Afterski i Alperne

Støvledans, schlagermusik, fællessang og store øl på fad Skiferier med afterski

EN DEL AF DNA'ET

For rigtig mange skiløbere, er afterskien en af ferieugens daglige højdepunkter. Du kan ikke sige Gøg uden at sige Gokke, Norge uden at sige myseost og skiferie uden at sige afterski! At fjerne afterskien fra skiferien, ville være som at fjerne Kylling fra Bamses billedbog... Hvor skørt det end lyder, så betyder det altså noget for os at kunne slå os løs på bordene udstyret med hjelm, tunge skistøvler og en fadbamse solidt placeret i den ene vante. For hvornår kan du ellers lige gøre det? Skiferien tillader den slags – og hvor er det bare befriende! Afterski kan naturligvis også betyde at nyde en drink i eftermiddagssolen, mens du flader ud i en solstol. Det er dermed et frirum, helt unikt for skiferien, med plads til afslapning, sjov og ballade.

Nedenfor finder du et overblik over de destinationer i Østrig, Frankrig og Italien, der byder på det absolut bedste afterski. Så er det op til dig at vælge. Og det kan blive et svært valg, da alle destinationer byder på noget unikt, både indenfor skiløb, men også indenfor afterski.

HVER SIN EGEN

I Østrig får du en klassisk afterski-stemning med ølkrus, fællesskål og -skrål – og hvad der ellers dertil hører.

I Frankrig er der feststemning, dans på bordene og tung bas for alle pengene, når dørene åbner op til f.eks. Folie Douce, der findes flere steder i de franske Alper.

I Italien er der som regel en mere hyggelig og afdæmpet stemning med høj sol og udeservering. Når det er sagt, så udelukker det dog ikke en fed afterski-stemning.

NOGET FOR ALLE

3 lande, 10 destinationer og massevis af muligheder indenfor afterski. Uanset hvad du er til, så finder du det i Alperne med Nortlander.

Afterski Østrig

Ischgl

Pulserende afterski i top-tjekket skiområde

Læs mere om Ischgl her

Ischgl er kendt for byens uovertrufne afterski – og det er ikke uden grund. Her er der valgmuligheder nok, når du skal finde dit afterskisted. Den ultimative tyroler-stemning finder du dog på Kitzloch. Her vil du mærke en varm stemning af fællesskab, når du skåler, danser og skråler med sidemanden, som du aldrig har mødt før, til tonerne af alskens Schlagermusik og mere internationale hits som "Sweet Caroline". Og den gode stemning fortsætter typisk til langt ud på natten, så der er ingen undskyldning for ikke at give den gas. Desuden byder Ischgl på eminent skiløb, til når du har brug for en pause fra afterski. Skiområdet strækker sig ind over Schweiz og den toldfrie grænseby Samnaun, så der er nok at give sig til i løbet af dagen.

St. Anton

Afterskiens vugge

Læs mere om St. Anton her

Det er svært at komme udenom, at St. Anton er en af afterskiens absolutte sværvægtere. De to ting – afterski og St. Anton – er praktisk talt to sider af samme mønt. Man kan ikke sige A uden at sige B. Stanton, som byen fra tid til anden kaldes, har masser af nævneværdige barer, men du må i særdeleshed ikke gå glip af Mooserwirt, der topper den ene liste efter den anden, over bedste afterskibarer i Europa! Når det så er sagt, er St. Anton meget mere end et af de bedste afterskisteder i verden: 347 kilometers sublimt skiløb, wellness og spa, hyggeligt byliv, og energisk natteliv. En skiferie i St. Anton er noget helt specielt. En skiferie for de kræsne, og en skiferie for alle.

Sölden

Festlig afterski på Østrigs højest beliggende destination

Læs mere om Sölden her

Sölden er kendt for snesikkerhed, powder, Europas længste skitunnel og helt fantastisk gletcher-skiløb, med et liftsystem, der er bedre udtænkt end de fleste. Men Sölden kan skam også andet end at give dig en uovertruffen skioplevelse. Byen byder på afterski i velkendt Østrigsk stil, så du har helt sikkert også nok at lave, når dagen på pisten er ved at være slut. Sölden har længe været en foretrukken destination for mange, grundet det eminente skiområde, men kan altså også sagtens være med på højeste niveau indenfor afterski. Tag f.eks. Schirmbar. Her træder du indenfor i Østrigs måske festligste paraply-bar, hvor en live-DJ sørger for at få alle med på fællessang. Er du mere til en rolig afterski, findes der en mindre bar i baglokalet, hvor dig og vennerne kan hygge jer over en fadøl, mens i evaluerer dagens skiløb.

Saalbach

Prisvindende afterski i VM-by

Læs mere om Saalbach her

Saalbach er flere gange blevet kåret til at have det vildeste og bedste afterski, og man skal ikke bruge lang tid, før man forstår hvorfor. Når klokken først slår fire om eftermiddagen, og du er tjekket ind på den famøse bar, Hinterhag Alm, vil du uden tvivl være blevet klogere på, hvorfor netop Saalbach, gang på gang, bliver kåret som vinder i afterski-kategorien. Skulle du være i stand til at stå op næste morgen, så venter det særdeles gode skiområde Saalbach-Hinterglemm. Den tidligere VM-by byder på skiløb for alle, og er desuden kendt for at være et mekka for off-piste skiløbere.

