Skiferie og skirejser Vallåsen - Nortlander

Lande og destinationer


Lifte: 5 / Pister: 6 km

VallåsenSkiferie, skitur og weekendski til Vallåsen
2
3
1

Vallåsen er nok ikke lige skiområdet, som man vælger at tilbringe en hel ferie i. Området er utroligt benyttet til endagsturer grundet den meget korte afstand til Danmark.
Alle nedfarter har snekanoner og er belyste. Der findes naturligvis både skiudlejning, skiskole og restaurant.


Vallåsen er desværre ikke på vores program i øjeblikket
Vi har fundet nedenstående rejsemål, som kunne være et spændende alternativ til Vallåsen.


Alpe d'Huez

Skiferie Alpe d'Huez
"Hvis solen ikke skinner i Alpe d'Huez, er det fordi, at det er nat"

Byens gamle motto er faktisk ikke langt fra sandheden. Alpe d'Huez har længe toppet den officielle solstatistik over skidestinationer i Alpenerne. Så til dig der elsker skiløb under en dybblå himmel, findes der vel næppe mere oplagt skidestination - du får dækket behovet for sne og for sol på samme skiferie.
Byens højde: 1850 m.o.h.
Km. pister i alt: 249 km.
Højeste piste: 3350 m.o.h.

Avoriaz

Selvom Avoriaz befinder sig i et kæmpemæssigt område, forbundet af en lang række store og små skiområder, føler du altid en lokal og afslappet stemning i idylliske Avoriaz. Ved din ankomst til Avoriaz, parkeres bilen eller bussen udenfor byen. Herefter bugseres din bagage til din feriebolig, i et månelignende bæltekøretøj eller i en bjældeklingende hestekane, ført af en smilende fransk kusk med læderhud og overskæg. Det betyder, at byen er fri for biler og derfor perfekt til en ferie med børnene, der kan boltre sig uden fare for de franske bilister.

Byen er placeret på en let skrånende bjergside, og med en otte-personers stolelift, der i ekspresfart glider hen over byens tage, betyder det, at du altid kan stå på ski ud og hjem fra området.
Byens højde: 1800 m.o.h.
Km. pister i alt: 650 km.
Højeste piste: 2450 m.o.h.

Courchevel

.

La Rosière

Med efterhånden en del erfaring i skirejser ved vi, at det er vigtigt at kunne tilbyde rejsemål med forskelligt temperament.
Du skal altså ikke tage til La Rosière, hvis du forventer hidsige nedfarter og hæsblæsende natteliv. Til gengæld skal du tage til La Rosière, hvis du leder efter hverdags-afkobling, og hygge. Den afslappede stemning går igen i både den traditionelt byggede gamle by, den nye bydel, og på de mere bløde nedfarter.
Byens højde: 1850 m.o.h
Km. pister i alt: 160 km.
Højeste piste: 2642 m.o.h.

Montgenevre

På et sydvendt solplateau ved grænsen til Italien finder man den lille franske bjergby Montgenevre, som i de seneste år er blevet væsentlig udbygget med moderne chaletter og hoteller. Stemningen er rolig og afslappet, og prisniveauet overkommeligt set med franske skibriller. Vi driver vores eget Nortlander hotel i byen, det er luksus til meget lave priser !
Byens højde: 1860 m.o.h
Km. pister i alt: 110 km/ 400 km
Højeste piste: 2808 m.o.h

Serre Chevalier

Serre Chevalier er vores sydligste destination i Frankrig, og byder derfor på lidt mere sol og varme end de mere nordlige skiområder. Skulle du alligevel være uheldig og løbe ind i et par skyer, er skiområdet her udstyret med et stort udvalg af flotte idylliske lærketræer, der udover at skabe stemning, hjælper på sigtbarheden.
Byens højde: 1200 m.o.h.
Km. pister i alt: 250 km.
Højeste piste: 2830 m.o.h.

Tignes

Til feriegæsten
Til dig der sagtens kan nøjes med korte skidage, så er Tignes heldigvis meget mere end bare skiløb. Der er således en bred vifte af muligheder, for at underholde sig selv på anden vis. Du kan skøjte på den frosne sø Le Lac de Tignes såvel som paraglide på ryggen af en instruktør. Derudover har byen en kæmpe sportshal, hvor man kan holde formen ved lige med tennis, squash eller lignende aktiviteter.
Byens højde: 2100 m.o.h
Km. pister i alt: 350 km
Højeste piste: 3450 m

Val d'Isere

Val d?Isère
En skiferie i Val d'Isère er uden diskussion det ypperste inden for skirejser. Byen henvender sig til alle uanset alder eller skiniveau. Du kan således fuldkommen selv bestemme, om du vægter ski eller ferie højst. Byen er et overflødighedshorn af muligheder. Udover at tilbyde et rigt udvalg af delikatesseforretninger, rummer byen også en lang række internationale tøjbutikker. Der er således lagt op til ferie for alle pengene i en flot og autentisk by, der bliver betragtet, som et af de bedste skisportssteder i verden.
Byens højde: 1850 m.o.h.
Km. pister i alt: 350 km.
Højeste piste: 3650 m.o.h.

Val Thorens

Val Thorens
Den komplette skiferie finder du i Val Thorens. Byen har det hele og er en sand klassiker i De franske Alper. De seneste år har området gennemgået en charmerende forvandling, hvor man, i langt højere grad end før, bygger i træ og sten. Dette har samtidig betydet et opgør med kantinelignende spisesteder, der så småt er ved at forsvinde fra bybilledet til fordel for nye charmerende restauranter.

Et godt eksempel på denne udvikling er Chalet L?Oxalys, der netop har opnået en Michelin stjerne. L?Oxalys er klart et besøg værd, hvis du en aften vil ud og spise gourmetmad i luksusomgivelser.
Byens højde: 2300 m.o.h.
Km. pister i alt: 150/610
Højeste piste: 3230 m.o.h.