en forkortelse for Version Originale. Ellers viser de ofte film på fransk, hvis du er frisk på det.

Vær den første på pisten

Forestil dig en helt nypræpareret piste, hvor ingen har kørt endnu. Med First Tracks VIP kan du være den første til at køre på pisten! Det er en særdeles god idé at bestille i god tid, for du er ikke den eneste, der synes, det er helt fantastisk at være den første på bjerget.

Arrangementer i La Rosière med guiderne

I La Rosière har vi et godt ugeprogram, som vores dygtige guider står for at gennemføre. Arrangementerne varierer fra sæsonen til sæson og nogle af dem sker mod ekstra betaling.

Blandt guidernes arrangementer i La Rosière kan du opleve dette

  • Picnic
  • Skibriefing
  • Kælketur
  • Lokal ølsmagning

I Frankrig tillader loven os desværre ikke at køre pistevisning. I stedet for afholder vi i starten af din skiferie en skibriefing, hvor vi fortæller om de bedste pister i området, hvad det er godt at vide og meget mere.

Få et tilbud til La Rosiere

Vil du gerne på skiferie til La Rosiere? Udfyld formularen herunder, så hører du fra os hurtigst muligt.

Så vil du også synes om .. Er La Rosiere noget for dig?