Schladming

Big, bigger, biggest!

Læs mere om Schladming her

Schladming er indehaver af intet mindre end den største afterskibar i Europa! Baren hedder Hohenhaus Tenne og er helt sikkert et besøg værd. Men Hohenhaus Tenne er ikke det eneste, der er stort i Schladming. Det 156 kilometer store skiområde strækker sig over 4 bjerge, og hvis det i sig selv ikke er nok, så giver liftkortet adgang til de i alt 25 destinationer, der tilsammen udgør skiregionen, Ski Amadé. Her er Bad Gastein bestemt et besøg værd der – foruden 201 kilometers lækkert skiløb – selv er lidt af en sværvægter, når det kommer til afterski og natteliv. Så mon ikke du er dækket ind på både ski- og afterskifronten?

Afterski Frankrig

Val Thorens

Verdensklasse afterski langt oppe i skyerne

Læs mere om Val Thorens her

Val Thorens er byen, der har det hele – inklusiv verdensklasse afterski. Byen er den højest beliggende skiby i Europa, og det kan du godt mærke, når du bevæger dig ud i det 600 kilometer store skiområde. Fra klokken 14 af, går afterskien i gang på det famøse La Folie Douce. Her danses der på bordene, mens en DJ skyder en regn af champagne ud over hele festligheden – bestemt et besøg værd! Når dagen på ski er ved at være omme, kan du tage en tur forbi Saloon Bar – nabo til danske, legendariske Cafe Snesko – og få en fornemmelse af, hvad afterski betyder i de Franske Alper. Senere på aftenen byder Val Thorens desuden på flere store natklubber af høj kvalitet – så festen slutter aldrig helt i byen, der har det hele.

Val d'Isère

Det største af det største

Læs mere om Val d'Isère her

Val d'Isère er uden tvivl det største indenfor skiferier. Her får du det absolut bedste af alting: Skiløb, byliv, natteliv, og ikke mindst afterski. Val d'Isère byder på 300 kilometers piste, der strækker sig fra Tignes til La Motte gletcheren, og er dermed også et meget alsidigt skiområde, hvor der er noget for enhver smag. Udover eminente skiforhold, har Val d'Isère uovertrufne afterski-forhold, hvor Saloon Bar – som også er at finde i Val Thorens – er yderst nævneværdig til de festglade gæster. Her er der garanti for fest og ballade, når skidagen er ved at lakke mod enden.

Afterski Italien

Livigno

Afterski i toldfrit sne-paradis

Læs mere om Livigno her

Hvad er bedre end afterski? Toldfri afterski. Og det er lige netop hvad du får i Livigno. Byen blev for mange år siden gjort toldfri, grundet dens afsides placering. Den bedste afterski på pisten finder du på Camanel di Planon. Her spilles der høj musik, danses, grines og nydes kølige Aperol Spritzs i solen. Selvom toldfri afterski for mange er nok i sig selv, så har Livigno andet at byde på: Freeride skiløb udover det sædvanlige, en af de mest eftertragtede snowparks i Italien, heliskiing og sågar en nyanlagt cross country skiring. Så mulighederne er mange i solrige Livigno.

Sestriere

En anderledes afterski

Læs mere om Sestriere her

Sestriere byder på ægte italiensk stemning med skiløb af høj kvalitet, hvor Italiens velkendte brede pister er dominerende. Den vilde afterski med DJ's og støvledans, finder du på det festlige Gargote Fashion Cafe, med sin kæmpe terrasse at boltre de danseivrige ben på. Når skidagen er ovre, venter der luksuriøs italiensk udeservering og desuden skiløb "after dark", når projektørerne bliver tændt og lyser pisten op til endnu en omgang skiløb. På den måde får afterski en helt ny betydning i Sestriere.

Canazei

Munter afterski i kolossen Canazei

Læs mere om Canazei her

Som en del af Dolomiti Superski, der i alt byder på over 1.200 kilometer piste, er Canazei et af de absolut største skiområder i Europa. Byen har engang været en del af Østrig, hvorfor du både kan nyde godt af den italienske charme, men også en klassisk østrigsk tyroler-stemning. Dette bærer byens afterski da også præg af, da du her finder alt fra hyggelig udeservering, til mere festlig afterski-stemning, som man kender det fra de østrigske skisportsbyer. Her er baren Kaiserkeller bestemt et besøg værd, især hvis du har hænder og fødder godt skruet på. Her kan du nemlig både banke søm, tage et slag bordfodbold eller eight-ball med vennerne – og så kan du tage en svingom på Canazeis bedste dansegulv!

FÅ ET TILBUD

Skal du på skiferie og have den fedeste afterski bagefter? Så lad os gøre arbejdet for dig, så du kun skal begynde at samle penge ind til fadbamser og øve de klassiske afterski-danse! Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig.